Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 13

Trimitai Izraelyje: M.Schillerį iš kojų išvertę sprendimai ir nutildytas „Žalgirio“ suolas

Izraelio žiniasklaida trimituoja po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“. Tel Avivas pagaliau išvydo tokią „Maccabi“ komandą, kokią buvo įpratęs matyti pernai. Apipylę komplimentais Ioannį Sfairopoulą bei pasiaukojančiai rungtyniavusius „Maccabi“ krepšininkus, Izraelio žurnalistai paleido vieną kitą kritikos strėlę į nutildytus Lietuvos čempionus.

„Tel Avivo komandą sukrėtė Othello Hunterio netektis, bet kai patenki į bėdą, ieškai nestandartinių sprendimų. Iš pradžių tai buvo Sandy Cohenas starto penkete, o po to – Draganas Benderis centro pozicijoje. Varžovų treneris Schilleris atėjo į mūšį prižiūrėti ir sustabdyti Wilbekino, bet buvo apmėtytas iš visų pusių“, – „Maccabi“ pergalę 85:57 analizavo Izraelyje gerbiamas krepšinio treneris Zvi Sherfas.

Tęsdamas mintį 68-erių strategas pažymėjo, kad nors „Maccabi“ iki pertraukos triuškino „Žalgirį“ 53:23, S.Wilbekinas buvo pelnęs tik 5, o pagrindinis centras Ante Žižičius – 2 taškus.

„Turime paminėti gerą Tel Avivo gynybą. Labai agresyvi, pasiaukojanti ir ant žemės griūvanti komanda, su daug sprogstamų išpuolių, kurių taip trūko anksčiau, – „One“ rašė Z.Sherfas. – Žalgiriečiai nedavė jokio pasipriešinimo ir pateko į visišką šeimininkų kontrolę. Tuo tarpu „Maccabi“ kiekvieną elementą išpildė su didžiuliu troškimu ir tiesiog nubloškė „Žalgirio“ komandą.“

VIDEO: Fiasko Tel Avive: „Žalgiriui“ – skaudžios „Maccabi“ pamokos

Geriausią puolimą Eurolygoje demonstravęs „Žalgiris“ pelnė tik 57 taškus. Į „Maccabi“ krepšį krito tik 45,6 proc. dvitaškių (21/46) ir 7,1 proc. tritaškių (1/14).

Reziumuodamas, Z.Sherfas nukėlė skrybėlę prieš „Maccabi“ strategą Ioannį Sfairopoulą, kuris sugebėjo prisitaikyti prie sudėtingos komandos situacijos ir pasiekė puikią pergalę.

„Po ankstesnių pralaimėjimų, „Maccabi“ pagaliau parodė praėjusio sezono komandos veidą, – rašė Moshe Barda iš „One“. – Kai geltonieji atėjo į mūšį su dideliais klaustukais, lietuviai bandė išsiaiškinti, tai kurie „Maccabi“ žaidėjai bus pasiruošę kovai.

Prieš rungtynes „Maccabi“ stengėsi skleisti ramybę komunikuodami, kad sezonas ilgas. Bet rungtynių su „Žalgiriu“ svarba buvo akivaizdi visiems. Ir dėl įtemptos situacijos, ir dėl nemalonios serijos – „Maccabi“ nebuvo įveikę „Žalgirio“ jau dvejus metus.

Tačiau viskas puikiai sukrito. Ir net kai skirtumas viršijo 30 taškų, treneris I.Sfairopoulas nenurimo prie šoninės linijos, šaukdamas ir ragindamas žaidėjus neprarasti koncentracijos ir toliau dalintis kamuoliu.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ioannis Sfairopoulas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ioannis Sfairopoulas

„Komandos susitelkimas ir išardymas: „Maccabi“ sprogo ir priminė tai, kas buvo pamiršta, – konstatavo „Sport5“. – Geltonieji tiesiog pervažiavo lietuvius. Tokios rungtynės keičia sezono eigą. Kai „Maccabi“ niekas nesulipo Eurolygoje, galiausiai viskas sukrito prieš „Žalgirio“ komandą.“

VIDEO: Pirmieji taškai: Mareko Blaževičiaus debiutas Eurolygoje

„Sport5“ pabrėžė, kad pamatas į pergalę buvo sudėtas begalinėmis pastangomis gynyboje. Ir net kai „Maccabi“ visiškai dominavo aikštėje, Izraelio žurnalistai pažymi, kaip I.Sfairopoulas neleido savo auklėtiniams atleisti greičio pedalo prieš vienus Eurolygos lyderių.

„Geltonieji sprogo ir pribloškė Lietuvos čempionus tobula pirmąja rungtynių puse. T.Dorsey surengė koncertą, išstojo ir E.Bryantas su Ch.Jonesu, o prie vakarėlio prisijungė net D.Benderis. „Maccabi“ nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų „Žalgiriui“ seriją“, – rašo „Walla“.

„Walla“ žurnalistas Arale Weisbergas suskaičiavo, kad „Maccabi“ tritaškiais pranoko „Žalgirį“ net 33:3. Jis priminė, kad I.Sfairopoulas „Žalgiriui“ buvo pralaimėjęs 8 iš 9 tarpusavio dvikovų.

„Tačiau šįkart paveikslėlis apsivertė. Sfairopoulas meistriškai nusimetė seną grandinę, sumaišė kortas ir pergrupavo savo karius“, – strategą gyrė „Walla“.

VIDEO: „Karštom pėdom“: triuškinanti „Žalgirio“ nesėkmė, tendencijos ir „Maccabi“ siautulys

A.Weisbergo manymu, „Žalgirį“ išbalansavo „Maccabi“ sprendimas žaisti mobiliu penketu ir D.Benderiu vidurio puolėjo pozicijoje. Be to, Tel Avivo krepšininkai užmynė ant gilėjančios „Žalgirio“ žaizdos.

„Toks sprendimas gelbės tikrai ne prieš visus varžovus. Bet prieš žalgiriečius jis buvo idealus, – D.Benderio išnaudojimą ir neįprastus „Maccabi“ penketus analizavo A.Weisbergas. – Šį sezoną žalgiriečiai parodė daug stiprybių, tačiau jų gynyba tikrai nėra viena jų.

Vienas po kito varžovai prieš „Žalgirį“ rengė geriausius sezono pasirodymus: Tavaresas surinko 22 taškus ir 34 naudingumo balus su tobulu pataikymu, Bryantas Dunstonas surinko 20 taškų ir 32 naudingumo balus, Moustapha Fallas surinko 27 naudingumo balus, Bojanas Dubljevičius įmetė 21 tašką, o Jonas Jerebko sukratė 30.

Schilleris atrodė bejėgis. Nesupraskite manęs klaidingai – „Žalgiris“ yra viena geriausiai treniruotų komandų Eurolygoje. Bent jau buvo iki rungtynių Tel Avive. Žalgiriečiai žinojo, kas jų laukia. Arba bent jau nujautė. Jie nuo pirmų minučių atakavo Žižičių du prieš du ir tą darė sėkmingai.

Lietuviai atrodė tikslūs ir susikaupę. Kiekvieną sėkmingą du prieš du derinį žalgiriečių suolas pasitikdavo triukšmingomis emocijomis ir šūksniais.

Tačiau po truputį vaizdas aikštėje keitėsi, o balsai nuo suolelio vis tilo, kol galiausiai visai dingo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas