Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 10

Tašką dėl papildymo padėjęs M.Schilleris paaiškino, kaip kamšys S.Vasturios paliktą spragą

Kauno „Žalgiris“ įbrido į gilią duobę Eurolygoje, iš kurios išsikapstyti negali jau ilgiau nei mėnesį, bet penktadienį kauniečiai sutiks oponentą – Atėnų „Panathinaikos“ klubą, esantį ne mažesnėje krizėje. Prieš skrydį į Graikijos sostinę mintimis apie būsimą oponentą, Steve'o Vasturios netektį ir komandos sudėties papildymo klausimą pasidalino „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris.

Savo simbolį Nicką Calathesą vasarą praradęs Graikijos klubas susiveržė diržus ir Eurolygoje kol kas žengia žemiau už „Žalgirį“ – per 11 mačų PAO laimėjo keturis sykius ir yra 13-as. Kauniečiai užima 11-ąją poziciją.

Vis dėlto OAKA arenoje „Panathinaikos“ nukovė du iš pastarųjų keturių oponentų, o Maskvos CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“ klubams nusileido atitinkamai tik 6 ir 3 taškų skirtumais.

„Panathinaikos“ yra labai fiziška, didelė komanda, kuri pirmauja Eurolygoje pagal puolime atkovotus kamuolius. Todėl bus labai svarbu prilygti jiems fiziškumu ir atsikovoti kamuolius, – prieš išvyką į Atėnus išskyrė M.Schilleris. – Kalbant apie žaidėjus, Nedovičius jiems yra labai svarbus. Papapetrou taip pat yra svarbus perimetre. Tai bus fiziškos rungtynės.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai

„Žalgiris“ prieš Georgio Vovoro auklėtinius jau žaidė rugsėjį, kai priešsezoniniame turnyre Kaune šeimininkai triumfavo 81:74. Paklaustas, kas pasikeitė per pastaruosius tris mėnesius, M.Schilleris rado ir panašumų, ir skirtumų.

„Praėjo jau daug laiko. Abi komandos patobulėjo, tačiau abi išliko gana panašios. Jie pakeitė gynėjus, o mes praradome Steve'ą, be kurio turėsime žaisti. Bet iš esmės – abi komandos žaidžia panašiai, tik labiau patobulinusios savo sistemas“, – sakė austras.

Į Atėnus M.Schilleris vežasi vienu kariu mažiau – traumą savaitgalio rungtynėse prieš Vilniaus „Rytą“ patyrė Steve'as Vasturia, kuris negalės žaisti apie du mėnesius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Stephen Vasturia
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Stephen Vasturia

Visas šio sezono Eurolygos rungtynes startiniame penkete pradėjusio amerikiečio paliktą skylę turės kamšyti kiti žaidėjai, pabrėžė „Žalgirio“ vairininkas.

„Kai kurie žaidėjai turės žaisti daugiau minučių. Nėra jokių kitų išeičių, jokio magiško žaidėjo, kuris įeis pro duris ir užims jo vietą. Turėsime išnaudoti savo resursus. Kai kažkas iš startinio penketo iškrenta iš rikiuotės, į priekį turi žengti kiti žaidėjai, galintys užpildyti jo minutes“, – aiškino M.Schilleris.

Turėsime išnaudoti savo resursus.

Pirmuoju smuiku Atėnų klube griežia buvęs „Ryto“ legionierius Nemanja Nedovičius.

Pirmą sezoną PAO spalvas ginantis serbas su 14,1 taško vidurkiu patenka tarp dešimties rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų.

„Kaip mėgstu sakyti, turime žinoti, ką jis ketina daryti. Taip pat turime nuspėti jo veiksmus, kad atsidurtume gerose gynybinėse pozicijose, – apie receptą ginantis prieš 29-erių N.Nedovičių kalbėjo M.Schilleris. – Tai – labai talentingas žaidėjas. Jis gerai žaidžia tada, kai puikiai pradeda susitikimus, bet turi ir prastesnių momentų. Mūsų tikslas – neleisti jam mesti laisvų metimų pradžioje, kad neišaugtų jo pasitikėjimas savimi.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ – Berlyno „Alba“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ – Berlyno „Alba“

Kitas svarbus PAO žaidėjas – Ioannis Papapetrou. 203 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas šį sezoną pelno po 12,1 taško ir atkovoja po 5 kamuolius per susitikimą. Ar S.Vasturios iškritimas gali atsiliepti ginantis prieš šį „Panathinaikos“ ginklą?

„Tai nesusiję su Steve'u. Jis žaidžia antroje pozicijoje. Žinoma, turėsime šiek tiek keisti rotaciją, bet prieš Papapetrou žais tie patys žmonės, kurie būtų prieš jį žaidę ir tuo atveju, jei rungtyniautų Steve'as. Jo netektis nekeičia šios situacijos, – pabrėžė M.Schilleris. – Kalbant apie Papapetrou, tai labai fiziškai žaidžiantis lengvasis krašto puolėjas. Turėsime susitvarkyti su jo iššūkiu.“

„Žalgirio“ strategas dar sykį patvirtino, jog jo komanda papildymo nesidairo net ir netekusi S.Vasturios – tam tiesiog nėra finansinių galimybių.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

„Kaip Paulius yra sakęs ankstesniuose interviu, dabartiniai laikai dėl viruso yra sunkūs, ypač mūsų klubui, prarandančiam daug pinigų dėl žiūrovų trūkumo arenose. Dabar neturime išteklių, kad galėtume pasipildyti, tad remsimės tais žaidėjais, kuriuos turime“, – sakė M.Schilleris.

O ar gali būti, kad į Kauną sugrįš Gran Kanarijos ekipai sezono pradžioje paskolintas Tomas Dimša?

„Kiek aš suprantu, tai nėra įmanoma“, – atsakė M.Schilleris.

„Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ rungtynės penktadienį prasidės 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas