Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 05

Uždarytos tribūnos keičia „Žalgirio“ naujoko paieškų kryptį

Apie pastiprinimą galvojęs Kauno „Žalgiris“ priverstas keisti paieškų kryptį. 15min žiniomis, Vyriausybės sprendimas užverti „Žalgirio“ areną žiūrovams eliminuoja galimybę stiprinti Lietuvos čempionų sudėtį.

15min šaltinių teigimu, „Žalgiris“ ėmė dairytis pastiprinimo po to, kai spalio viduryje Patricio Garino teko darytis papildomą operaciją. Oficialiai buvo pranešama, kad argentiniečio sugrįžimas į rikiuotę užtruks mažiausiai mėnesį.

„Žalgirio“ užmojis papildyti sudėtį buvo susijęs ir su lėtu Steve'o Vasturia startu Eurolygoje. Vadovai ieškojo atletiško žaidėjo, kuris būtų galėjęs rungtyniauti tiek lengvojo krašto, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose.

Bet žaliai balti nebuvo agresyvūs žaidėjų turguje. Klubas kantriai dairėsi pastiprinimo pasitelkdamas tiek Martino Schillerio ryšius už Atlanto, tiek vėliau apsistodamas ties Europoje labiau apsitrynusio krepšininko paieškomis.

VIDEO: „urBONUSas“: gaisrelis „Ryte“ ir „Žalgirio“ ateities galvosūkiai

„Žalgirio“ paieškas ribojo finansinės galimybės, o dėl pandemijos protrūkio uždarytos tribūnos privers Kauno klubo vadovus atsisakyti minties apie galimą pastiprinimą. Bent jau laikinai – nuo šeštadienio vidurnakčio įsigaliosiąs karantinas Lietuvoje tris savaites įpareigos žaisti be žiūrovų.

„Jau kai prieš sezoną pristatėme biudžetą, buvome numatę, kad už bilietus turėtų būti apie 2,6 milijono eurų pajamų vien tik komandai. Vienerios rungtynės yra apie 150 tūkst. eurų ir tai tik kalbant apie komandą, net ne areną ar maitinimo taškus, kiek čia dar žmonių turi darbo vietų, tai kentėsime žiauriai“, – LRT žurnalistei Jūratei Anilionytei sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

„Žalgiris“ 2020–2021 m. sezonui planavo 9,7 mln. eurų biudžetą.

Per tris karantino savaites „Žalgirio“ tvarkaraštyje numatyti du Eurolygos namų mačai – lapkričio 17 d. su Maskvos CSKA ir lapkričio 26 d. su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Priklausomai nuo pandemijos suvaldymo Lietuvoje, karantinas vėliau gali būti pratęstas. Tokiu atveju, gruodžio 4-ąją su „Barcelona“ į Kauną atkeliausiąs Šarūnas Jasikevičius grįžtų į tuščią „Žalgirio“ areną.

„Žalgiris“ penktadienį 20 val. susitinka su Madrido „Real“. Į šias rungtynes dar galės susirinkti iki 300 žiūrovų.

VIDEO: Įspūdingiausių Eurolygos perdavimų rinkinyje – „Žalgirio“ areną nutildęs šuolis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas