Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 24

Vėl karantiną paskelbęs Šarūnas Jasikevičius juokauja: „Visai žaidėjų namo nebeleisime“

Kauno „Žalgiris“ jau prieš antrąsias Eurolygos namų rungtynes iš eilės apgyvendino komandą viešbutyje. Tai atnešė dvi kovingas pergales prieš Bambergo „Brose Baskets“ ir Stambulo „Galatasaray“. Bet Šarūnas Jasikevičius nenorėtų daugiau ten sugrįžti. „Visai nebeišleisime žaidėjų namo, – juokavo Šaras. – Tačiau nenorėčiau daugiau eiti į viešbutį. Be krepšinio dar yra ir gyvenimas.“
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Brose Baskets“ 86:72 | „Žalgirio“ arena

Žalgiriečių treneris paaiškino, kodėl prieš namų rungtynes du kartus teko izoliuoti komandą: „Tai buvo daroma vien tik dėl to, kad sužaidėme dvejas namų rungtynes su labai daug taktinių klaidų. Reikia pabūti kartu, parodyti daugiau video. Daryti kažką. Jei šita komanda mažins savo taktines klaidas... Šiandien vėl praleidome apie 8 taškus, kai buvo galima prasižengti prieš metimą. Tai didelis skaičius. Jei jį pagerinsime, progresas bus.“

Apibendrindamas rungtynes Š.Jasikevičius išskyrė Keviną Pangosą ir Augusto Limą, bet didžiavosi visų vyrų pastangomis. Jis labai kantriai stebi net ir stringančio Antano Kavaliausko pasirodymą.

„Tos pergalės labai sunkios šioje Eurolygoje. Tikrai svarbu namie žaisti pergalingai. Smagu dėl kai kurių vyrų. Ypač dėl Kevino, kuris labai daug dirba ir antrajame kėlinyje pats sukūrė mums tą pranašumą. Kažkur Bambergas nepataikė, kažkur mes prie to prisidėjome. Vis dėlto tai yra labai maloni pergalė“, – po rungtynių spaudos konferencijoje sakė Šarūnas Jasikevičius.

– Turbūtas tas kitas žmogus, dėl kurio labai džiaugiatės, yra Augusto Lima?

– Matote, kad jis duoda didelę energiją. Lima tikrai puikiai gynėsi. Jau nekalbant apie du blokus, kurie buvo šimtaprocentiniai du taškai. Jie kažkuriuo metu išgelbėjo komandą nuo keturių taškų. Eurolygoje jie yra aukso vertės. Lima daug prisidėjo prie pergalės.

VIDEO: Daugiausiai taškų pelnęs Paulius Jankūnas: „Kai gerai žaidi ir sirgaliai labiau palaiko“

– Ar jau galima sakyti, kad ta žaidimo vizija panašėja į tai, ką įsivaizdavote prieš sezoną?

– Visi šie žaidėjai – Pangosas, Lima ir Westermannas, yra per jauni, kad pastoviai temptų komandą. Tai yra jaunų žaidėjų požymis. Labai tikiuosi, kad kiekvienerias rungtynes jie žais šitaip. Faktas tas, kad jie tikrai jaučiasi žymiai geriau šioje sistemoje. Leo nors ir būdamas jaunas matė daug sistemų, bet Augusto su Kevinu dar neturi tokios patirties. Augusto irgi dirba labai sunkiai. Bet kaip ir visa komanda. Jei vyrai ir toliau taip dirbs, gerins savo detalių suvokimą, kurias mes taip diegiame į galvą, viskas tik gerės.

– Puolime atkovojote 14 kamuolių, varžovai – tik vieną.

– Tai buvo vienas faktorių, kuris buvo akcentuojamas. Kamuoliai puolime yra didžiulis darbas. Vyrai jau eilę rungtynių sugrįžta į rūbinę su labai dideliu skaičiumi atkovotų kamuolių puolime. Tai rodo, kad jie įdėjo labai daug darbo. Nesame aukščiausi ir atletiškiausi, bet tą darome. Negaliu skųstis vyrų darbu. Jie tikrai atsiduoda šimtu procentų.

– Sakote, kad kur kas geriau sistemoje jaučiasi Augusto Lima ir Kevinas Pangosas. O kaip sistemoje jaučiasi Antanas Kavaliauskas?

– Dabar pas mus yra 13 žaidėjų. Neįmanoma, kad sužais visi gerai. Prieš sezoną sakiau, kad turime komandoje keturis vidurio puolėjus. Jie visi pravers. Jau ir pravertė kai kuriose rungtynėse. Negali labai gerai žaisti 8-9 žaidėjai. Taip nebūna. O Kavaliauskui tai irgi nauja sistema. Aš su juo šnekėjau. Jis stengiasi, atsiduoda šimtu procentų. Jei žmogus taip dirba, rezultatai ateis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas