2022 01 04

Susitarimas pasiektas: Eurolygos žaidėjų karantinas trumpinamas perpus

Eurolygos klubai susitarė dėl COVID-19 užsikrėtusių krepšininkų karantino taisyklių pokyčių.
Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“
Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“ / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

18 pajėgiausio Senojo žemyno turnyro komandų vadovai ir Eurolygos galvos apie pokyčius kalbėjosi dar pirmadienį, kai buvo nutarta nestabdyti sezono, bet sumažinti privalomo karantino dienų skaičių, kuris iki šiol siekė 14.

Svarstyta šį terminą pakeisti į nuo 7 iki 10 dienų siekiantį laikotarpį, o galiausiai buvo apsistota ties mažiausiu dienų skaičiumi – septyniomis.

Tai reiškia, jog žaidėjai, užsikrėtę koronavirusu, ant parketo galės grįžti jau po savaitės, jei tik sulauks neigiamo COVID-19 testo atsakymo.

Tiesa, nevakcinuoti arba išimčių, kodėl neturėtų vakcinuotis, neturintys žaidėjai ir toliau turės išlaukti visas 14 dienų.

„Svarbu pabrėžti, jog tas trumpesnis laikas nereiškia, kad žaidėjai iš karto bus metami į aikštelę. Eurolyga turi labai griežtą protokolą persirgusiems žaidėjams. Mes juos turime papildomai testuoti – ir širdį, ir fizinio rengimo pratimus iš naujo atlikti. Viso to bus laikomasi. Tos naujos taisyklės būtų labiau tiems, kurie neturi jokių simptomų ir greitai praserga, arba tiems, kurie gauna teigiamą testo rezultatą, nors visiškai nejaučia jokių simptomų“, – pirmadienį surengtoje specialioje spaudos konferencijoje aiškino Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Primename, kad Eurolygoje iš viso per pastarąsias tris savaites nukeltos jau 10 rungtynių, trys iš jų – „Žalgirio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas