Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

T.Sedekerskio neturėjusi „Baskonia“ neišsigelbėjo pratęsimo dramoje

Dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose kovojanti Vitorijos „Baskonia“ (12-12) patyrė skaudų pralaimėjimą. Duško Ivanovičiaus auklėtiniai svečiuose per pratęsimą 109:112 (19:25, 33:31, 24:26, 18:12, 15:18) nusileido Miuncheno „Bayern“ (10-14).
Vanja Marinkovičius ir Serge Ibaka
Vanja Marinkovičius prieš Serge'ą Ibaką / Scanpix/IMAGO/sportworld nuotr.

Baskai šiose rungtynėse vertėsi be Tado Sedekerskio. Vienas naudingiausių komandos žaidėjų buvo registruotas rungtynėms, bet ant parketo taip ir neišbėgo. To priežastis kol kas neaiški.

Itin aukšto rezultatyvumo rungtynėse jau po trijų kėlinių švieslentėje degė skaičiai, kurie nepadarytų gėdos ir visoms 40 minučių – „Bayern“ pirmavo 82:76.

Įspūdingai trečiajame ketvirtyje pasirodė baskų gynėjas Markusas Howardas, kuris pataikė net penkis tritaškius ir pelnė 18 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje bavarai turėjo 9 taškų pranašumą likus trims minutėms (94:85), bet „Baskonia“ surengė įspūdingą sugrįžimą.

Codi Milleris-McIntyre'as pataikė dvitaškį, Vanja Marinkovičius – tritaškį, M.Howardas pridėjo baudos metimą, o galiausiai atsilikdami 3 taškais baskai turėjo paskutinį šansą išplėšti pratęsimą.

Juo įspūdingai pasinaudojo C.Milleris-McIntyre'as. Amerikietis smeigė sudėtingą tritaškį likus 3 sekundėms ir išlygino rezultatą – 94:94. Andreasui Obstui prametus tolimą metimą, komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jo metu pirmaujanti komanda keitėsi ne vieną kartą, kol kertinį tritaškį likus 16 sek. smeigė „Bayern“ gynėjas Nickas Weileris-Babbas – jis išvedė savo komandą į priekį 110:107.

Kitoje aikštės pusėje bavarai prasižengė, Jordanas Theodore'as sumetė baudas, o tą patį padarė ir „Bayern“ gynėjas Carsenas Edwardsas likus 6 sek. – 112:109.

Lemiamoje baskų atakoje iniciatyvos ėmėsi V.Marinkovičius, bet jo tolimas šūvis tikslo nepasiekė ir bavarai išplėšė dramatišką pergalę.

Baskų neišgelbėjo net ir fenomenalus C.Millerio-McIntyre'o žaidimas. Gynėjas ne tik pataikė pratęsimą išplėšusį tritaškį, bet ir surinko fantastišką dvigubą dublį: 20 taškų (2/7 dvit., 4/4 trit., 4/5 baud.), 15 rezultatyvių perdavimų ir net 39 naudingumo balai. Pastarieji du rodikliai – didžiausi „Baskonia“ žaidėjo karjeroje.

Po pralaimėjimo baskai dalinasi 11-12 vietas su „Valencia“, o „Bayern“ žengia 13-14 vietose kartu su Belgrado „Crvena zvezda“.

„Bayern“: Serge'as Ibaka 21 (7/10 dvit., 7 atk. kam.), Vladimiras Lučičius 17, Eliasas Harrisas ir Sylvainas Francisco (6 rez. perd.) po 13, Leandro Bolmaro 12.

„Baskonia“: Markusas Howardas 27 (2/8 dvit., 7/12 trit.), Codi Milleris-McIntyre'as 20 (4/4 trit., 15 rez. perd., 39 naud. bal.), Matthew Costello 18, Vanja Marinkovičius 16 (4/8 trit.), Chima Moneke 13, Jordanas Theodore'as 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas