Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 06

Taškų lietuje išmaudytas M.Schilleris – apie „Žalgirio“ gynybos ydą ir lemiamus sprendimus

Lyja taškų lietus per karaliaus pietus, perfrazuojant gerai žinomą vaikišką dainelę, galima reziumuoti Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimą Eurolygoje. Madrido „Real“ karaliai Lietuvos karantino išvakarėse puotavo „Žalgirio“ arenoje ir taškų lietuje paskandino antrą kartą suklupusius Lietuvos čempionus 93:90.

Martinas Schilleris riebiai nusikeikė, pirmajame kėlinyje sugėręs antirekordinę 32 taškų piliulę.

„Puolimu Eurolygos nenušluosi“, – prieš porą savaičių tarė Artūras Milaknis, nespėjęs paskui „Valencia“ taškų lenktynėse.

Nors „Žalgiris“ pabandė.

Kaip tos pilnos tribūnos būtų ošusios po rekordinės žalgiriečių puolimo bangos. Bet pandemija jų į „Žalgirio“ areną suleido tik 239 – paskutinį kartą prieš trijų savaičių karantiną.

Per pirmąjį pusvalandį sukišęs net 73 taškus į „Real“ krepšį – daugiausiai Eurolygoje per tris kėlinius šį sezoną, „Žalgiris“ ketino užmėtyti vienus turnyro favoritų. Tačiau siekdamas pergalės „Žalgiris“ paklydo taiklių metimų miraže.

„Sveikinimai „Real“ klubui su pergale. Buvome sulipdę gynybą antrajame ketvirtyje, taip pat trečiajame. Po pertraukos irgi gerai gynėmės, bet jie pelnė 10 taškų po atkovotų kamuolių puolime. Bet pabrėžčiau, kad persvarą susikūrėme su gera gynyba.

Sakyčiau, Trey Thompkinsas pabaigoje pakeitė rungtynių ritmą su savo atšokimais po du prieš du. Pabaigoje tai buvo lygios rungtynės ir jas nulėmė tam tikri epizodai. Ir varžovai tiesiog sužaidė geriau 1-2 atakas“, – spaudos konferencijoje rungtynes reziumavo M.Schilleris.

VIDEO: Karštas M.Grigonis: apie mažytį trūkumą su „Real“ ir tuščias tribūnas

– „Valencia“ prieš dvi savaites Kaune įmetė 94 taškus, dabar „Real“ – 93, prieš savaitę ASVEL iki pertraukos sumetė 50. Ar šie skaičiai jus neramina ir kokios gynybos tendencijos užkliūva labiausiai?

– Taip, žinoma, neramina. Nenorime praleisti tiek daug taškų. Mums skaudžiausiai atsiliepia varžovų įsiveržimai į baudos aikštelę. Turime juos nuo ten atkirsti. Manau, dabar tai didžiausias mūsų akcentas.

– Kodėl buvo taip sudėtinga sulaikyti Tavaresą, kuris pakartojo rezultatyvumo rekordą (22) ir sužaidė naudingiausią karjeros mačą (34)?

– Jis labai geras du prieš du žaidėjas. Jis toks aukštas taikinys, kuris tikrai apsunkina žaidimą. Mes jį kelis kartus paleidome leidžiantis krepšio link ir mūsų gynyba nuo to skaudžiai kentėjo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Augustine'as Rubitas žaidė neblogai (14 tšk., 13 min.), bet nebuvo aikštėje per paskutines 8 ketvirtojo kėlinio minutes. Kodėl?

– Jis turėjo labai gerą mačą. Ne tik šiandien – dabar jis gerame ritme. Bet mes nusprendėme dengti Tavaresą dydžiu. Rubitas gerai atakavo krepšį, bet galvojome, kad Tavareso dydžiui geriau atsakys Lauvergne'as.

– Ar Joffrey Lauvergne'as gerai susigynė lemiamu metu?

– Manau, kad taip.

VIDEO: „Real“ milžino nepažabojęs A.Rubitas: negalime taip gintis

– Kada aikštėje tikimasi sulaukti traumuoto Patricio Garino?

– Jis vis dar bus kurį laiką iškritęs. Bet man dabar sunku pasakyti tikslią jo sugrįžimo datą.

– Thomas Walkupas žaidė rekordiniu ritmu iki pertraukos. Kaip „Real“ jį po to sustabdė?

– Eini į pertrauką, kalbiesi su treneriais ir galvoji apie mikrodvikovas. Uždedi akcentus. Manau, toks buvo jų papildomas dėmesys dengiant Walkupą.

– Ar sekate Tomo Dimšos žaidimą Ispanijoje?

– Taip, žinoma. Jis pataikė, berods, penkis tritaškius, gerai sužaidė ir mes jį tikrai stebime.

VIDEO: „urBONUSas“: Antanas Kavaliauskas – naujas gyvenimo etapas ir tiltas į Ameriką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas