Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 06

Tyleris Cavanaugh jautė pergalės skonį: „Labai sunku, kai esi taip arti“

Tyleris Cavanaugh penktadienio vakarą stojo į kovą prieš savo buvusią komandą, buvo rezultatyviausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas, bet pirmos pergalės Eurolygoje surasti nepadėjo. Puolėjas po mačo apgailestavo, mat jau jautė pergalės skonį.

T.Cavanaugh pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir galiausiai susirinko 5 pražangas, bet „Žalgiris“ krito prieš ALBA 71:79.

„Sunkus pralaimėjimas namuose prie savo sirgalių, – atsidusęs komentarą apie rungtynes pradėjo puolėjas. – Jausmas toks, kad į aikštę išėjome kiek per minkšti ir varžovai ant mūsų užšoko. Aš pats buvau pagrindinis to kaltininkas. Tuomet buvome duobėje, tiesiog bandėme kautis, sugrįžti į rungtynes. Jie atkovojo per daug kamuolių puolime, neatsivėrėme varžovų, neužbaigėme atakų. Mes juos pristabdėme, vertėme juos mesti sunkius metimus, bet negalėjome susirinkti kamuolių. Žinoma, jausmas prastas. Sezono startas yra sunkus, tačiau dirbsime toliau. Labai sunku, kai esi taip arti, kai gali pajausti pergalės skonį, nori laimėti dėl komandos draugų, dėl sirgalių, bet mes tai padarysime.“

Paprašytas patikslinti, ar tikrai buvo pajautęs pergalės skonį mače su Berlyno ekipa, amerikietis atsakė teigiamai.

„Mes spurtavome antrojo kėlinio pabaigoje. Janis įsmeigė tritaškį antrosios rungtynių pusės pradžioje, turėjome iniciatyvą, bet nesugebėjome pakankamai sustabdyti varžovus. Trečiojo kėlinio pabaigoje ar ketvirtojo pradžioje nukirpome skirtumą iki 7 ar 5 taškų. Tuomet juos vertėme mesti sunkiai, bet jie atkovojo kamuolius, gavo papildomas atakas ir pelnė taškus. Tokie momentai žudo tave. Taip, galima tą skonį pajausti, jaučiu, kad esame visai šalia. Labai skaudu“, – aiškino T.Cavanaugh.

Puolėjas pripažino, kad „Žalgirio“ komandoje pasitikėjimo lygis tikrai nėra aukštas – sezonas pradėtas aštuoniais pralaimėjimais paeiliui.

„Mums viskas gerai. Dirbame, tikime savimi, žinome, ką galime. Tiesiog to, ką norime, nedemonstruojame 40 minučių. Sunku, kai rezultatai neateina, bet neprarasime pasitikėjimo savimi. Startas sunkus, kažkiek pasitikėjimo įgauname, kai žaidžiame gerai LKL, bet tai nepersiduoda į Eurolygą“, – sakė T.Cavanaugh.

Puolėjas iš JAV metė vieną iš keturių „Žalgirio“ baudų metimų penktadienio vakarą. Varžovai iš viso taisykles pažeidė vos 13 kartų – vid. 3,25 per kėlinį. Ar tai sufleruoja apie agresyvumo stoką?

VIDEO: „Žalgirio“ treneris neatlaikė: keikdamasis prašė E.Ulanovo mesti į krepšį

„Nežinau statistikos, bet tikriausiai metėme daug tritaškių. Turime turėti daugiau agresijos verždamiesi link krepšio, būdami baudos aikštelėje. Lukas tai daro puikiai, jis gerai kuria kitiems. Nepakankamai einame prie baudų metimo linijos ir nerenkame tų lengvų taškų. Kai komanda stringa, gauti baudų metimus yra labai svarbu. Negalėjome to padaryti, bet taip, turime būti agresyvesni“, – pritarė T.Cavanaugh.

Amerikietis pripažino, jog žaisti prieš savo buvusią komandą buvo ypatinga.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Kauno „Žalgirio“ rungtynių su Berlyno ALBA apžvalga

„Visada nori nugalėti komandas, kuriose turi pažįstamų. Labai juos gerbiu, bet reikia kovoti. Ten užmezgiau gerų santykių, daug ką išmokau iš tų krepšininkų. Kai žaidi prieš juos, turi papildomos motyvacijos. Norėjau ištraukti šią pergalę ir dėl Nielso Giffey, kuris Berlyne praleido penkerius ar šešerius metus“, – kalbėjo puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas