Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 29

Vėl „Žalgiriui“ galvos skausmą kėlęs R.Jokubaitis: „Dabar tautiečiai manęs nemėgsta“

Kaip ir pirmajame ketvirtfinalio serijos mače, taip ir antrajame „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis tapo vienu pagrindinių Kauno „Žalgirio“ žudikų. O kertinis tritaškis rungtynių pabaigoje taip įsiutino žaliai baltus sirgalius, kad dalis jų atakavo buvusį dievuką socialinėje erdvėje.
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis / zalgiris.lt nuotr.

Likus kiek mažiau nei 3 minutėms iki rungtynių pabaigos, Rokas Jokubaitis po Tomašo Satoransky perdavimo smeigė tritaškį ir padėjo tašką antrajai „Barcelona“ pergalei ketvirtfinalio serijoje.

Šįkart į buvusios komandos krepšį 22-ejų lietuvis per 17 minučių pelnė 9 taškus (2/2 dvit., 1/1 trit., 2/3 baud.), atkovojo kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 efektyvumo balų.

Per pirmuosius du serijos mačus R.Jokubaitis yra trečias pagal efektyvumą Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis (vid. 15 naud. bal.), kurį lenkia tik pripažintos žvaigždės Janas Vesely (vid. 18,5 naud. bal.) ir Nikola Mirotičius (vid. 19,5 naud. bal.).

Nors nė vienai komandai Eurolygos atkrintamųjų istorijoje nėra pavykę laimėti seriją esant 0-2 rezultatui, o būtent tokiu dabar laimi „Barcelona“ prieš „Žalgirį“, tačiau R.Jokubaitis anksčiau laiko pergalės dainų dainuoti dar nenori.

„Įdomiai čia išėjo. Mes žiūrime savo žaidimą, dabar taip nutiko, kad prieš „Žalgirį“ žaidžiame atkrintamosiose, o dar ir tas tritaškis įkrito. Na ką, žiūrime savęs ir pagaliau turime 2-0 atkrintamosiose. Tai yra geras ženklas. Šiandien tikrai buvo superinė kova. To ir tikėjomės. „Žalgirį“ gerai paruošė treneriai, žaidėjai buvo visai kitokie. Reikia žemai nusilenkti „Žalgiriui“ ir tikėtis dar kietesnės kovos Kaune“, – po pergalės sakė R.Jokubaitis.

– Galima sakyti, kad buvote šiek tiek užsiliūliavę?

– Gal ir buvo. Mes tikėjomės, kad jie kažką keis ir kažkur mus atakuos, kur per pirmą mačą mūsų neatakavo. Jie tai darė ne tik pirmoje pusėje, bet ir trečiame kėlinyje. Gal ne atsipalaidavimas, bet turbūt labiau galvojimas, jog viskas ir taip išsispręs. Užsitęsė iki ketvirto kėlinio. Tai yra „Žalgirio“ nuopelnas. Jie davė gerą kovą. Šiandien mūsų rotacija buvo mažesnė nei pirmose rungtynėse. Reikėjo labai paprakaituoti. Geros rungtynės. Turime 2-0, bet reikia pasveikinti „Žalgirį“, kuris Kaune prie savų sirgalių užkurs mums dar didesnę pirtį.

– Atsiliekant 0:2 dar niekas nėra laimėjęs serijos. Čia jau psichologinis aspektas bus svarbus iš jūsų pusės?

– Taip. Visada būna, kad kažkas gali perrašyti istoriją. Tikiuosi, kad mes nebūsime to liudininkai ir sutvarkysime reikalus Kaune.

– Nebus baisu grįžti į Kauną po to tritaškio?

– Kažkiek bus, dabar nemėgsta manęs tautiečiai. Tikiuosi, kad visi artimoje aplinkoje džiaugiasi, o „Žalgirio“ sirgaliai, faktas, kad truputį pyksta. Net neįsivaizduoju, bet žinučių jau truputį gavau.

– Koks žinučių turinys?

– (Šypteli) Necenzūrinis.

– Kokia jūsų reakcija dėl įvykių Madride?

– Nesupratau pats, neįtikėtina. Tokie dalykai neturėtų vykti. Kitą dieną žmonės suprato jau, kurie prisidirbo, bet buvo jau per vėlu.

VIDEO: Lauryno Biručio mintys po pralaimėjimo Barselonoje
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po antrosios pergalės: „Labai gerai, kad žaidėjai manimi patikėjo“
VIDEO: Kazys Maksvytis: „Buvome verti pergalės“
VIDEO: Igno Brazdeikio komentaras po rungtynių Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas