Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 31

Tituluotas ispanas – apie „Žalgirį“ atkrintamosiose kovose ir „Valencia“ nežinią

Prie „Valencia“ komandos vairo stovintis tituluotasis ispanas Alexas Mumbru nuleidęs galvą palieka Kauną. Jo diriguojami Valensijos krepšininkai priešinosi Kauno „Žalgiriui“ iki antrojo kėlinio pabaigos, bet galiausiai žalgiriečiai nulaužė rungtynes ir šventė puikią pergalę 95:74.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Mumbru yra puikiai pažįstamas Ispanijos krepšinio veidas.

Penkerius metus žaidęs Madrido „Real“ ir net devynerius Bilbao „Basket“ klubuose, 202 cm ūgio puolėjas surinko visų spalvų medalių kolekciją su Ispanijos rinktine: pasaulio (2006 m.) ir Europos čempionatų (2009 m.) auksą, olimpinių žaidynių (2008 m.) ir Europos pirmenybių (2007 m.) sidabrą bei Europos čempionato (2013 m.) bronzą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Alex Mumbru
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Alex Mumbru

Pradėjęs trenerio karjerą Bilbao klube ir jį treniravęs ketverius metus, pernai vasarą A.Mumbru priėmė Valensijos komandos pasiūlymą.

43 metų ispano vadovaujama „Valencia“ viduryje sezono stebino Eurolygos sirgalius, įsispraudusi į pirmąjį aštuonetą, bet iš pastarųjų aštuonių rungtynių laimėjo tik vienerias ir atsisveikino su šansais patekti į atkrintamąsias varžybas.

Ispanijos lygoje „Valencia“ rikiuojasi aštunta, į Kauną atvyko ne tik patyrusi nesėkmę Belgrade, bet ir mače su „Crvena zvezda“ praradusį vieną savo lyderių Bojaną Dubljevičių.

Vienintelis Kubos krepšininkas Eurolygoje Jasielis Rivero įrideno pirmuosius keturis svečių dvitaškius per tiek pat atakų, bet ir „Žalgiris“ lengvai rado būdų užpulti.

Žalgiriečiams užsmaugus šio sezono „Valencia“ lyderį Chrisą Jonesą, varžovai ištraukė netikėtą vedlį – Shannonas Evansas iki tol Eurolygoje rinko po 3,5 taško, bet 185 cm ūgio amerikietis vien per antrą kėlinį pelnė 11 taškų ir padėjo svečiams laikytis koja kojon su šeimininkais 17 minučių.

Bet ne oranžiniai, o „Žalgiris“ parodė totalinio puolimo bangą, antrojo kėlinio pabaigoje spurtavęs 16:3 ir į pertrauką žengęs su 12 taškų pranašumu (52:40).

„Rungtynės vyko puikioje atmosferoje, puikioje arenoje. Pradėjome rungtynes praleisdami daug dvitaškių, o per antrojo kėlinio paskutines dvi minutes jie nulaužė rungtynes.

Trečiajame kėlinyje mes priešinomės, priartėjome prie 11-12 taškų, bet jie pataikė tris tritaškius paskutinėmis atakų sekundėmis mums į veidą. Tai buvo svarbūs metimai. Galbūt mes ir palūžome, nors kovojome iki pabaigos. Sveikinimai „Žalgiriui“ ir sėkmės siekiant patekti į atkrintamąsias varžybas“, – sakė A.Mumbru.

Po 17-osios pergalės turnyre Kauno „Žalgiris“ bent laikinai užkopė į išsvajotą aštuntą vietą, leidžiančią patekti į atkrintamąsias varžybas, kuriose Lietuvos komanda pastarąjį kartą žaidė 2019 metais.

Svarbiausi konkurentai dėl patekimo į ketvirtfinalį „Baskonia“ krepšininkai savo rungtynes Vitorijoje su Stambulo „Fenerbahče“ pradėjo vėliau, bet viską veikiausiai nulems ir likę du turai.

Eurolygos reguliariajame čempionate „Žalgiriui“ liko sužaisti du mačus: ateinantį ketvirtadienį (balandžio 6 d.) Kaune su Tel Avivo „Maccabi“ ir dar po savaitės Miunchene su „Bayern“ (balandžio 14 d.).

Baskams liko mačas namie su ASVEL ir rungtynės Graikijoje su „Olympiakos“.

„Žalgiris“ turi gerą salę, gerai žaidžia gynyboje. Jiems dar reikia pergalių, kad patektų į atkrintamąsias varžybas, aš linkiu sėkmės „Žalgiriui“, – kalbėjo A.Mumbru. – Eurolygos finalo ketvertas vyks Kaune, atmosfera tokia, kad visi čia nori, jog „Žalgiris“ patektų į atkrintamąsias kovas.“

Valensijos krepšininkai yra keturis kartus iškovoję Europos taurę, kurią laimėjus vis patenka į Eurolygą, bet ir po šio sezono nežinia, ar oranžinė komanda iš Ispanijos sugrįš į Eurolygos elitą.

„Mes norime. Tai mūsų troškimas žaisti Eurolygoje. Sunku komandai galvoti apie kitus metus, kai nežinai, kur žaisi: gal Europos taurės varžybose, nors norime rungtyniauti Eurolygoje. „Valencia“ yra klubas, kuris viską turi, kad žaistų Eurolygoje, bet galiausiai tai nėra mūsų sprendimas, – pažymėjo A.Mumbru. – Mes norime ten būti, bet sunku, nes neturime licencijos. Klubui sunku suburti sudėtį, nežinant, kur žaisi kitą sezoną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas