Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 27

V.Micičius – apie MVP prizą ir nesėkmę, kuri apvertė „Anadolu Efes“ sezoną

Vasilije Micičius tikisi, jog trečias kartas Eurolygos finalo ketverte jam bus lemtingas ir jis pirmą kartą karjeroje virš galvos kels pagrindinį Europos klubinio krepšinio trofėjų. Buvęs žalgirietis trečiadienį buvo pripažintas Eurolygos naudingiausiu sezono krepšininku, o penktadienį turnyro pusfinalyje susirems su komanda, kuriai nusileido finale 2019-aisiais metais – Maskvos CSKA.

Senojo žemyno krepšinio padangėje universalus Vasilije Micičius sužibo 2017-2018 metų sezone, kai vilkėjo žaliai-baltą aprangą ir padėjo Šarūno Jasikevičiaus diriguojamam Kauno „Žalgiriui“ po 19 metų pertraukos prasmukti tarp keturių geriausių turnyro komandų.

Po sezono krepšininko karjeros kelias nuvedė į Turkiją. Šaro pamokos bei Ergino Atamano suteikta laisvė pakėlė V.Micičių į naują, elitiniams žaidėjams priskiriamą lygį.

Vasia ėmė dominuoti ir tapo reguliariu finalo ketvertų dalyviu. Jis jame žaidė ir 2019-aisias, bet „Anadolu Efes“ finale klupo prieš Maskvos CSKA. Lemiamame sezono renginyje buvęs žalgirietis būtų pasirodęs ir pernai, tačiau kelią užkirto COVID-19 pandemija.

Sirgalių, žiniasklaidos, komandų trenerių ir kapitonų balsavimu buvęs žalgirietis pripažintas 2020-2021 metų sezono MVP.

27-erių 196 cm ūgio V.Micičius šį sezoną rinko po 16,3 taško, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 17 naudingumo balų.

Pagal rezultatyvumą jis užėmė ketvirtąją vietą tarp visų Eurolygos krepšininkų.

Tai trečiasis serbas Eurolygos istorijoje, šalia pripažintų šalies meistrų Milošo Teodosičiaus (2010 m.) ir Nemanja Bjelicos (2015 m.), kuriam pavyko nugvelbti naudingiausio turnyro krepšininko apdovanojimą.

VIDEO: Watch Vasilije Micic's surprise MVP reveal!

Stambulo „Anadolu Efes“ lyderiui prizas trečiadienį buvo įteiktas netikėtai, kaip siurprizas, per neva turėjusį vykti finalo ketverto sveikatos protokolo aptarimą.

Vaizdo ekrane jį sveikino sesuo ir tėtis, sakę, kad šią ceremoniją iš dangaus žiūri ir labai didžiuojasi prieš metus Anapilin išėjusi mama.

„MVP man reiškia labai daug, – spaudos konferencijoje Kelne sakė V.Micičius. – Nesitikėjau nuo to, visi tai matė vakar per įteikimą. Džiaugiuosi, kad tai nutiko man, nes ketverius metus buvau labai atsidavęs tikslui, nuo to momento, kai atvykau į „Žalgirį“, o vėliau prisijungiau prie „Anadolu Efes“. Viskas pradžioje Stambule atrodė labai toli, bet tai galiausiai įvyko. Džiaugiuosi, jog mano artimieji matė tai, nors svarbiausias žmogus nebuvo su manimi. Deja, toks gyvenimas. Nejaučiu spaudimo, esu atsipalaidavęs.“

V.Micičiaus indėlis į „Anadolu Efes“ rezultatą buvo ryškus. Ergino Atamano kariauna sezoną pradėjo 8 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais, vėliau Stambulo klubas šventė 14 pergalių per paskutines 17 rungtynių ir reguliarųjį sezoną užbaigė trečioje vietoje.

Šį sezoną „Anadolu Efes“ su CSKA apsikeitė dvejomis itin skambiomis pergalėmis. Gruodžio viduryje Dimitrio Itoudžio kariauna namuose triumfavo net 100:65, tačiau kovo pradžioje išvykoje kapituliavo 70:100.

„Tai buvo dvejos itin keistos tarpusavio rungtynės, – kalbėjo V.Micičius. – Manau, CSKA po pirmojo mačo galėjo suprasti savo tikrąjį šio sezono ekipos pajėgumą. Antrajame mače mes davėme reikiamą atsaką, tai irgi buvo svarbus momentas. Maskvoje po pralaimėjimo turėjome susitikimą ir supratome, kad esame ta pati komanda, kaip ir praėjusius du sezonus. Mums nereikia nieko keisti, esame tokie pati geri, tiesiog turime pasitikėti savo jėgomis. Tas mačas pakeitė mūsų požiūrį, džiaugiuosi, jog pralaimėjome jį 35 taškų skirtumu. Jis pakeitė mūsų sezoną.“

Nors Turkijos komanda turėjo sunkumų ketvirtfinalio serijoje, kurioje po permainingos ir sunkios kovos galiausiai 3-2 suvystė karališkąjį Madrido „Real“.

Varžovas pusfinalyje – vis dar turnyro titulą nuo 2019-ųjų ginantis Maskvos CSKA klubas, kuriame vis dar žaidžia „Anadolu Efes“ budeliu tąkart tapęs ir finalo ketverto MVP čiupęs Willas Clyburnas.

Pusfinalio startas – penktadienį 19 val. Lietuvos laiku Kelne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas