Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 15

Uošviui ramybės nedavęs B.Daviesas įvertino paskutines „Žalgirio“ viltis

Brandono Davieso žmona su dukrele antrojo kėlinio viduryje užėmė savo įprastas vietas „Žalgirio“ arenos tribūnose. Lyg per holivudinius filmus auditorijoje vaikas išvydęs savo tėvus, netikėtai atėjusius į pasirodymą, Brandonas Daviesas sužibėjo kaip Oskaro laureatas. Amerikietis antrajame kėlinyje pelnė 10 taškų ir užkūrė „Žalgirį“ pergalingam spurtui. Nors iki pergalės vėliau dar teko gerokai paprakaituoti, B.Daviesas su uošviu po rungtynių galės pasijuokti iš emocingų epizodų.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

B.Daviesas „Žalgirio“ arenoje turėjo naują ir itin aktyvų gerbėją.

Kai vidurio puolėjas į „Bayern“ krepšį įraitė metimą iš vidutinio nuotolio, rungtynių rytą Vilniaus oro uoste nusileidęs amerikiečio uošvis tribūnose imitavo šūvį iš lanko.

Netrukus tvirtai sudėtas vyras pašoko iš savo vietos ir ėmė šūkauti, įsitaisęs pora eilių aukščiau „Žalgirio“ atsarginių suolo.

Vos į areną atvykusiam uošviui nebuvo kada ramiai sėdėti vietoje – B.Daviesas vieną po kito vertė taškus į „Bayern“ krepšį ir per trijų minučių atkarpą pelnė 10 iš 13 „Žalgirio“ taškų. Žaliai balti šoko į priekį 48:35.

„Tiesiog buvau agresyvus, – 24sek savo rezultatyvumo sprogimą aiškino B.Daviesas. – Pirmoje pusėje buvo daugiau žaidimo vienas prieš vieną, komandos draugai puikiai dalijosi kamuoliu. Visi gerai dalijomės kamuoliu. Tai buvo gera atkarpa visai komandai.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Visai šalia tėčio, B.Davieso žmona ant rankų laikė savo dukrelę.

Ši parpė sau su storomis apsauginėmis ausinėmis nuo triukšmo, bet B.Daviesas savo fantastiškais dėjimais į krepšį darė viską, kad atžala išgirstų siūbuojančią „Žalgirio“ areną.

„Uošviai lankosi Kaune ir gera čia turėti tokias sirgalių pajėgas“, – net nušvito B.Daviesas, paklaustas apie pagausėjusį šeimos narių palaikymą.

Mažiausias tėčio fanas šįkart liko namuose.

Vasario 22-ąją Kaune gimęs Kayze'as prieš savaitę, praėjus vos 13 dienų nuo gimimo, rungtynėse su Las Palmaso „Gran Canaria“ pupsėjo „Žalgirio“ arenos tribūnose.

Šįkart jis liko namuose, bet greitu metu Kayze'ą dar turėtume išvysti „Žalgirio“ arenoje. Jau nuo ankstyvų dienų pasižiūrėti tėčio krepšinio rungtynių buvo vedama ir pirmoji Daviesų dukrelė. Kaip šypsosi žalgirietis, tai – krepšinio vaikai.

„Mano sūnelis laikosi puikiai, – patenkintas B.Daviesas, vis dar mūvintis sportbačius su sūnelio vardu ir gimimo data. – Tik kad dar gyvena amerikietišku laiku – miega visą dieną ir keliasi naktį. Bet jis pats geriausias!“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brandono Davieso sportbačiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brandono Davieso sportbačiai

Antrajame ketvirtyje 10 taškų pelnęs B.Daviesas dar iki pertraukos savo sąskaitoje turėjo net 16 – daugiausiai iš visų 24 žaidėjų „Žalgirio“ arenoje.

Po pertraukos B.Davieso uošvis į savo vietą grįžo jau užsimaukšlinęs „Žalgirio“ kepurėlę. Tiesa, antroje rungtynių dalyje „Žalgirio“ arenos svečias buvo gerokai ramesnis. Ir dėl to, kad ant rankų laikė anūkę, ir dėl to, kad B.Daviesas nebesukrapštė nė taško.

„Jie pradėjo keistis dengiamaisiais, o po krepšiu dvigubino prieš mane gynybą. Tokiais atvejais reikia dalintis kamuoliu. Keliskart suklydau, bet visada reikia išlikti vieningiems, o svarbiausia, kad pasiekėme pergalę“, – pasakojo B.Daviesas.

B.Daviesas smagiai jautėsi 15 tūkst. žiūrovų minioje, bet vis sėsdavo ant suolo dėl per kraštus trykštančios energijos.

„Nusiramink! Nusiramink!“ – šaukė Šarūnas Jasikevičius, vis baudęs vidurio puolėją pritūpimais ant atsarginių suolo.

Strategas pyko ne veltui. „Žalgiris“ vos neiššvaistė reikalingo skirtumo tarpusavio įmestų ir praleistų taškų santykiui, vėliau skaičiuojant galutinius rezultatus turnyro lentelėje.

Kai didžiuliu skirtumu nutolę žalgiriečiai įsisiautėjo ir ėmė svaidyti neparuoštus metimus bei skubėti, Šaras ant suolo susodino savo lyderius.

VIDEO: B.Daviesas: apie emocingą uošvį ir Žalgirio viltis

Bet svarbiausia, kad prie sienos priremtas „Žalgiris“ laikosi kovoje.

„Be jokios abejonės, tai labai svarbi pergalė. Dabar nebeturime kur trauktis ir eisime iki pabaigos. Tačiau šios rungtynės parodė, kad turime kautis visas 40 minučių, – rungtynes apibendrino B.Daviesas. – Turime eiti iš rungtynių į rungtynes. Tą pastaruoju metu ir darome, o žaidžiame gerai. Turime susitelkti kitoms rungtynės. Jas laimėti ir toliau juodai dirbti.“

VIDEO: Pamatykite: saldus „Žalgirio“ revanšas – dėjimai, emocijos ir tritaškiai

Žalgiriečiams tai buvo trečioji pergalė iš eilės, skaičiuojant laimėjimus su „Bayern“, „Gran Canaria“ ir „Rytu“. Beje, Eurolygoje dukart paeiliui „Žalgiris“ laimėjo tik trečią kartą šį sezoną.

Tai ilgiausia žaliai baltų pergalių serija šį sezoną, nors serija tokios atkarpos nesiverčia vadinti liežuvis.

Tačiau svarbiausia, kad „Žalgiris“ pradėjo rodyti pozityvius ženklus, dėl kurių vis džiaugiasi ir treneris Šarūnas Jasikevičius.

Viltys patekti į ketvirtfinalį tik teorines, bet B.Daviesas su bendražygiais kaunasi dėl savo gyvybių.

„Nėra jokios paslapties – juodai dirbame, laikomės žaidimo plano ir kaunamės dėl savo gyvybių. Turime toliau tokie išlikti, – kovingai nusiteikęs B.Daviesas. – Ta pergalių serija šį tą sako. Kas buvo, tas buvo – to pakeisti nebegalime ir turime eiti į priekį. Dabar mums tiesiog reikia laikytis tos pačios linijos ir gerinti savo žaidimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento