Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

„Valencia“ serbas ispaniškose tribūnose pasigenda įžeidinėjimų ir švilpimo

Vanja Marinkovičius pasiruošęs sugrįžimui į gimtąjį Belgradą bei dar vienam mūšiui su „Crvena zvezda“. Tik šįkart perspektyvus serbas vilkės nė ilgametės savo komandos „Partizan“, o „Valencia“ marškinėlius.
Vanja Marinkovičius
Vanja Marinkovičius / Euroleague.net nuotr.

Serbijos sostinę 22-ejų metų 198 cm ūgio gynėjas paliko šią vasarą, kai „Valencia“ už jį „Partizan“ klubui sumokėjo 200 tūkst. eurų išpirką, o krepšininkui įteikė trejų metų 1,4 mln eurų atlyginimą.

V.Marinkovičius per pastaruosius šešerius metus žaidė daugybėje Belgrado derbių, o įkaitusios atmosferos jis pasiilgsta ir naujoje karjeros stotelėje Ispanijoje.

„Esu pasiruošęs priešiškam „Crvena zvezda“ sirgalių pasitikimui, – šalies spaudai sakė V.Marinkovičius. – Turiu pripažinti, kad šiek tiek pasiilgau įžeidinėjimų ir švilpimų iš sirgalių, prie ko buvau įpratęs Serbijoje.

Ispanijoje žmonės ateina pasimėgauti krepšiniu, jie net paploja už gražesnį epizodą. Tai visai kitokia atmosfera, nei Serbijos tribūnose vykstantis gyvybės ir mirties klausimas. Serbai krepšinį mato kitaip.“

Šį sezoną V.Marinkovičius rungtyniauja po 16 minučių, pelno po 6,2 taško, o iš toli atakuoja 43,5 procento tikslumu.

Sunkiai startavęs serbas geresnį žaidimą demonstruoja pastaruoju metu. 19 taškų jis atseikėjo Miuncheno „Bayern“ krepšininkams, o 13 – Rimo Kurtinaičio kariauna.

„Valencia“ pralaimėjo pirmąsias penkerias rungtynes, tačiau tuomet iškovojo keturias pergales per sekusius penkis mačus. „Crvena zvezda“ per pirmąsias dešimt rungtynių iškovojo tris pergales, tarp kurių -praėjusio ketvirtadienio triumfas Kaune.

„Mes sezoną pradėjome panašiai lėtai. „Crvena zvezda“ pradėjo blogai, tačiau įveikė „Žalgirį“ išvykoje. Atvyksta naujas treneris, bet nesu tikras ar sirgaliai užpildys tribūnas. Tikiu, kad galime pasiekti pergalę. Man tai būtų malonesnė pergalė už buvusias“, – sakė atletas.

Dvikova tarp „Crvena zvezda“ ir „Valencia“ ekipų Belgrade – ketvirtadienį 20 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito