Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 16

Tik faktai: gniuždanti „Žalgirio“ vidurio puolėjų serija ir žiupsnelis rekordų

Kauno „Žalgiriui“ vis dar labai trūksta didesnio vidurio puolėjų indėlio, bet „centrų“ žaidimą dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ nustelbė antirekordinė gynyba „Žalgirio“ arenoje. 24sek pateikia įdomiausius „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ dvikovos faktus.
Augusto Lima
Augusto Lima / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 75:88 | „Žalgirio“ arena

Trys „Žalgirio“ vidurio puolėjai – Antanas Kavaliauskas, Augusto Lima ir Robertas Javtokas iš viso per 28,5 minutės atkovojo tik du kamuolius – tiek, kiek vienas „Olympiakos“ gynėjas Vassilis Spanoulis. Tą padarė du kamuolius gynyboje sugriebęs A.Lima. Tuo tarpu „Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 34:41.

Visi trys „Žalgirio“ vidurio puolėjai kartu pelnė 6 taškus (visi Antano Kavaliausko) ir surinko 2 naudingumo balus.

Per dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynės A.Lima, A.Kavaliauskas ir R.Javtokas kartu pelnė 12 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 1 naudingumo balą.

Pavyzdžiui, vien „Olympiakos“ vidurio puolėjas Khemas Birchas per rungtynes su „Žalgiriu“ įmetė 13 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

VIDEO: „Žalgirio“ gynyba praskydo prieš „Olympiakos“ išpuolius

Rezultatyviausias „Olympiakos“ žaidėjas Vassilis Spanoulis vietoj sau įprasto 14,4 taško ir 15,7 naudingumo balo vidurkio „Žalgirio“ arenoje surinko 10 taškų (4/12 met.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo 6 kartus ir pasižymėjo 7 naudingumo balais.

Per trejas akistatas su Šarūnu Jasikevičiumi kaip treneriu, V.Spanoulis dar nė sykio nesurinko 10 naudingumo balų.

Vassilis Spanoulis jau per du kėlinius beveik pasiekė savo rezultatyvių perdavimų vidurkį (vid. 6,6 rez. perd.) – atliko 6.

Žalgiriečiai namuose šį sezoną gynėsi prasčiausiai – iki šiol daugiausiai 87 taškus buvo įmetusi Tel Avivo „Maccabi“ komanda. „Žalgiris“ vidutiniškai praleidžia vid. 83,83 taško – prasčiau Eurolygoje ginasi 4 komandos.

Lukas Lekavičius atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė asmeninį Eurolygos rekordą.

Renaldas Seibutis pelnė 5 taškus ir surinko 7 naudingumo balus – tai buvo antros rezultatyviausios ir naudingiausios jo rungtynės šį sezoną. 6 taškus ir 10 naudingumo balų gynėjas buvo surinkęs su Stambulo „Galatasaray“.

Paulius Jankūnas išmetė rekordinį metimų skaičių – pataikė 4 dvitaškius iš 13 ir sumetė abu tolimus metimus. Su Maskvos CSKA jis irgi jau buvo išmetęs 13 dvitaškių (pataikė 7), bet tada Maskvoje pasižymėjo vienu taikliu tritaškiu..

Artūras Milaknis jau antrą kartą šį sezoną prametė tiek daug tolimų metimų (6). Du iš aštuonių tritaškių jis buvo pataikęs ir tada, kai „Žalgiris“ nusileido „Maccabi“ komandai Kaune 74:87.

Tik du žalgiriečiai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių (Paulius Jankūnas ir Lukas Lekavičius po 13), kai „Žalgiris“ pagal efektyvumą nusileido „Olympiakos“ net 65:112.

Tris taškus pelnęs Edgaras Ulanovas pirmą kartą šį sezoną neišmetė nė vieno tritaškio ir sužaidė antrą prasčiausią mačą (-1 naud. bal.).

Rezultatyviausi „Olympiakos“ žaidėjai Mattas Lojeski ir Kostas Papanikolaou sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes – pelnė po 16 taškų.

„Žalgiris“ pataikė visas 15 baudų. „Olympiakos“ taiklumas irgi buvo pavyzdinis – 22 iš 26 (84,6 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas