Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15

Dar vieną dramą pralaimėjęs „Žalgiris“ krito ir Atėnuose

Pirmaujanti komanda keitėsi net 18 kartų, tačiau galiausiai rungtynės ir vėl baigėsi ne Kauno „Žalgirio“ (3-5) naudai.

Taškas į tašką garsiojoje OAKA arenoje kovoję Kazio Maksvyčio auklėtiniai vėl buvo arti pergalės, bet pabaigą vėl geriau sužaidė varžovai – Atėnų „Panathinaikos“ (4-4) krepšininkai.

Likus žaisti 3,2 sek. Marius Grigonis įmetė pirmą baudą, antrą tyčia metė pro šalį, o „Žalgiriui“ užpulti ir išlyginti rezultato nepavyko – 71:73 (15:13, 24:23, 13:17, 19:20).

VIDEO: K.Maksvytis rado pozityvo pralaimėjime: „Šiandien buvo nemažai gerų dalykų“

Prieš tai Brady Manekas tritaškiu buvo išlyginęs rezultatą, bet išplėšti bent jau pratęsimo nepavyko.

Vėl iki pabaigos kovojęs ir per plauką nuo pergalės buvęs „Žalgiris“ patyrė jau 4 pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės.

VIDEO: Po nesėkmės Atenuose – A.Butkevičiaus įžvelgtas pozityvas: „Dėjome žingsnį į priekį“

Atsigriebti Lietuvos čempionai galės jau šią savaitę – penktadienį namie priims Pablo Laso treniruojamą Miuncheno „Bayern“ (3-5) klubą, kuris trečiadienį nutraukė savo nesėkmių seriją, įveikdamas Belgrado „Partizan“ (3-5) ekipą.

VIDEO: Lemiamos savo pražangos nepripažinęs R.Šmitas: „Labai skaudus pralaimėjimas“

Net 35 min. žaidęs M.Grigonis į buvusios komandos krepšį įmetė 7 taškus (1/3 dvit., 1/4 trit., 2/3 baud.), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo ir surinko 5 naudingumo balus.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

Prasčiausias rungtynes šiame sezone Eurolygoje sužaidė ir „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas, pametęs kamuolį, kai svečiai buvo atsilikę tik tašku (71:72) ir galėjo persverti rezultatą per likusias 13 sekundžių.

Amerikietis pelnė 6 taškus (2/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), prarado net 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 6 naudingumo balus.

„Panathinaikos“: Konstantinos Mitoglou 19 (4/5 trit.), Kostas Sloukas 16, Mathiasas Lessortas 13 (7 klaid.), Jerianas Grantas 10 (5 rez. perd.), Marius Grigonis 7.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 15 (4/4 trit.), Arnas Butkevičius 10 (8 atk. kam.), Laurynas Birutis ir Tomas Dimša (4 klaid.) – po 9, Kevarriusas Hayesas 8, Keenanas Evansas (5 klaid.), Brady Manekas (7 atk. kam.) ir Nazas Mitrou-Longas – po 6.

Rungtynių eiga

40 min. M.Grigonis įmeta vieną baudą, antrą tyčia meta pro šalį, o „Žalgiris“ per likusias 3,2 sek. neužpuola... (73:71).

40 min. A.Butkevičius baudžiamas pražanga. K.Sloukas pataiko vieną baudą (72:71). Lieka 13,2 sek. K.Evansas įstringa ir „Žalgiris“ praranda kamuolį...

40 min. E.Atamanas nusprendžia neprasižengti, K.Maksvytis nubraižo derinį ir B.Manekas laisvas pataiko tritaškį! (71:71). Lieka 13,8 sek.

40 min. K.Hayesas vietoj metimo praranda kamuolį... K.Sloukas sumeta baudas (71:68). Lieka 21,4 sek.

40 min. Tuo pačiu baudžiamas ir M.Lessort'as. Lieka 42,5 sek. ir kamuolys „Žalgirio“ rankose.

39 min. R.Šmitas nemetė tritaškio, veržėsi, įmetė, bet baudžiamas pražanga puolime... Latvio rungtynės baigiasi.

39 min. M.Lessort'as irgi įmeta abi (69:68).

39 min. Baudas pataiko ir K.Evansas (67:68).

38 min. K.Sloukas imasi iniciatyvos rungtynių pabaigoje... (67:64). T.Dimša atsako taikliomis baudomis (67:66).

37 min. K.Sloukas provokuoja ketvirtąją pražangą R.Šmitui, o M.Lessortas – penktąją L.Biručiui (65:64).

36 min. R.Šmitas! 4/4 latvio tritaškių! O pirmaujanti komanda keičiasi jau 15 kartą (62:64).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Erginas Atamanas peržengia net tritaškio liniją reikšdamas nepasitenkinimą arbitrais. Turkas dar pirmoje mačo dalyje gavo įspėjimą, o galiausiai neišlaikė arbitrų kantrybės taurė. Įtampa kyla ir tribūnose, kur vis tirštesnis smogas – nervus graikai malšina truktelėdami elektronines cigaretes.

34 min. A.Butkevičius ima kamuolį puolime nuo M.Grigonio galvos, o E.Atamanas tiesiog pasiunta. Turkas raminamas technine (60:61).

33 min. Ir dar vienas latvio tritaškis! Deja, tuo pačiu atsako ir M.Grigonis (58:58).

31 min. Dėl pražangų mažai šįvakar žaidžiantis R.Šmitas, gavęs progą, duria tritaškį (53:55).

Trečias kėlinys

30 min. Pražiopsotas K.Mitoglou deda iš viršaus (53:52), T.Dimša prameta abi baudas ir „Žalgiris“ prieš lemiamą ketvirtį turi 1 taško deficitą.

28 min. Abi ekipos įklimpsta puolime, bet J.Grantas pataiko iš toli ir rezultatas – lygus (49:49).

26 min. K.Mitoglou pataiko 4/4 tritaškių... „Panathinaikos“ po ilgos pertraukos persveria rezultatą (47:46).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

PAO yra viena daugiausiai klaidų išprovokuojančių Eurolygos komandų (jų varžovai vid. klysta 13,9 karto), o dabar puikiausiai matome kodėl. Su didžiuliu spaudimu susiduriantys žalgiriečiai kamuolį varžovams atidavė jau 14 kartų, o tai neleidžia svečiams iš Kauno susikurti apčiuopiamesnės persvaros.

24 min. OAKA arena tiesiog pašėlsta. Teisėjai neįžvelgia E.Ulanovo žingsnių greitoje atakoje, o B.Manekas dar prideda ir tritaškį (42:46).

22 min. Trečiąjį kėlinį A.Butkevičius pradeda 4 taškais iš eilės. Gynėjas nedažnai imasi iniciatyvos „Žalgiryje“, bet šiandien planas būtent toks – prieš A.Butkevičių ginasi K.Sloukas (39:43).

Antras kėlinys

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Du skaičiai krenta į akis – 55,6 proc. „Žalgirio“ tritaškių ir 47,1 proc. „Panathinaikos“ baudų taiklumas. Tai leidžia kauniečiams nežymiai pirmauti po dviejų kėlinių, bet pirmavo žalgiriečiai įpusėjus mačui Atėnuose ir pernai, kol antrąją rungtynių pusę pralaimėjo net 39 taškais. Antroje mačo pusėje dar laukia daug darbo.

20 min. Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ išlieka priekyje (36:39).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Nazas Mitrou-Longas dukart iš tos pačios pozicijos smeigė tritaškius, bet po kelių akimirkų persistengė spausdamas varžovą ir uždirbdamas komandai penktą komandinę pražangą. Keisdamas kanadietį Kazys Maksvytis pirštu baksnojo rodydamas į švieslentę – treneriui labai nepatinka tokie proto aptemimai.

19 min. Nazas Mitrou-Longas! Du kanadiečio, turinčio ir graikiškų šakų, tritaškiai iš eilės (29:36). Bet du gerus „Žalgirio“ legionieriaus epizodus iš karto keičia du blogi – prarastas kamuolys ir kvaila pražanga (33:36).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Arno Butkevičiaus kol kas pilna visur. Puolėjas dusina K.Slouką, kuris tik dabar pelno pirmuosius taškus, atkovoja ir periminėja kamuolius, skuodžia į greitas atakas ir provokuoja pražangas. Klaidelių pasitaikė, bet Arnas kol kas pelnytai naudingiausias „Žalgirio“ krepšininkas.

17 min. A.Butkevičius įskraidina tritaškį paskutinę atakos sekundę, o jau 9-ąjį tašką pelnantis L.Birutis tampa rezultatyviausiu „Žalgirio“ ekipoje (25:30).

15 min. PAO kol kas tragiškai pataiko baudas – 4/12 (33,3 proc.).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Arno Butkevičiaus kol kas pilna visur. Puolėjas dusina K.Slouką, kuris tik dabar pelno pirmuosius taškus, atkovoja ir periminėja kamuolius, skuodžia į greitas atakas ir provokuoja pražangas. Klaidelių pasitaikė, bet Arnas kol kas pelnytai naudingiausias „Žalgirio“ krepšininkas.

14 min. Įdomus epizodas. L.Birutis nebūtų spėjęs atlikti metimo, bet prieš pat atakos laiko pabaigą varžovas prasižengia ir taškai įskaitomi. Greitoje atakoje pražangą provokuoja ir A.Butkevičius, o K.Maksvytis ploja savo auklėtiniams (18:23).

12 min. L.Lekavičius kabina kamuolį ore L.Biručiui, kuris galingai grūda iš viršaus (13:17).

Pirmas kėlinys

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

M.Grigonis šį sezoną žaidžia praktiškai vien trečioje pozicijoje, o „Žalgiris“ jį bando atakuoti su E.Ulanovu, tačiau dviejų bičiulių tarpusavio dvikovą kol kas užtikrintai laimi PAO lietuvis. Visi Ulės bandymai „centruoti“ baigėsi arba netaikliais metimais, arba sudėtingais ir pranašumo nesukūriais nusimetimais, o dar vienoje situacijoje „Žalgirio“ kapitoną išgelbėjo daug aistrų OAKA arenoje sukėlęs teisėjo švilpukas.

10 min. Kėlinio pabaigoje K.Evansas lengvai įveikia K.Nunno gynybą ir išveda į priekį „Žalgirį“ (13:15). Kol kas viskas pagal K.Maksvyčio planą – svečiai varžosi gynyba, o ne puolimu.

8 min. Įspūdingas M.Lessort'o dėjimas, bet T.Dimša atsako technišku tokios pačios vertės metimu per tą patį prancūzą (12:13).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

K.Hayesas ir R.Šmitas greitai susirenka po dvi pražangas – tai labai prastas ženklas žinant, kokią galingą priekinę liniją turi „Panathinaikos“.

6 min. R.Šmitas įmeta iš toli, bet tuo pačiu atsako ir K.Mitoglou (9:9). K.Hayesas greitai užsidirba dvi pražangas ir jį keičia L.Birutis. Ta pati bėda netrukus ištinka ir R.Šmitą. Latvis puolime įsirėžia į M.Grigonį.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

„Jis žaidžia kaip kandidatatas į Eurolygos MVP“, – prieš rungtynes apie Konstantiną Mitoglou 15min sakė graikų žurnalistai. Tokie žodžiai – gal ir per skambūs, bet po dopingo diskvalifikacijos ir traumos sugrįžęs graikas iš tiesų kardinaliai keičia PAO veidą. Problemų jis kol kas kelia ir „Žalgiriui“, per 7 minutes jau surinkęs 6 taškus ir 3 atkovotus kamuolius.

5 min. K.Maksvyčio išskirtas K.Mitoglou įmeta tritaškį, o lietuvis M.Grigonis prideda du su pražanga (6:4).

4 min. Garsiojo Giannio Antetokounmpo brolis Kostas prameta ir abi baudas, o K.Hayesas sulaukia nuostabaus R.Šmito perdavimo (0:4).

3 min. Pirmuosius rungtynių taškus, sužaidus jau 2,5 minutės, pelno prasiveržęs K.Evansas. Abi ekipos kol kas neblizga puldamos (0:2).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Pirmą kartą šį sezoną į starto penketą Kazys Maksvytis meta Arną Butkevičių. Jam greičiausiai bus patikėta užduotis dusinti PAO variklį Kostą Slouką.

„Žalgirio“ starto penketas: K.Evansas, A.Butkevičius, E.Ulanovas, R.Šmitas ir K.Hayesas.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Tomas Dimša kartu su kitais žalgiriečiais apšilinėja prieš rungtynes ir nerodo jokių kirkšnies traumos, dėl kurios praleido savaitgalio rungtynes su „Wolves“, ženklų. Džiugu, jog „Žalgiris“ turės vieną svarbiausių šio sezono krepšininkų.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Atėnuose

Sveikinuosi iš malonia šiluma lepinančių Atėnų! Lauke termometro stulpelis kyla virš 20 laipsnių, bet dar karščiau gali būti milžiniškoje OAKA arenoje, kur „Panathinaikos“ atstovai laukia maždaug 12-13 tūkst. sirgalių. Rezultatais Ergino Atamano auklėtiniai savo aistruolių kol kas nelepina, bet „žalieji“ tiki naujuoju projektu, į kurį graikai investavo dešimtis milijonų. Tikėkimės, kad Atėnuose šiandien laimingi miegoti eis ne jie, o ta saujelė „Žalgirio“ palaikyti atvažiavusių žaliųjų iš Lietuvos.

„Daug metančių žaidėjų, daug laisvos kūrybos, daug „du prieš du“ situacijų. Galbūt kažkiek jie turi netekčių 3–4 pozicijose, bet jas labai gerai užpildo Konstantinos Mitoglou, kuris yra vienas pagrindinių „Panathinaikos“ žaidėjų. Geros formos yra Marius Grigonis, daugiausia laiko žaidžiantis trečioje pozicijoje. Žinoma, yra daug kitų pavojingų žaidėjų, pradedant Kostu Slouku, Jerianu Grantu, Luca Vildoza ir kitais. Po krepšiu – galingi aukštaūgiai. Gera, įdomi ir labiau į puolimą orientuota komanda“, – prieš kovą kalbėjo Kazys Maksvytis.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Marius Grigonis ir Konstantinos Mitoglou
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Marius Grigonis ir Konstantinos Mitoglou

29-erių M.Grigonis – vienas svarbiausių žaidėjų Ergino Atamano schemose. Lietuvis fiksuoja po 11,4 taško (64,7 proc. dvit., 38,5 proc. trit., 86,7 proc. baud.), 3,1 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 10,7 naudingumo balo statistiką per 29 minutes.

Paskutiniame ture „Panathinaikos“ išvykoje 99:85 pranoko Eurolygos autsaiderę Berlyno ALBA, o „Žalgiris“ taip pat svečiuose 82:86 pro pratęsimo krito prieš buvusią E.Atamano ekipą Stambulo „Anadolu Efes“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas