Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 28

Tik per plauką į NBA neišvykęs „Žalgirio“ šoklys džiūgauja grįžęs pas Šarą

Aaronas White'as su šortais ir vasariškais marškinėliais sukiojosi Las Vegaso „Thomas & Mack“ arenoje. Tai buvo antroji liepos savaitė. Iki termino, kuris buvo be galo svarbus „Žalgiriui“ ir jam pačiam, buvo likusi dar savaitė. 25-erių amerikietis nedrąsiai šypsojosi – jis dar negalėjo patvirtinti, kad netrukus oficialiai taps „Washington Wizards“ nariu, bet tai atrodė jau kaip tik dienų, o gal ir valandų, klausimas. Bet dabar, rugpjūčio pabaigoje, su Aaronu White'u 24sek kalbėjosi „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje. Kas nutiko?
Aaronas White'as
Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes tau dar neatskleidėm visų savo pokštų. Matai, jų pasilikom dar vienam sezonui“, – juokais gundydamas likti „Žalgiryje“ dar metams, sutikęs A.White'ą Las Vegase tada juokavo Robertas Javtokas.

206 cm ūgio puolėjas buvo taip arti sutarties su „Wizards“, kad net ir „Žalgirio“ vadovybė jau ruošė planą „B“ ir ketino ieškoti kito aukštaūgio.

„Maniau, kad tai tikrai įvyks, – neslėpė ir A.White'as, dabar besiruošiantis antrajam sezonui su Kauno „Žalgiriu“. – Bet paskutinę akimirką kai kas įvyko. Jie negalvojo, kad gaus žmogų, kurį gavo.“

„Wizards“ priekinę liniją liepą sustiprino 31-erių puolėjas Jeffas Greenas, kuris praėjusį sezoną „Cleveland Cavaliers“ ekipoje rinko vid. 10,8 taško ir 3,2 atkovoto kamuolio. Pagal žaidimo stilių jie labai panašūs, tik J.Greenas – kaip patikrinta ir žinomesnė A.White'o versija, kurios geriausiu argumentu tapo 10 metų patirtis NBA.

2015-ųjų NBA naujokų biržoje 49-uoju šaukimu „Washington Wizards“ nuosavybe tapęs A.White'as patikėjo, kad galės praverti stipriausios krepšinio lygos vartus, tačiau visai nenuliūdo supratęs, kad turės grįžti į Kauną.

„Kai liepos 15-ąją sužinojau, kad tikrai grįšiu į „Žalgirį“, sutelkiau visą savo energiją būsimam sezonui Kaune. Kalbėjau su Pauliumi Motiejūnu, Šaru, Janky – mes buvome pasiruošę. Gera čia grįžti. Visi žino, kaip čia patinka mano šeimai, – 24sek tikino A.White'as. – Turbūt dabar netgi dar ramiau, nes žinau visą sistemą, trenerį. Žinau, kad aš čia žaisiu. O NBA niekada nežinai, ar gausi pasireikšti. Tad gera čia grįžti.“

CHAMPIONS!!!! ????

A post shared by aaron_white30 (@aaron_white30) on

A.White'o žaidimas tapo vienu didžiausių „Žalgirio“ sezono siurprizų. Nors mažai kas tikėjosi, kad amerikietis kompensuos Brocko Motumo netektį, puolėjas per 22 minutes Eurolygoje pelnė vid. 8,9 taško (58,5 proc. dvit., 38,5 proc. trit.), atkovojo 4,4 kamuolio ir rinko 10,2 naudingumo balo.

„Žalgirio“ sirgalius jis pakerėjo savo šuoliais ir energija lemiamomis rungtynių minutėmis. A.White'as dažnai sužvėrėdavo mačo pabaigose ir oro operacijomis virš lanko gniuždydavo priešininkų komandas, tuo pačiu taip užkurdamas savo vyrukus.

Antrajam sezonui Kaune A.White'as nori paruošti dar daugiau savo ginklų.

Jo pataikymo iš toli procentas „Žalgiryje“ buvo kol kas geriausias karjeroje, tačiau jį legionierius pakėlė pirmoje sezono dalyje. Pavyzdžiui, antrajame Eurolygos reguliariojo sezono rate iš toli tikslą pasiekė tik 4 iš 21 A.White'o šūvių.

Būtent į metimą vasarą A.White'as buvo sutelkęs didžiausią savo dėmesį. Pirmiausia, jis paklausė Šarūno Jasikevičiaus patarimo ir skyrė laiko poilsiui. Per sezoną „Žalgiryje“ jis sužaidė net 83 oficialias rungtynes, t.y. beveik dvigubai daugiau nei prieš tai Sankt Peterburge, Bonoje ar NCAA.

Grįžęs į salę A.White'as rungėsi su „Wizards“ žvaigžde Johnu Wallu, o laisvą akimirką derino taikiklį.

„Kalbėjau šiek tiek su treneriu Jasikevičiumi, nuo ko turėčiau pradėti savo treniruotes. Noriu ir toliau išnaudoti savo energiją bei atletiškumą, bet taip pat noriu stabiliau mesti į krepšį, – savo tobulėjimo gaires aiškiai braižosi A.White'as. – Pernai turėjau ir gerų, ir blogų mėnesių, bet jei būsiu stabilesnis, tai tikrai padėtų komandai.

Šaras irgi prašė sutelkti dėmesį metimui. Jis visada su manimi buvo atviras, ką galėčiau duoti komandai. Man labai patinka pas jį žaisti, todėl labai gera vėl čia grįžti ir darbuotis su šiuo trenerių štabu.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Žalgirio“ treniruotė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Žalgirio“ treniruotė

Gali būti, kad A.White'o minučių skaičius kitą sezoną bus dar gausesnis. Iš viso 26 valandas ant parketo praleidusio puolėjo pagalbos gali prireikti norint duoti pailsėti Pauliui Jankūnui.

„Žalgirio“ kapitonui jau bus 34-eri, o pastaruosius keturis sezonus žaistos mažiausiai 68 rungtynės per sezoną duoda savo.

Jeigu prireiks, A.White'as pasiruošęs P.Jankūnui suteikti daugiau poilsio minučių. Bet jis taip pat tikisi vėl suremti su kapitonu pečius baudos aikštelėje, kai Šaras aikštėje naudos žemą penketą su A.White'u ketvirtoje ir P.Jankūnu penktoje pozicijoje.

Toks penketas su šalia žaidusiais Kevinu Pangosu, Artūru Milakniu ir Edgaru Ulanovu „Žalgiriui“ Eurolygoje atnešė didžiausią teigiamą +/ – rodiklį.

„Turime gerą priekinę liniją – vyrukai gali daryti daug skirtingų dalykų, todėl treneris gali naudoti skirtingus penketus. Bėgant metams Janky gali žaisti ir centru. Jis jau pernai buvo labai efektyvus centro pozicijoje su savo pikenpopais.

Kiekvienos rungtynės skirtingos. Tai būsiu aš ar Janky, kažkas kitas, visi turės pasitempti. Bet aš pasiruošęs, kaip ir visi kiti vyrukai“, – linkteli galva A.White'as.

Žmonės jau klausinėjo amerikiečio apie būsimą sezoną primenant 2017-2018 m. „Žalgirio“ pasaką. Tačiau A.White'as bando nesižvalgyti atgal ir šuoliuoja į priekį.

„Žalgiris“ subūrė naują komandą su šešiais naujais veidais, prarado vieną esminių sėkmės detalių Keviną Pangosą ir nuo nulio pradeda nenuspėjamą žygį Eurolygoje.

„Tai bus kitokie metai. Bet manau, kad turime gerą komandą. Nekantrauju, kada pradėsime žaisti krepšinį ir pamatysime, kokios mūsų galimybės ant parketo“, – naujiems skrydžiams pasiruošęs šokliausias „Žalgirio“ žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai