Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 23

Valensijos spaudos ditirambai savo komandai: „Prestižinė pergalė prieš Eurolygos lyderius“

„Valencia“ tapo pirmąja komanda Eurolygoje, sugebėjusia pažaboti iki tol džiazavusį ir be pralaimėjimų žygiavusį Kauno „Žalgirį“. Po puikios pergalės Lietuvoje trečio pagal dydį Ispanijos miesto spauda giedojo ditirambus Jaume Ponsarnau komandai.

„Balkanų rečitalis leido oranžiniams sugrįžti antroje rungtynių pusėje ir laimėti“, – po ketvirtadienio rungtynių trimitavo superdeporte.es žurnalistas Jorge Valero.

Ir išties – būtent Balkanų krepšinio mokyklos auklėtiniai Kaune buvo ryškiausios žvaigždės.

Juodkalnietis Bojanas Dubljevičius ir serbas Vanja Marinkovičius pelnė po 16 taškų, kitas serbas Nikola Kaliničius pridėjo 14, o slovėnas Klemenas Prepeličius prišaudė 13 taškų ir tai buvo keturi rezultatyviausi „Valencia“ žaidėjai, pelnę 63 proc. komandos taškų ir padėję jai laimėti 94:82.

VIDEO: Pirmoji „Žalgirio“ nesėkmė: žavus puolimas, neatnešęs pergalės

„Prestižinė pergalė Kaune“, – tokią antraštę savo tekstui pasirinko „Las Provincias“ žurnalistas Juanas Carlosas Villena.

„Solidus „Valencia“ laimėjimas „Žalgirio“ aikštėje“, – ne taip skambiai, bet irgi išraiškingai savąjį rungtynių aprašymą pavadino Roberto Anidos iš „Piratas del Basket“.

Daugiausiai liaupsių ir dėmesio po ketvirtadienio rungtynių sulaukė antroji rungtynių pusė, kurią „Valencia“ laimėjo net 57:37.

Bet Valensijos žiniasklaida nepamiršo ir mačo pradžios, kai „Valencia“ pirmajame kėlinyje paėmė kontrolę ir po spurto 8:0 pirmavo 18:14, tačiau netrukus buvo priversta stebėti „Žalgirio“ tritaškių festivalį.

„Vasturia, Grigonis, Jokubaitis ir Milaknis tiesiog naikino oranžinių krepšį metimais iš už 6,75 metro atstumu nubrėžtos linijos, bet „Valencia“ padarė pakankamai, kad atsilaikytų prieš tokią varžovų tritaškių bangą – 7 iš 9 taiklių metimų pirmajame kėlinyje“, – rašė J.Valero iš superdeporte.es.

Nerimo Ispanijos komandai sukėlė antrasis kėlinys, kuriame „Žalgiris“ sugebėjo pirmauti nepaisant to, jog toliašaudė komandos artilerija kiek atvėso – per antrą ketvirtį įkrito tik du tritaškiai iš septynių.

„Antrajame kėlinyje buvo verta nerimauti, nes „Žalgiris“ dominavo net nustojęs rekordiškai gerai pataikyti tritaškius. Lietuviai ėmė sėkmingai mėtyti iš vidutinio nuotolio, o į priekį juos vedė Hayesas. „Valencia“ vienu metu atsiliko 33:43, o po dviejų kėlinių švieslentė rodė rezultatą 37:45. Naudingumo balų skaičiai (55:41) ėmė indikuoti, jog „Žalgiris“ valdė rungtynes ne tik dėl to, kad gerai pataikė tritaškius“, – nerimo po dviejų kėlinių neslėpė „Las Provincias“.

„Žalgiris“ valdė rungtynes ne tik dėl to, kad gerai pataikė tritaškius.

Situacija pasikeitė po ilgosios pertraukos. Valensijos spauda išskyrė, jog tai lėmė pasikeitimai abejose aikštės pusėse.

„Trys „Valencia“ tritaškiai iš eilės ir iš esmės protingesnė gynyba, solidesnis varžovų perdavimų skaitymas ir kelių atakuoti iš toli uždarymas leido priartėti ir privertė Martiną Schillerį prašyti minutės pertraukėlės. Bet ir ji nepadėjo, kai po dar vieno tritaškio svečiai jau pirmavo 51:49“, – rungtynių lūžį prisiminė plazadeportiva.com.

VIDEO: Galingi vinys į „Žalgirio“ krepšį: D.Williamsas tildė Kauno publiką

Aprašydami trečiąjį kėlinį, kurį „Valencia“ laimėjo net 30:12, Valensijos žiniasklaidos kanalai tiesiog dainavo.

„Valencia“ puikiai gynėsi, dominavo po lenta, pataikė ir iš arti, ir iš toli, o San Emeterio ir Marinkovičiaus tritaškiai suteikė komandai ne tik rekordinę persvarą (75:59), bet ir leido aplenkti šeimininkus pagal tritaškių procentą, nepaisant jų fejerverko pradžioje. Matyti tai buvo neįtikėtina!“ – džiaugėsi superdeporte.es.

Matyti tai buvo neįtikėtina!

„Milaknis dar bandė įpūsti gyvybės „Žalgiriui“, bet Ponsarnau reagavo greitai, užkūrė komandą, pasikliovė lyderiais ir pasiėmė pergalę“, – užbaigė plazadeportiva.com.

Ispanai žavėjosi ir tuo, kaip „Valencia“ susidorojo su įtampa, nors teko žaisti priešiškoje atmosferoje su 5131 sirgaliumi tribūnose.

„Oranžiniai pademonstravo geriausią savo versiją antroje rungtynių pusėje ir patiesė Eurolygos lyderius su 5 tūkst. sirgalių užnugariu“, – savųjų pasirodymą įvertino superdeporte.es žurnalistas.

„Nesuteikėme jiems galimybės sugrįžti. Prestižinė pergalė“, – dar sykį rungtynėms Kaune prilipusį būdvardį pakartojo „Las Provincias“.

VIDEO: Drama dėl minutės pertraukėlės: „Žalgirio“ sirgalių pyktis ir varžovų trenerio atsiprašymas

Superdeporte.es tinklalapyje atskiro dėmesio sulaukė ir 16 taškų Kaune surinkęs B.Dubljevičius.

Juodkalnietis į „Žalgirio“ krepšį įsūdė du tritaškius ir tapo daugiausiai tolimų metimų Eurolygoje pataikiusiu „Valencia“ žaidėju.

74 tritaškius stipriausiame žemyno turnyre jau pataikęs komandos kapitonas daugiausiai aplodismentų sulaukė ne dėl šio skaičiaus, o dėl savo pozicijos, kurios žaidėjams tritaškius pataikyti nėra būdinga.

„Neįtikėtinas pasiekimas įvertinus tai, jog jis – centras. Ir tai – tik pradžia, nes dar sezono pradžioje jis pratęsė sutartį su komanda trejiems metams“, – rašė Valensijos naujienų portalas.

Nepaisant pergalės, „Valencia“ turnyrinėje lentelėje "Žalgirio" dar nepasivijo. Kauniečių pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 4-1, o ispanai dėl nukeltų praėjusios savaitės rungtynių prieš Vilerbano ASVEL rikiuojasi keliais laipteliais žemiau – jų rodiklis kol kas yra 3-1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas