Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

Trauktis vietos nebeturintis „Žalgiris“ – ryškus autsaideris mače Barselonoje

Kauno „Žalgirio“ padėtis – nepavydėtina. Lietuvos čempionai per paskutines septynerias rungtynes laimėjo vos vieną kartą ir jau nukrito į 13-ąją vietą Eurolygoje. Kauniečius nuo aštuntoje vietoje esančios Vitorijos „Baskonia“ ekipos skiria dvi pergalės.
Pirmosios pergalės namie belaukiant: „Žalgiris“ – „Barcelona“
Pirmosiose rungtynėse Kaune „Žalgiris“ nusileido „Barcelona“ klubui. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į nedidelę duobę įkrito ir šio vakaro kauniečių varžovė „Barcelona“. Po penkių pergalių iš eilės katalonai patyrė dvi nesėkmes paeiliui prieš Tel Avivo „Maccabi“ ir Maskvos CSKA ir tik praėjusią savaitę sugrįžo į pergalių kelią Pirėjuje, kai nugalėjo vietos „Olympiakos“.

Kauno „Žalgiris“

Kauniečiai privalo sugrįžti į pergalių, o tam pagaliau galės padėti po ilgos pertraukos į aikštę grįžtantis Leo Westermannas. Po pustrečio mėnesio pertraukos pilna sudėtimi rungtyniausiantis „Žalgiris“ turės labai aiškią užduotį Barselonoje – sumažinti klaidų skaičių ir užtikrinti kamuolio judėjimą. Prie to labiausiai ir turėtų prisidėti sugrįžtantis prancūzas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Žalgiriečiai Eurolygoje padaro net po 13,3 klaidos per susitikimą ir dalinasi paskutinę vietą su Stambulo „Darussafaka“. Negana to, kauniečių rezultatyvių perdavimų-klaidų reitingas yra vos 1,29. Prastas kamuolio judėjimas ir yra pagrindinė stringančio puolimo priežastis.

„Žalgiris“ per paskutines septynerias rungtynes meta viso labo 68,5 taško per susitikimą. Būtent septynias pastarąsias rungtynes ir praleido L. Westermannas. Prieš patirdamas traumą prancūzas paskutinėse trejose rungtynėse rinko po 14 taškų ir atliko po 4 rezultatyvius perdavimus. Nors L.Westermannas visų „Žalgirio“ problemų išspręsti negali, puolimas turėtų kur kas pagerėti Barselonoje.

„Barcelona“

Katalonų užduotis šiame susitikime bus labai gerai pažįstama jiems patiems. „Barcelona“ namuose šį sezoną praleidžia vos po 71,8 taško, o pastarosiose rungtynėse Graikijoje „Olympiakos“ ekipai leido pelnyti vos 55 taškus. Šeimininkai namuose varžovams leidžia atakuoti iš dviejų taškų zonos tik 50,2 proc. tikslumu.

Panašu, kad „Barcelona“ gali tiesiog supančioti stringantį žalgiriečių puolimą, o pačios rungtynės žiūrovams neturėtų būti patrauklios akiai. Vis dėlto susitikimas Kaune parodė, kad kauniečiai gali diktuoti ir savo sąlygas. Nors „Barcelona“ išsivežė pergalę iš „Žalgirio“ arenos, tai buvo itin rezultatyvios rungtynės, kurios baigėsi 85:88. Tai buvo ketvirtos blogiausios „Barcelona“ ekipos rungtynės Eurolygoje, žvelgiant iš gynybos pusės.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pirmosios pergalės namie belaukiant: „Žalgiris“ – „Barcelona“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pirmosios pergalės namie belaukiant: „Žalgiris“ – „Barcelona“

Vis dėlto „Barcelona“ ekipa yra geriausiai besiginanti komanda namuose (71,8), o „Žalgiris“ išvykose meta po 76,9 taško ir užima devintąją vietą pagal šį rodiklį. Katalonai šiame Eurolygos sezone 10 kartų praleido daugiau negu 80 taškų ir tik tris kartus sugebėjo iškovoti pergalę. Būtent gynyba ir yra pagrindinis kelias į pergales „Barcelona“ ekipai.

„TOPsport“ prognozė

„TOPsport“ ekspertai yra įsitikinę, kad katalonai uždarys Lietuvos čempionus gynyboje. Bukmekeriai „Barcelona“ galimybes iškovoti pergalę vertina 71 proc. tikimybe, kai „Žalgiriui“ duoda 29 proc.

Panašiai kauniečių šansus vertina ir „TOPsport“ klientai. Net 65 proc. lažintis nusprendusių krepšinio fanų pasirinko aikštės šeimininkų pergalę, kai likę 25 proc. – „Žalgirio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai