Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

Tritaškių skaičiumi nusistebėjęs Šaras gyrė žaidėjus, bet nebuvo tikras dėl australo

Rokas Jokubaitis meistrišku judesiu apžaidė „Olympiakos“ kadetą ir įskraidino gražų dvitaškį į varžovų krepšį. Tomas Masiulis linktelėjo galva, o Šarūnas Jasikevičius jau sėdosi į savo vietą – tai buvo viskas. Paskutinėmis minutėmis Šaras dar apsikeitė smagiomis replikomis su į žvaigždžių planetą savo akrobatiniais judesiais išskridusiu 19-mečiu įžaidėju. „Žalgirio“ treneris šypsojosi regėdamas besismaginantį Roką ir nepralaiminčią savo komandą – Pirėjo krepšininkai neturėjo daug šansų 94:69.

Rokas Jokubaitis gavo kamuolį prie tritaškio linijos ir minia reikalavo metimo. Šaras mojo ranka, tildydamas įsismarkavusius sirgalius.

Lyg jausdamas trenerio užnugarį, jaunas 19-metis įžaidėjas priėmė ne jaunatvišką sprendimą. Stabtelėjęs ir greitai įvertinęs situaciją, jis veržėsi į baudos aikštelę, išprovokavo pražangą ir stojo mesti dviejų baudų, didindamas skirtumą dviženklio rezultato zonos link.

„Žalgiriui“ nereikėjo aplinkinių patarimų – žaliai balti patys užtikrintai kontroliavo rungtynių tempą.

Kai oficialiu švarku į rungtynes išsipuošęs Marius Grigonis ėmė žiovauti atsarginių suolo gale, o jo komandos draugai prarado Eurolygos lygio fiziškumą, nenubausdami dėjimais iš po krepšio ir leisdami varžovams išplėšti 50/50 kamuolius, „Olympiakos“ akimirką pagrasino išsivežti pergalę iš Kauno.

Bet du Vassilio Spanoulio orinukai per pirmą rungtynių pusę ir Thomaso Walkupo tritaškis iš fantastikos srities baigiantis atakos laikui buvo geras ženklas.

Net šeši dviženklį taškų skaičių surinkę Šaro vyrai greitai sutvarkė reikalus pakeliui į smagią 6 pergalę per 8 pastarąsias Eurolygos rungtynes.

„Sveikinimai fanams ir žaidėjams. Dar sykį malonu, kad viskas taip vyksta ir kiekvienas rungtynes, nesvarbu kokią dieną – antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ar penktadienį, žaidžiame pilnoje arenoje. Tai nuostabus palaikymas ir žaidėjai tą jaučia. Manau, juos tai įkvepia.

Ir dar maloniau žaisti, kai taip gerai pataikai. Atsilaisvina kiti dalykai ir varžovams iškart sunkiau. Labai malonu, kad sužaidė ir Martinas, ir Rokas – visi įsiliejo puikiai ir ta rotacija darosi didesnė. Galbūt varžovams sunkiau nuspėti, per kur mes eisime ir kaip atakuosime.

Taktiškai tai buvo vienas geriausių plano išpildymų, o kai pasižiūri į 14 tritaškių, tai mums nerealus rezultatas“, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius.

– Ar regėdamas 14 tritaškių tokį „Žalgirį“ ir įsivaizdavote, kai būrėte komandą šiam sezonui pasikviesdamas daugiau snaiperių?

– 14 tritaškių labai sunku įsivaizduoti (šypsosi.). Bet taip – galbūt.

Jeigu atvirai, nėra čia toks „Žalgiris“. Pirmais smuikais turėjo griežti kažkoks prancūzas išvykęs. Dar kažkoks kaunietis traumuotas. Vaizdas buvo kitoks.

Bet visada reikia prisitaikyti prie sąlygų ir dabar rodome kažkiek geresnį krepšinį.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaidėjai yra įkvėpti tokio sirgalių palaikymo“

– Ar dėl ligos mačą praleidęs Jockas Landale'as ketvirtadienį galės žaisti su „Anadolu Efes“?

– Nežinome. Planas šiai minutei toks, kad jis ryt atsikels ir pasakys, ar gali važiuoti.

Su mūsų fantastinėmis sąlygomis – turime čarterį, daktarai skrenda su mumis, turime 48 valandas, o mums reikalingas kiekvienas žaidėjas. Jeigu jis galėtų išbėgti bent kelioms minutėms, žiūrėtume, kokia jo situacija.

Tai yra virusas. Vakar, atrodė, jau darėsi geriau, bet šiandien nieko gero. Nusprendėme, kad tegul lieka namuose.

– Kur Martinas Gebenas daro didžiausią progresą?

– Jis ir mums pats sako, kad tiek susitelkęs į gynybą, jog tik stengiasi nepadaryti taktinių klaidų. Gal jis turėtų būti pavyzdys ir kitiems. Kuo padarysi mažiau taktinių klaidų, kuo daugiau bus galima tavimi pasitikėti, tuo ir ilgiau žaisi.

Žaidimas prasideda nuo gynybos. Nors tai sena teorija, visos čempioniškos komandos pradeda nuo gynybos. Reikia pripažinti, kad jis eina į priekį.

VIDEO: Puikiai sužaidęs Martinas Gebenas – apie pergalę prieš „Olympiakos“

– Kiek Rokas Jokubaitis dar pameta galvą kaip kad rungtynių pabaigoje?

– Jis pameta galvą, nes jam tiek metų, kiek jam yra. Vis dėlto jis jaunas žaidėjas.

Žiūrėkit, mūsų veteranai momentais nežaidžia atsakingai, o dar vaikui iš viso tiek nedaug metų, tiek mažai patirties.

Visada sakiau jauniems žaidėjams – jūsų pagrindinis darbas nesimaišyti. Jeigu dar kažką duodi, tai super tikrai. O jie ir duoda. Rokas davė ir su ALBA, ir šiandien. Martinas davė tikrai labai daug. Jeigu jie tik duoda, tai taip ir toliau.

Negalime tikėtis, kad jie duos kasdien. Turi duoti veteranai ir lyderiai, o jie turi mokytis ir truputį daugiau žaisti LKL.

VIDEO: Edgaras Ulanovas džiaugiasi prapliupusiais tritaškiais

– Kokios mintys apima matant, kaip Zachas LeDay metasi per visą aikštę?

– Pačios baisiausios, nes prieš tai jis ėjo ant perimto kamuolio, o tai absoliučiai ne pagal mūsų taisykles. Jis jau atėjęs sako, kad žino – neturėjo eiti ant to kamuolio. Bet tada sakau, kad įkvėpk oro, pagalvok, nes po to jis varė į kitą pusę be to oro (šypsosi.).

Norime, kad nusiėmęs kamuolį jis pirmas pradėtų greitą puolimą – treniruotėse LeDay tą daro labai gerai. Tai labai motyvuotas žaidėjas. Pagal tai jis gali būti lyginamas su Brandonu Daviesu – jis turi didžiulę energiją, kuri eina prieš jį. Jis nori padaryti viską, o kartais tai virsta vaikiškais dalykais.

Reikia įkvėpti oro, suprasti, kas yra sistema ir kur tavo vieta aikštėje tiek puolime, tiek gynyboje.

Nebuvo šiandien daug taktinių klaidų, kurias akcentuojame. Ir iš dvigubinimo negavome daug taškų. Prieš Milutinovą ir Rubitą norėjosi apsaugoti mūsų aukštaūgius, nes rotacija buvo trumpesnė. Bet daugmaž šiandien viskas buvo solidžiai.

VIDEO: KC Riversas: apie fantastišką žalgiriečių pataikymą ir formą

– Po rungtynių apsikabinote Vassilį Spanoulį ir kažką jam pasakėte. Apie ką vyko pokalbis?

– Paklausiau, ar dar darys septintą vaiką (šypsosi.).

Nesimatome labai dažnai, tad kai susitinki su draugu, krepšinis lieka antrame plane.

VIDEO: Donatas Motiejūnas papasakojo ką išgyvena kinai dėl koronaviruso epidemijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas