Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 13

Tėčio pamokas prisiminęs B.Manekas įvertino pirmąją patirtį „Žalgirio“ arenoje

Brady Manekas prisistatė Kauno publikai. Ilgai tylėjęs iš Oklahomos kilęs ilgaplaukis ketvirtajame kėlinyje buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ pergalės kalvių, o po rungtynių ramiu veidu atsakinėjo į žurnalistų klausimus persirengimo kambaryje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

25-erių Eurolygos naujokas sunkiai pagavo ritmą sausakimšoje ir įsielektrinusioje „Žalgirio“ arenoje.

Pirmoje mačo su „Crvena zvezda“ dalyje amerikietis gavo vos penkias minutes, per kurias sukrapštę tik 1 tašką, nemetė tritaškių ir turėjo vargo gynyboje.

Bet sudėtingas B.Maneko startas neatbaidė Kazio Maksvyčio nuo minties dar sykį mesti ant parketo amerikietį mačo pabaigoje.

Pakilęs į kovą ketvirto kėlinio starte, „Žalgirio“ snaiperis smeigė kertinį tritaškį antroje kėlinio pusėje, po labai ilgos pertraukos išvesdamas „Žalgirį“ į priekį (64:63), dar po kurio laiko galingai sugrūdo kamuolį į krepšį, o netrukus įmetė ir antrą tolimą bombą, nutolinusią „Žalgirį“ iki 72:66.

Iš viso 8 taškus per ketvirtą kėlinį surinkęs B.Manekas kartu su Arnu Butkevičiumi tapo „Žalgirio“ herojais dramatiškoje pergalėje 79:74, bet kaip ir aikštėje, taip ir už jos ribų amerikietis daug emocijų neparodė, ramiai atsakinėdamas į klausimus į žemę nuleistomis akimis.

„Sunkiai įsivažiavau, bet treneris mane laikė aikštėje ir vėliau sugebėjau įsivažiuoti. Komandos draugai mane surado, tad sužaidžiau keletą epizodų neblogai rungtynių pabaigoje“, – kalbėjo B.Manekas.

– Kaip tau patiko pirmoji patirtis „Žalgirio“ arenoje Eurolygos rungtynėse? – amerikiečio paklausė 15min.

– Puikiai. Labai gera atmosfera, žmonės užpildė areną. Buvo smagu žaisti tokioje aplinkoje. Ketvirtame kėlinyje sirgaliai mus užvedė – už tai, kad persvėrėme rezultatą, daug nuopelnų atitenka jiems.

– Žaidei didelę ketvirtojo kėlinio dalį, kai sugrįžote į rungtynes. Kas pasikeitė per ketvirtą kėlinį lyginant su trimis pirmaisiais?

– Sugebėjome rasti pranašumus. Įmesdavome kamuolį Ulei arčiau krepšio, o jis rado visus kitus. Dalinomės kamuoliu, veržėmės giliai po krepšiu. Sužaidėme gerą ketvirtą kėlinį rasdami pranašumus prieš varžovus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brady Manek
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Brady Manek

– Tavo tritaškis ketvirtajame kėlinyje persvėrė rezultatą. Kiek pasitikėjimo suteikė tas metimas?

– Žinoma, kaskart, kai pataikai, tai prideda pasitikėjimo. Vyrukai tikisi, kad pataikysiu, manimi pasitiki ir duoda kamuolį, o aš sugebėjau pateisinti jų pasitikėjimą. Mane rado ir dar po kelių atakų, tad nuopelnai vyrukams, kad manimi pasitikėjo.

– Kiek pasitikėjimo komandai pridėjo įspūdingas Arno Butkevičiaus pasirodymas ketvirtajame kėlinyje?

– Labai daug – jis padėjo mums perimti iniciatyvą. Jis stumtelėjo mus į priekį, kad perimtume persvarą iš varžovų.

– Kol kas esate ketvirtų kėlinių sugrįžimų karaliai, bet kas turi pasikeisti, kad tų sugrįžimų neprireiktų?

– Turime gerai žaisti visų rungtynių metu. Tiek LKL, tiek Eurolygoje turime žengti į aikštę pasiruošę žaisti nuo pradžios, o ne tik ketvirtajame kėlinyje. Visi turime pasitempti – nesvarbu, kas žengia į aikštę, turime žaisti su energija ir stengtis nuo pradžios iki galo.

– Sužaidei jau antrąsias rungtynes Eurolygoje. Ko jau išmokai šiame turnyre?

– Šis turnyras labai geras, jame žaidžia protingi žaidėjai. Didžioji dalis komandų turi gilias sudėtis, tad turiu susipažinti su daugybe žaidėjų, turiu suprasti situacijas, kuriose atsiduriu. Turiu laiku sureaguoti į besikeičiančią gynybą ar puolimą bei rasti pranašumus prieš varžovus, ką mums pavyko padaryti šiandien.

– Tavo metimo technika yra viena gražiausių Eurolygoje. Ar pats jos išmokai, ar tave įkvėpė kažkuris žaidėjas?

– (Nusijuokia) Mano tėtis buvo metikas koledže, jis perdavė man tai, ko išmoko mesdamas – pasitikėjimą atakuojant. Visada sugebėjau pataikyti, tapau žinomas dėl savo metimo. Dabar turiu gerai daryti kitus dalykus ir nenustoti atakuoti.

Mano tėtis buvo metikas koledže, jis perdavė man tai, ko išmoko mesdamas – pasitikėjimą atakuojant.

– Kokiose srityse dar labiausiai gali patobulėti?

– Noriu geriau kovoti dėl kamuolių. Tam turiu užsiimti geras pozicijas. Taip pat turiu būti stabilesnis – gerai sužaisti ne tik antrąją pusę ar ketvirtąjį kėlinį, bet visas rungtynes. Turiu žaisti kietai ir patobulėti gynyboje.

– Pats minėjai, kad nekaip įsijungei į žaidimą pradžioje, bet ketvirtajame kėlinyje vis tiek sulaukei trenerio pasitikėjimo. Kiek tau tai svarbu?

– Labai svarbu. Man nelabai sekėsi, bet sugebėjau įsivažiuoti pabaigoje, o treneris ir vyrukai manimi pasitikėjo. Į tą pasitikėjimą turėjau sureaguoti geru žaidimu gynyboje. Man tai tikrai prideda pasitikėjimo, o dabar turiu eiti pirmyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas