Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 10

Pagaliau! „Žalgiris“ Monake dramatiškai užbaigė pralaimėjimų seriją

Juoda serija baigėsi. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje pagaliau sugebėjo ištrūkti iš užsitęsusio pralaimėjimų liūno. Ketvirtadienio vakarą Jure Zdovco vyrai dramatiškai Monake įveikė vietos „Monaco“ 83:82. Lietuvos čempionai pirmą kartą šį sezoną laimėjo svečiuose ir užbaigė devynių pralaimėjimų atkarpą.

Žydrąją pakrantę Lietuvos čempionai pasiekė be traumuotų Janio Strelnieko ir Manto Kalniečio, bet vis tiek triumfavo.

Donato Motiejūnų užvesti šeimininkai labai sėkmingai pradėjo susitikimą ir kėsinosi atitrūkti, bet žalgiriečiams vis pavykdavo priartėti. Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ deficitas pirmą kartą pasiekė dviženklę žymą (27:37), bet ir tada svečiai sugebėjo susiimti.

Komandos ilsėtis išėjo šeimininkams turint dviženklį pranašumą, bet trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ vėl grąžino intrigą. Laimėję atkarpą 10:2 kauniečiai buvo priartėję iki minimumo.

Prasidėjus paskutinei minutei ir kauniečiams atsiliekant tašku Edgaras Ulanovas gavo pražangą puolime. Tuomet šeimininkai nesugebėjo užpulti, o Lukas Lekavičius flauteriu persvėrė rezultatą 83:82. Lemiamai atakai šeimininkai turėjo 16 sek. Mike'as Jamesas atliko sudėtingą tolimą metimą per Josho Nebo rankas, bet jis tikslo nepasiekė.

VIDEO: Laimingų žalgiriečių emocijos po pergalingo L.Lekavičiaus metimo

„Žalgirio“ komandoje sužibėjo geriausią sezono mačą sužaidęs ir 16 taškų pelnęs Nielsas Giffey. Artūras Milaknis pridėjo 14, Joffrey Lauvergne'as – 13

Solidžią pirmą mačo pusę „Monaco“ gretose sužaidė buvęs žalgirietis D.Motiejūnas, per 20 minučių surinkęs 12 taškų.

„Žalgiris“: N.Giffey 15 (5 atk. kam.), A.Milaknis 14, J.Lauvergne'as 13, T.Cavanaugh 9, E.Ulanovas 7 (6 atk. kam.), J.Nebo 7, L.Lekavičius 6 (6 rez. perd.), P.Jankūnas 5 (4 rez. perd.), K.Lukošiūnas 3, M.Blaževičius 2, T.Websteris 2.

„Monaco“: D.Baconas 18, M.Jamesas 18, D.Motiejūnas 12.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 83:82.

40 min. Prasidėjus paskutinei minutei ir kauniečiams atsiliekant tašku Edgaras Ulanovas gavo pražangą puolime. Tuomet šeimininkai nesugebėjo užpulti, o Lukas Lekavičius flauteriu persvėrė rezultatą 83:82. Lemiama „Monaco“ ataka buvo netaikli. Pergalė!

37 min. Nielsas Giffey žaidžia geriausias šio sezono rungtynes. Dar vienas jo tritaškis. Lieka tik taškas! 79:80.

36 min. „Monaco“ karts nuo karto prameta baudas. Paulius Jankūnas tritaškiu grąžino intrigą, bet Dwayne'as Baconas atsako tuo pačiu... 74:80.

35 min. Edgaras Ulanovas pataiko iš toli. 69:74.

34 min. „Žalgirio“ puolimas kiek užstrigo, bet ir „Monaco“ nežiba. 66:74.

32 min. Lemiamą kėlinį šeimininkai vėl pradeda koviniu penketuku ir vėl įgyja saugesnę persvarą. Tiesa, žalgiriečiams taip pat pavyksta rasti kelius prie varžovų krepšio gana nesunkiai. 65:71.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 61:64.

30 min. Žalgiriečiai po Nielso Giffey tritaškio sumažino atsilikimą iki minimumo (61:62), bet „Monaco“ įmetė su sirena.

29 min. Intriga grįžta. Nielsas Giffey du plius vienas ir skirtumas mažėja iki dviejų taškų. 58:60.

27 min. Dwayne'as Baconas iš toli irgi tikslus. 51:60.

26 min. Paulius Jankūnas mažina iki penkių taškų, bet... Mike'as Jamesas paleidžia taiklų tritaškį. Joffrey Lauvergne'as prideda metimą. 51:57.

25 min. Artūras Milaknis vėl pataiko iš toli – 47:54. Proga kabintis?

24 min. Willas Thomasas žalgiriečiams kelia ypač daug vargo kovodamas po krepšiais. Svečiai dažnai suteikia varžovams antruosius šansus, o „Monaco“ tuo naudojasi. 41:51.

22 min. Artūras Milaknis įleidžia tritaškį (39:46), bet kitoje aikštės pusėje Mike'as Jamesas labai talentingai išprovokuoja Tylerio Cavanaugh trečią pražangą.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 36:46.

20 min. Dwayne'as Baconas ir Tyleris Cavanaugh apsikeičia taikliais metimais, bet skirtumas vėl pakyla iki dviženklio.

17 min. Laimei, sausą atkarpą dėjimu nutraukia Joffrey Lauvergne'as.

16 min. Dar vienas pavojaus signalas. „Monaco“ tolsta dviženkliu pranašumu. Jure Zdovcas skėsčioja rankomis – 27:37.

13 min. „Monaco“ turi daug antrųjų šansų, bet gynyboje taipogi neblizga ir kauniečiai ramiai renka taškus. Visgi nerimą kelia pernelyg šiurkščios klaidos. Jau penkios klaidos, iš kurių trys žaibiškai paverstos taškais. 25:31

12 min. Kauniečiai ir toliau kabinasi. Karolis Lukošiūnas pataikė iš toli ir skirtumas tarp komandų sumažėjo iki vieno metimo – 23:25.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Monaco“ 18:23.

10 min. Kėlinio pabaigoje vėl geriau žaidžia šeimininkai.

8 min. Bent kažkokia prošvaistė. D.Motiejūnas buvo pasodintas ant suolo ir „Monaco“ puolimas pradėjo strigti. Joffrey Lauvergne'as perima kamuolį ir nuskuodžia į priekį – 15:18.

5 min. D-Mo stipriai užsivedęs. Sumeta ketvirtą metimą iš tiek pat bandymų ir „Monaco“ tolsta. Pavojaus signalas jau dvikovos pradžioje – 6:14.

4 min. Lukas Lekavičius pameta kamuolį ir tuo buvęs jo komandos draugas Mike'as Jamesas iš karto pasinaudoja. 4:10.

3 min. „Monaco“ komanda geriau pradėjo rungtynes, o aktyviausias šeimininkų gretose buvo Donatas Motiejūnas. Aukštaūgis gerai tvarkėsi su varžovais puolime, o užpulti „Žalgiriui“ sekėsi sunkokai. Blanki pradžia – 4:8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas