Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 09

Šventė Pirėjuje – K.Slouko šou išvedė „Olympiakos“ į finalo ketvertą Kaune

Reguliarųjį Eurolygos sezoną laimėjusi Pirėjo „Olympiakos“ ekipa bus finalo ketverte Kaune.

Georgios Bartzoko auklėtiniams tam prireikė lemiamų, penktųjų, ketvirtfinalio serijos rungtynių, tačiau jose visus reikalus išsprendė patyręs Kostas Sloukas.

33-ejų įžaidėjas žibėjo aikštėje, o „Olympiakos“ namie pranoko Stambulo „Fenerbahče“ klubą – 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20).

Aistringai raudonosios sirgalių jūros, kitą savaitgalį atvyksiančios ir į Kauną, palaikomi šeimininkai startavo geriau (29:23).

Jie pirmavo beveik visų rungtynių metu, bet „Fenerbahče“ antrajame kėlinyje buvo surengusi spurtą 8:0 ir perėmusi iniciatyvą (29:31).

Vis dėlto „Olympiakos“ ir K.Slouko atsakas buvo pribloškiantis. Veterano diriguojami raudonieji smogė atgal net 15:0 ir susikrauto pranašumo nebeišbarstė iki pat rungtynių pabaigos (44:31).

„Olympiakos“ vedlys K.Sloukas pelnė 22 taškus (5/7 dvit., 2/4 trit., 6/6 dvit.), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus per 29 minutes.

„Fenerbahče“ ekipos neišgelbėjo net ir fantastiškas Marko Guduričiaus pasirodymas. Serbas vienas pataikė 8 tritaškius (iš 12 mestų) ir surinko 26 taškus. Likę komandos draugai nepataikė nė vieno tolimo metimo (0/15).

„Olympiakos“: Kostas Sloukas 22 (6 rez. perd., 27 naud. bal.), Saša Vezenkovas 17 (5 atk. kam.), Kostas Papanikolaou 14 (11 atk. kam.), Shaquielle‘as McKissicas 11, Moustapha Fallas 8 (9 atk. kam.).

„Fenerbahče“: Marko Guduričius 26 (8/12 trit.), Johnathanas Motley 14, Carsenas Edwardsas 10, Tyleris Dorsey 9 (0/5 trit.), Nigelas Hayesas-Davisas 5 (5 atk. kam.).

Karštas rungtynes Pirėjuje stebėjo ir „Sacramento Kings“ bei Domanto Sabonio treneris Mike'as Brownas, atvykęs iš arti pasižiūrėti į naudingiausio Eurolygos reguliariojo sezono krepšininko Sašos Vezenkovo žaidimą. Bulgaras siejamas su persikėlimu į NBA.

Ketvirtfinalio seriją iki 3 pergalių „Olympiakos“ laimėjo 3:2. Rytoj Eurolygos vyks dar dvejos lemiamos, penktosios, serijų rungtynės. „Monaco“ su Donatu Motiejūnu namie priims Tel Avivo „Maccabi“, o Madrido „Real“ bandys užbaigti istorinį sugrįžimą nuo 0:2 kovoje su Belgrado „Partizan“, kuriam jau galės padėti ir Kevinas Punteris.

Būtina pažymėti, kad tokio formato atkrintamosiose išvykos komandos ir toliau lieka be pergalių lemiamose rungtynėse. Serija prasitęsė iki 16-0 namų ekipų naudai.

Antrą sezoną iš eilės į Eurolygos finalo ketvertą patekusi „Olympiakos“ pusfinalyje susitiks su „Monaco“ ir „Maccabi“ poros laimėtoju.

Finalo ketverte „Olympiakos“ prisijungė prie Šarūno Jasikevičiaus ir Roko Jokubaičio atstovaujamos „Barcelona“ komandos, kuri savo ketvirtfinalio seriją užbaigė greičiausiai – 3:0 su Kauno „Žalgiriu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas