Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29

Sugrįžimų karaliai – vėl pro rakto skylutę išlindęs „Real“ išplėšė penktąsias serijos rungtynes

Madrido „Real“ tiesiog atsisako pasiduoti. „Karaliai“ ir vėl skendėjo dviženklio deficito liūne ir atrodė susitaikę su sezono pabaiga, tačiau antrose rungtynėse iš eilės įspūdingai prisikėlė ketvirtajame kėlinyje ir išplėšė penktąsias Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš Stambulo „Anadolu Efes“.
Carlosas Alocenas
Carlosas Alocenas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Traumų ir žaidėjų netekčių iškamuoti Pablo Laso auklėtiniai ketvirtajame serijos mače 82:76 (19:13, 17:34, 21:19, 25:10) palaužė Ergino Atamano kariauną ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 2-2.

„Real“ trečiąsias serijos rungtynes užbaigė atkarpa 16:0 ir pergale 80:76, o nuostabų žaidimą pratęsė ir ketvirtojo mačo starte.

„Karaliai“ pasiuntė svečius iš Turkijos į nokdauną pelnydami pirmuosius 17 susitikimo taškų, o tai reiškė, jog „Real“ serijoje be atsako pelnė net 33 taškus paeiliui.

Bet čempioniškų ambicijų neslepiantys „Anadolu Efes“ vyrai greitai pabudo iš letargo miego.

Vieną tritaškę bombą po kitos į „Real“ krepšį skraidinęs Rodrigue'as Beaubois užvedė Stambulo klubą, kuris antrojo ketvirčio viduryje jau buvo ne tik ištirpdęs visą varžovų persvarą, bet ir pats pirmavo dviženkliu skirtumu – 37:27. Vienu metu turkų persvara pasiekė net ir 16 taškų – 47:31.

„Real“ vėl kovai prikėlė nemirtingasis 38-erių veteranas Jaycee Carrollas, trečiajame kėlinyje pataikęs tritaškį su pražanga ir netrukus pridėjęs dar vieną tolimą bombą, o po jo inicijuoto spurto madridiečiai atsiliko jau tik 51:55.

Tačiau į tokį ispanų blykstelėjimą „Anadolu Efes“ atsakė atkarpa 11:0 ir vėl saugiai pabėgo – 66:51.

Jei ankstesnį blyksnį įžiebė veteranas J.Carrollas, tai į lemiamą šturmą „Real“ vedė 19-metis centras Usmanas Garuba.

Jaunasis Madrido talentas pelnė 9 taškus per trumpą atkarpą, o po jo perimto kamuolio ir triuškinančio dėjimo bei dar vieno dvitaškio iš po krepšio skirtumas tarp komandų sumenko iki 2 taškelių – 71:73.

Tai dar nebuvo viskas, nes likus mažiau nei dviem minutėms Alberto Abalde pataikė tritaškį ir po labai ilgos pertraukos išvedė „Real“ į priekį – 74:73.

Vasilije Micičius baudos metimu išlygino rezultatą, bet kitose atakose „Anadolu Efes“ strigo – metimus prametė Chrisas Singletonas ir Shane'as Larkinas, o prie baudų linijos stoję Sergio Llullas, Rudy Fernandezas ir U.Garuba neklydo. Galutinai sensacingą „Real“ pergalę įtvirtino per paskutines 10 sekundžių metimus sumetę S.Llullas ir U.Garuba.

Jei trečiąsias serijos rungtynes „Real“ užbaigė atkarpa 16:0, tai šįkart varžovams per paskutinę mačo atkarpą smogė 23:4.

„Real“ į pergalę vedė karjeros rungtynes sužaidęs U.Garuba, kurio sąskaitoje – net 24 taškai (7/11 dvit., 1/4 trit., 7/8 baud.), 12 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų. Jis nuostabiai pakeitė komandos lyderį Walterį Tavaresą, kuris antras rungtynes iš eilės praleido dėl traumos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Usmanas Garuba
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Usmanas Garuba

Madrido ekipa pretenduoja tapti pirmąja Eurolygos istorijoje, laimėjusia ketvirtfinalio seriją po to, kai atsiliko joje 0-2.

Lemiamos serijos rungtynės gegužės 4-ąją, antradienį, bus žaidžiamos Stambule.

„Real“: Usmanas Garuba 24 (12 atk. kam., 30 naud. bal.), Jaycee Carrollas 20 (4/7 trit.), Sergio Llullas (2/11 metimai, 8 rez. perd.) ir Rudy Fernandezas po 8.

„Anadolu Efes“: Rodrigue'as Beaubois 23 (5/8 trit.), Shane'as Larkinas 22 (8 rez. perd., 31 naud. bal.), Vasilije Micičius 9 (6 kld.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas