Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Tylų herojų liaupsinęs A.Trinchieri grasino sudeginti auklėtinio automobilį

Andrea Trinchieri po puikios pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ bėgo pro žiūrovų saujelę ir su šypsena mušė rankomis. Italas netrukus arenos koridoriuje jau kalbėjosi su Arnu Butkevičiumi, kuriam išrašė pylos svarbiu rungtynių metu. O galiausiai penktąją pergalę Eurolygoje prie „Žalgirio“ vairo iškovojęs specialistas pagrasino sudeginti Lauryno Biručio automobilį, jei šis nustos atakuoti varžovų krepšį „floateriais“.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Trinchieri įnirtingai plojo savo auklėtiniams vos nuaidėjus antrojo kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai. Ir ne tik todėl, kad švieslentė rodė pranašumą 44:38. Italas buvo patenkintas paskutinėmis ketvirčio minutėmis, per kurias žaliai balti ne tik rodė raumenis imdami vieną po kito kamuolius po varžovų krepšiu, bet ir už įspūdingą energiją gynyboje.

Iš širdies prie savo krepšio dirbęs Keenanas Evansas gulėdamas ant parketo bandė atgauti kvapą aikštės viduryje, o „Žalgirio“ arena riaumojo – ji jautė, kad tokios pastangos gali atnešti antrąją pergalę šią savaitę Eurolygoje.

Trečiajame kėlinyje A.Trinchieri puolė teisėją po to, kai prieš tritaškį pataikiusį Kendricką Nunną buvo užfiksuota nesportinė pražanga. Treneris pasitelkė iššūkio taisyklę, bet sprendimas liko galioti. Net ir po pakartojimo italas žėrė priekaištus, tačiau veltui.

Atrodė, „Panathinaikos“ gali kabintis, bet „Žalgiris“ atsakė Rolando Šmito dvitaškiu su pražanga ir Kevarriuso Hayeso taškais – 64:56 po trijų kėlinių.

Ir galiausiai žalgiriečiai atlaikė lemiamus varžovų spurtus bei laimėjo 80:68.

„Puikios rungtynės, nuostabi atmosfera, puiki savaitė ir dvi pergalės prieš dvi labai stiprias komandas, – teigė A.Trinchieri. – Peržengėme savo limitus, matėme, kokie geri buvo „Panathinaikos“ pirmajame kėlinyje, jie rinko taškus visais įmanomais būdais. Nesustabdėme Nunno, Grigonio, tačiau skirtumą padarė antras kėlinys, kuriame sugebėjome išlaikyti varžovus su 13 taškų.

Esu labai laimingas dėl vieno dalyko – sužaidėme labai geras rungtynes, jose buvo labai daug kokybės puolime, šiandien laimėjome griūdami ant parketo, atrodė, lyg neriant į baseiną. Viename epizode mačiau gal keturis žaliai baltus žaidėjus ant grindų, kovojančius dėl kamuolio. Pakeisti savo žaidimo stilių per 48 valandas ir daryti tai, ko reikalauja situacija – tai nuostabu. Dabar turime pasimėgauti. Bent vieną dieną.“

– Keenanas Evansas šiandien vėl buvo fenomenalus (24 tšk., 5 rez. perd., 5 per. kam., 35 naud. bal.). Mes jį matome aikštėje, jūs jį matote treniruotėse, rūbinėje...

– Mes nesitreniruojame (graudžiu balsu)... Norėčiau pasitreniruoti, bet mes to nedarome.

– Mano klausimas yra apie jo asmenybę. Žinome, jog lyderiai yra lyderiai ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Kokį Keenaną pažinote per šį laiką?

– Pagrindinė frazė apie jį yra tokia – veiksmai kalba garsiau nei žodžiai. Jis viską rodo aikštėje. Tai tylus vaikinas, bet žaidžia 120 proc. kiekvieneriose rungtynėse. Tai nereiškia, kad jis nesužais blogų rungtynių, tačiau jis kaunasi dėl komandos visada. Kiekvieną dieną šioje komandoje matau žingsnius į priekį. Tobulėjame kaip žaidėjai ir kaip treneriai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

– Ketvirtajame kėlinyje labai karštai diskutavote su Arnu Butkevičiumi. Vėliau po rungtynių mačiau jus dar kartą besikalbančius, įtariu, apie tą pačią situaciją. Kas ten nutiko?

– Įprasta komunikacija su svarbiu žaidėju karštu momentu. Su šiek tiek garstyčių. Nesupraskite neteisingai – aš darau savo darbą, o jis – savo. Esu palaimintas jį turėdamas. Galime nesutikti dėl kai kurių epizodų, bet jis yra komandoje vienas svarbiausių. Kodėl? Nes aukojasi dėl komandos kiekvieneriose rungtynėse.

– Marius Grigonis pirmajame kėlinyje pelnė 10 taškų, iš viso – 15. Kaip pavyko jį pristabdyti?

– Tai nebuvo apie taktiką, jos šiose rungtynėse buvo mažai. Buvo daug situacijų vienas prieš vieną. Padidinome kamuolio spaudimą, sulėtinome perdavimus. Grigas yra tobulas, labai efektyvus, kai turi menkiausią pranašumą. Kuomet gynėmės geriau, jį pagauti buvo lengviau.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

– K.Evansas po rungtynių sakė, kad, jei Laurynas Birutis nustos mesti floaterius, jis jį nudės. Ar jūs pasakytumėte tą patį?

– Tikrai taip. Biras tą žino. Sudeginsiu jo automobilį. Tą jam jau pasakiau.

– Keturios pergalės iš keturių namuose nuo jūsų atvykimo.

– Aš to nežinau, žinote jūs. Man nerūpi.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

– Bet galbūt turėtumėte žinoti...

– Žinau, kad rytoj laisvadienis, tačiau aš turėsiu ruoštis pirmadienio rungtynėms. Kai turi galimybę pailsėti penkis ar šešis mėnesius, ką aš ir padariau... Nenorėjau imtis darbo, norėjau restartuotis. Kai tą padarai, turi žvelgti vidun, turi galvoti, ką gali daryti geriau. Atvykau čia be galo motyvuotas, matau, kad žaidėjai eina paskui mane, bando daryti, ko iš jų prašau. Taip daug lengviau dirbti treneriu. Tikiu, kad rungtynių rezultatas yra pasekmė to, ką darai prieš rungtynes ir jose. Treneris negali kontroliuoti rezultato. Galiu padaryti nuostabų darbą ir nelaimėti, galiu dirbti šiaip sau ir laimėti, nes mano žaidėjams tai buvo gera diena. Bet ką daryti galiu – bandyti kiekvieną dieną gerinti komandos žaidimą. Jei mes dar ir laimime – esu neįtikėtinai laimingas.

– Norėjau paklausti apie pasekmes lentelėje. Ar dabar tinkamas laikas žvalgytis į turnyro lentelę?

– Ne, dabar nėra tinkamas laikas. Dabar tinkamas laikas toliau arti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius