Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 17

Sunkų laikotarpį išgyvenantis E.Messina: „Žalgiris“ nusipelnė pastarųjų gerų rezultatų“

Kauno „Žalgirio“ kelyje – problemų sezono starte purtoma Milano „Olimpia“, kuri į Lietuvą atvyksta be keturių krepšininkų.

Trejas rungtynes paeiliui „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Bolonijos „Virtus“ komandoms nusileidusi Milano „Olimpia“ atvyksta į Kauną, kur penktadienio vakarą centrinėje Eurolygos dvikovoje susikibs su Kauno „Žalgiriu“.

Per pirmąsias septynerias rungtynes Kazio Maksvyčio kariauna iškovojo keturias pergales, Ettore Messinos komanda – tris.

„Olimpia“ situaciją aiškiai nusako statistika – pirmas gynybos (104,5 per 100 atakų) ir priešpaskutinis puolimo (101,2 per 100 atakų) reitingai Eurolygoje.

Pusę sudėties tarpsezonio metu pakeitę dizaineriai vis dar ieško savojo žaidimo, o tam nepadeda būrys iškritusių iš rikiuotės žaidėjų. Italijos klubas prieš skrydį į Lietuvą oficialiai pranešė, kad dvikovoje su „Žalgiriu“ nežais Shavonas Shieldsas, Billy Baronas, Luigi Datome ir Stefano Tonutas.

„Išgyvename sunkų laiką tiek fiziniu, tiek krepšinio požiūriu. Mums trūksta daug perimetro žaidėjų, todėl esame priversti žaisti daug minučių aukšta sudėtimi, aikštelėje turint tris aukštaūgius, – prieš mačą su „Žalgiriu“ kalbėjo Ettore Messina. – Bandysime gynyboje ir atkovodami kamuolius rasti ryšį, reikalingą sunkioje atmosferoje laimėti prieš „Žalgirio“ komandą, kuriai sekasi labai gerai ir kuri nusipelnė pastarųjų gerų rezultatų.“

Sunkiai komandą kol kas valdyti sekasi ir Kevinui Pangosui, buvusiam žalgiriečiui, kuris sezono starte renka po 10,9 taško (30,4 proc. trit.), 2 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus, 2,3 klaidos ir 9,3 naudingumo balo.

„Žaisime prieš labai stiprią „Žalgirio“ komandą. Visi puikiai žinome, kaip sunku yra žaisti prie tokios gausios ir labai savo komandą palaikančios publikos Kaune. Turėsime būti susikoncentravę, išlaikyti nusiteikimą, išpildyti puolimo planą ir kietai gintis visas 40 minučių“, – sakė K.Pangosas.

Mačo tarp „Žalgirio“ ir „Olimpia“ startas – penktadienį 20 valandą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Senstantys Milano „Olimpia“ valdovai ir kokio pirkinio trūksta „Žalgiriui“, kad liktų Top-8

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas