Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 14

„Žalgirio“ pasaka tęsiasi: po triumfo Miunchene – vieta ketvirtfinalyje

Daug nuostabių emocijų šį sezoną Eurolygoje padovanojęs Kauno „Žalgiris“ tęsia savo kelionę. Penktadienio vakarą Kazio Maksvyčio kariauna išlaikė svarbiausią šių metų egzaminą ir lemiamoje akistatoje dėl patekimo į atkrintamąsias svečiuose 83:80 (19:18, 15:20, 17:9, 32:33) nukovė Miuncheno „Bayern“.
Kauno „Žalgirio“ triumfas
Kauno „Žalgirio“ triumfas / zalgiris.lt nuotr.

Lygiai prieš metus K.Maksvytis debiutavo prie „Žalgirio“ vairo. Penktadienį 45-erių specialistas iš Darbėnų šventė vieną svarbiausių pergalių savo karjeroje. Išvakarėse sulaukę dovanų Belgrade ir Pirėjuje, jo treniruojami žalgiriečiai padarė savo darbą – laimėjo žūtbūtinį mūšį, finišavo septinti bei ketvirtfinalyje žais su „Barcelona“.

Reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ užbaigė keturiomis pergalėmis iš eilės.

Iki šiol šiuolaikinio formato Eurolygoje „Žalgiris“ į atkrintamąsias buvo patekęs tik du sykius. 2018-aisiais Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda iškovojo trečiąją vietą, o po metų pasiekė ketvirtfinalį, bet jame 1:3 nusileido Stambulo „Fenerbahče“.

VIDEO: „Žalgirio“ sėkmės paslaptį nurodęs kapitonas: „Šito dalyko neištreniruosi“

Svarbiausio sezono mačo pradžioje kauniečius užkūrė Rolandas Šmitas. Agresyviai žaidęs ir puikiai iš toli pataikęs latvis vien per pirmą kėlinį surinko dvylika taškų ir vedė „Žalgirį“ į priekį. Visgi bavarų iš vėžių tai neišmušė. Net ir stipriai išretintas traumų (be DJ Seeley, Augustine‘o Rubito, Othello Hunterio bei Eliasas Harriso) „Bayern“ turėjo savo progų, jomis naudojosi ir laikėsi.

Įpusėjus dvikovai žalgiriečiai atsiliko keturiais taškais, bet trečią kėlinį pradėjo spurtu 7:0, stipriai pagerino gynybą ir vėl perėmė iniciatyvą. Vokiečiai laikėsi iki ketvirto kėlinio vidurio, bet tuomet lyderystės ėmėsi Tomas Dimša, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas ir Ignas Brazdeikis.

VIDEO: Ignas Brazdeikis džiaugėsi dėl ketvirtfinalyje gauto varžovo: „Labai gerai“

Likus žaisti apie dvi minutes kauniečiai turėjo dešimties taškų pranašumą, bet pabaigoje vos neprisižaidė. Iki pabaigos kovoję bavarai buvo sumažinę atsilikimą iki taško, bet galiausiai „Žalgiris“ vis tiek sugebėjo atsilaikyti.

20 taškų nugalėtojams pelnė Lukas Lekavičius, 16 – Rolandas Šmitas, 12 – Edgaras Ulanovas, 10 – Tomas Dimša.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 20, R.Šmitas 16, E.Ulanovas 12, T.Dimša 10, I.Brazdeikis 9, L.Birutis 7, I.Tayloras 5, A.Butkevičius 4 (9 atk. kam., 6 rez. perd.), K.Hayesas 0, A.Polonara 0, K.Lukošiūnas 0.

„Bayern“: C.Waldenas 14, A.Obstas 12, V.Lučičius 10.

VIDEO: Lukas Lekavičius: „Jaučiau, kad turiu imtis iniciatyvos“

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 83:80.

40 min. „Bayern“ nepasiduoda. Andreasas Obstas tritaškiais pjauna kauniečių pranašumą ir lieka tik trys taškai. Dar viena klaida ir bavarai sumažina skirtumą iki minimumo. Lukas Lekavičius stoja prie baudų metimo linijos. 81:78. Sumeta abi, lieka 14 sek. Corey Waldenas sumeta baudas (81:80). Edgaras Ulanovas pataiko abi baudas (83:80). Lieka 8,4 sek. ir vokiečių ataka nesėkminga.

Rungtynės baigiasi. Miunchenas – sėkmingas miestas. „Žalgirio“ triumfas. Kauniečiai – ketvirtfinalyje!

39 min. Lukas Lekavičius smeigia tritaškį. Plius dešimt. Rekordinė persvara. 78:68. „Žalgiris“ yra padėties šeimininkas. Bavarams reikia stebuklo.

38 min. Ignas Brazdeikis prasiveržia sėkmingai irgi. Plius septyni. Vokiečiai ima minutės pertraukėlę. 75:68.

37 min. Edgaras Ulanovas įmeta įžūlų dvitaškį per Vladimiro Lučičiaus rankas. 71:65. Serbas atsako dviem su pražanga ir vėl tik plius trys. Edgaras Ulanovas toliau demonstruoja lyderystę. Dvi jo baudos. Tribūnos skanduoja „Ulia, Ulia!“.

36 min. Laurynas Birutis užbaigia greitą ataką po „Bayern“ klaidos ir prarasto kamuolio. 62:61. Ognjenas Jaramazas tempia vokiečius. 64:65. Bet „Žalgiris“ turi Luką Lekavičių. Jo tritaškis, o po to dar ir dvitaškis. 69:65.

35 min. Bavarai lygina rezultatą, bet kauniečius tempia kapitonas. Edgaras Ulanovas pataiko, bet šeimininkai atsako tritaškiu. 60:61...

34 min. Tomas Dimša sumeta baudas. 58:55.

33 min. Tomas Dimša pataiko svarbų tritaškį iš aikštės krašto, bet bavarai irgi atsako tolimu metimu. 56:55.

32 min. Isaiah Tayloras sumeta baudas, bet „Bayern“ irgi atsako taikliu metimu. 53:52.

31 min. Nielsas Giffey kėlinį pradeda antru tritaškiu prieš savo buvusią komandą. 51:50.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 51:47.

30 min. Kėlinį taikliu reidu užbaigia Ignas Brazdeikis. 51:47.

28 min. Laurynas Birutis įmeta tik vieną baudą, bet Arnas Butkevičius atkovoja kamuolį. Tomas Dimša agresyvus ir taiklus. 49:43.

27 min. Nielsas Giffey tritaškiu pjauna žalgiriečių pranašumą per pusę. 46:43.

26 min. „Žalgirį“ gelbsti geležinė gynyba. Per pirmas kėlinio septynias minutes bavarai pelnė tik du taškus ir tai – baudų metimais.

25 min. Lukas Lekavičius demonstruoja kantrybę ir pataiko paskutinę atakos sekundę – 46:40.

24 min. Ignas Brazdeikis! Su kontaktu, silpnąja ranka, bet svarbiausia – kamuolys krepšyje. 43:40. Isaiah Tayloras įmeta vieną baudą iš dviejų. 44:40.

23 min. Edgaras Ulanovas sėkmingai laužia per Vladimirą Lučičių. Antrą mačo pusę kauniečiai pradeda 7:0. Nuotaikos vėl geresnės – 41:38.

22 min. Arnas Butkevičius sumeta baudas. 39:38.

21 min. Istorija kartojasi. Kėlinį savo trečiu tritaškiu pradeda Rolandas Šmitas – 37:38.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Miunchene
Nors pirmoji pusė nesusiklostė sėkmingai, rūbinėje žalgiriečiai praleido tik šešias minutes. Edgaras Ulanovas ir Arnas Butkevičius ant parketo grįžo taip anksti, kad kelioms minutėms patys tapo žiūrovais – būtent į „Žalgiriui“ priskirtą krepšį vis dar vyko tritaškių metimų konkursas, kurio dalyviai iš keliolikos bandymų niekaip nesugebėjo pataikyti kamuolio į skylę.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 34:38.

19 min. Vokiečius timpteli du tritaškius iš eilės pataikantis Corey Waldenas. 34:34.

18 min. Lukas Lekavičius įleidžia flauterį. Tarsi peilis pjauna bavarų gynybą. Puiku – 34:31.

17 min. Atsidaro ir Edgaras Ulanovas. 32:29.

16 min. Lauryno Biručio du puikūs epizodai. „Centruoja“ aukštaūgis ir tai daro labai sėkmingai. 30:26.

15 min. Lukas Lekavičius pataiko labai sudėtingą metimą. Bet svarbiausia, kad jis yra taiklus. Plius penki. 26:21.

13 min. Tomas Dimša tritaškiu įsiūbuoja tribūnas. Andrea Trinchieri ima minutės pertraukėlę. „Žalgiris“ – vėl priekyje! 22:21.

12 min. Susidaro įspūdis, kad kauniečius kiek kausto įtampa. Nieko nelemiančiame mače bavarai žaidžia kur kas lengviau ir neturi ką prarasti. Nickas Weileris-Babbas smeigia tritaškį. 19:21.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 19:18.

10 min. Ignas Brazdeikis prisitaiko. Iggy pataiko tritaškį.

9 min. Lukas Lekavičius sumeta baudas – 16:16.

7 min. Žvėriškas Rolando Šmito pasirodymas tęsiasi. Agresyvus latvis daužo bavarų gynybą ir verčia dar du taškus – 14:12. Jau dvyliktas puolėjo taškas.

5 min. Isaiah Tayloras sumeta baudas.

4 min. Latvis fantastiškas. Visus aštuonis „Žalgirio“ taškus pelnė Rolandas Šmitas. Bet bavarai laikosi – 8:8.

3 min. Audringa pradžia. Vokiečiai sėkmingai užbaigia dvi atakas, bet tada dar vieną tritaškį paleidžia Rolandas Šmitas – 6:4.

1 min. Gera pradžia. Rolandas Šmitas meta ne patį lengviausią tritaškį, bet jis – taiklus. 3:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas