Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27

Trileris Tel Avive: S.Wilbekinas ištraukė „Maccabi“ iš beviltiškos padėties

Vasario pradžioje Kaune sudegusi ir ne tik pralaimėjimą net 25 taškų skirtumu patyrusi, bet ir lyderį Vassilį Spanoulį praradusi Pirėjo „Olympiakos“ (11-15) komanda stojosi ant kojų ir galėjo išsiveržti į priekį Eurolygos atkrintamųjų lenktynėse. Vis dėlto Georgio Bartzoko auklėtiniai išvykoje dramatiškai nusileido Tel Avivo „Maccabi“ (18-8) ekipai – 70:71 (16:20, 13:19, 21:13, 20:19).
Scottie Wilbekinas
Scottie Wilbekinas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Šis laimėjimas būtų leidęs Pirėjo klubui bent jau trumpam pakilti į pirmąjį Eurolygos turnyrinės lentelės aštuonetą. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus pusei minutei atrodė, kad būtent taip ir atsitiks.

Dvitaškį su pražanga pelnęs Shaquielle'as McKissicas padidino „Olympiakos“ pranašumą iki 4 taškų (69:65), o „Maccabi“ sėkmingai užpulti varžovų krepšio nesugebėjo – tritaškį prametė Scottie Wilbekinas.

Vis dėlto tas pats Turkijos pilietybę turintis amerikietis išgelbėjo Tel Avivo klubą per likusį rungtynių laiką.

Iš pradžių S.Wilbekinas gudriai išprovokavo Kosto Papanikolaou pražangą atakuodamas beveik iš pusės aikštės ir sumetė visus tris baudų metimus, o po to, kai Wade'as Baldwinas pataikė tik vieną baudos metimą, „Maccabi“ lemiamai atakai turėjo 20,4 sekundės.

Jomis šeimininkai pasinaudojo nepriekaištingai – gynybą sutraukęs Tyleris Dorsey atliko perdavimą S.Wilbekinui, kuris smeigė tritaškį būdamas bent per metrą nuo linijos bei išvedė savo komandą į priekį – 71:70.

„Olympiakos“ dar turėjo daugiau nei 10 sekundžių, bet Sh.McKissicas lemiamoje atakoje suklydo ir Tel Avivo komandos aistruoliai ėmė dainuoti pergalės dainas.

„Maccabi“ po pergalės sugrįžo į pirmąjį Eurolygos ketvertą, o „Olympiakos“ vietoje 8-osios vietos nusirito į 11-ąją.

„Maccabi“: Scottie Wilbekinas 21 (3/9 dvit., 4/11 trit.), Elijah Bryantas 13 (3/9 trit.), Othello Hunteris ir Tyleris Dorsey po 9.

„Olympiakos“: Shaquielle'as McKissicas 14 (6/7 dvit., 5 kld.), Wade'as Baldwinas 13, Sasha Vezenkovas 9 (3/4 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant