Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 13

Turkijos žiniasklaida apie triuškinamą pergalę prieš „Žalgirį“: „Subombardavimas“

Dėl vietos atkrintamosiose besikaunantis Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą palindo po aukščiausią pavarą įjungusio Stambulo „Anadolu Efes“ mechanizmo ratais – pralaimėjo net 62:89. Nors įprastai Turkijos sporto portalai savo šalies klubų pasirodymų Eurolygoje stipriai neakcentuoja, rungtynes nušvietęs apžvalgininkas Dorukas Sozenas vakarykštį sutriuškinimą įvardijo kaip „subombardavimą“.
Sunkus mūšis Stambule: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“
Sunkus mūšis Stambule: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ / Euroleague via Getty nuotr.

„Subombardavimas“, – tokia skambia antrašte rungtynes reziumavo turkų basketfaul.com portalo žurnalistas Dorukas Sozenas, bene vienintelis pateikęs platesnę susitikimo analizę.

Apžvalgininkas išskyrė žaidimo elementus, kurie šeimininkams leido dominuoti visų rungtynių metu ir sutriuškinti svečius iš Kauno – tai puikus tritaškių pataikymas (15 iš 34, 44 proc.) ir pavyzdingas dalijimasis kamuoliu (23 rez. perd.).

„Anadolu Efes“ sužaidė dar vienas nepriekaištingas rungtynes, kuriose išvydome tritaškių gausą ir puikų kamuolio judėjimą. Mūsų ekipa buvo pranašesnė absoliučiai kiekvienoje situacijoje ir diktavo žaidimo tempą. Tačiau visas statistikas patraukus į šoną svarbiausia, jog taktinis pasiruošimas ir energija besiginant buvo nepriekaištingi. „Žalgiriui“ neleidome pasinaudoti pagrindiniais ginklais – komandiniu žaidimu ir tritaškiais metimais.“

D.Sozenas dar kartą pacitavo Ergino Atamano žodžius, jog Stambulo ekipa šiuo metu žaidžia net geresnį krepšinį nei praėjusiame sezone, kai buvo vienvaldė Eurolygos lyderė, o taip pat negailėjo pagyrų visiems klubo žaidėjams.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas
Getty images / Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas

„Šiuo metu „Anadolu Efes“ yra visai kitame lygmenyje nei likusios Eurolygos komandos. Kiekvienas klubo krepšininkas maksimaliai pasitiki ne tik savimi, bet ir bendraklubiais. Kiekvienas į aikštę žengiantis žaidėjas sugeba susikurti pranašumą tiek puolime, tiek gynyboje. Tikiuosi, kad visi išliks sveiki ir šią sudėtį galėsime matyti Eurolygos finalo ketverte“, – savo tekste finišavo jis.

18 pergalių ir 10 pralaimėjimų turinti Stambulo ekipa turnyrinėje lentelėje šiuo metu užima ketvirtą poziciją, tačiau tiek pat laimėjimų ir nesėkmių turi laipteliu aukščiau esanti Maskvos CSKA.

„Žalgiris“ (15-11) yra 11-tas, bet Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“ į priekį užleidžia tik dėl blogesnio įmestų ir praleistų taškų santykio.

„Kauniečiai šiame mače prasileido kritinį smūgį kovoje dėl atkrintamųjų“, – žalgiriečių situaciją apibūdino D.Sozenas.

VIDEO: „Karštom pėdom“: beviltiškas „Žalgirio“ pralaimėjimas Stambule

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas