Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28

Valensijoje spindintis NBA čempionas J.Loydas: „Garbė žaisti Eurolygoje“

Sudėtingą sezono startą turėjusi „Valencia“ ekipa užsikūrė bei tapo Eurolygos komandų pastarųjų turų budeliu. Ispanijos klubas iškovojo tris pergales paeiliui, visas namų tvirtovėje, o prie to stipriai prisideda prie komandos vasarą prisijungęs Jordanas Loydas, po savo sparnu turintis NBA čempionų žiedą.
Jordanas Loydas
Jordanas Loydas / Euroleague.net nuotr.

„Nuo seno su savimi nešioju nuoskaudą. Nuo universiteto laikų jaučiausi neįvertintas, – sakė Jordanas Loydas. – Iki dabar žengiu į aikštelę su mąstymų, kad turiu įrodyti, jog žmonės klydo. Visada norėjau gyventi Europoje, žaisti Eurolygoje, o ar yra geresnė vieta už Ispaniją?“

„Valencia“ legionierius Jordanas Loydas yra vienas ryškiausių šio sezono Eurolygos naujokų. Ispanijos ekipą jis papildė šią vasarą, po čempioniško sezono Toronte, kuriame atliko epizodinį vaidmenį.

26-erių snaiperis tapo vienu svarbiausių Jaume Ponsarnau taktikų išpildytoju. J.Loydas yra antras rezultatyviausias ir naudingiausias „Valencia“ žaidėjas, nusileidžiantis tik laiko patikrintam lyderiui Bojanui Dubljevičiui.

„Žinome, kad turime būti kantrūs, nes yra jaunas yra mažai europietiško krepšinio patirties turintis žaidėjas. Bet jis labai talentingas krepšininkas, turintis gerus įgūdžius. Turime būti kantrūs, laukti, kol jis persilauš, o kai tai ateis, jis mums padės labai stipriai“, – prieš sezoną apie auklėtinį kalbėjo „Valencia“ treneris J.Ponsarnau.

„Aš rungtyniauju per dvi pozicijas. Galiu rinktis taškus, galiu dalinti kamuolį. Noriu tą daryti, noriu ir gintis prieš geriausią varžovų žaidėją, uždaryti jį. Tai yra mano tikslas kiekvienam mače“, – sakė J.Loydas.

VIDEO: Focus on: Jordan Loyd, Valencia Basket

Šį Eurolygos sezoną J.Loydas rungtyniauja po 21 minutę, pelno po 12,1 taško (51,3 proc. trit.), atkovoja po 2,2 kamuolio, atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo, fiksuoja po 9,9 naudingumo balo.

„Jis turi gerą sprogstamą jėgą, gali bėgti į greitas atakas. Jis labai atletiškas, bet tuo pačiu ir gudrus, tad užtinka varžovus nepasiruošusius“, – apie komandos draugą kalbėjo Aaronas Doornekampas.

„Puikus vyrukas, nuostabi asmenybė. Jis turi kuo pasigirti, juk yra NBA čempionas“, – apie J.Loydą sakė Brockas Motumas.

Amerikietis džiaugiasi gyvenimu Ispanijoje bei bando save įrodyti aukščiausiame Europos krepšinio lygyje.

„Aš tiesiog noriu varžytis aukštame lygyje nuostabiausiose pasaulio vietose, – kalbėjo J.Loydas. – Tai NBA kalibro lyga. Puiku kiekvieną savaitę žaisti Eurolygoje. Visada savo reziumė norėjau turėti Eurolygos įrašą, keliauti po Europą ir kovoti prieš stipriausias komandas. Garbė tai daryti, nedaug kas gali pasigirti, jog tai padarė. Esu palaimintas, kad galiu žaisti krepšinį pragyvenimui. Žinau, kad tai nesitęs amžinai, tad turiu tuo džiaugtis dabar.“

Keturias pergales savo sąskaitoje turinti „Valencia“ šiuo metu žengia 14-oje vietoje, o šį vakarą ji Belgrade susikaus su „Crvena zvezda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito