Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 12

Vieninteliu dalyku pasidžiaugęs M.Schilleris: apie nukraujavimą ir netektis Tel Avive

Martinas Schilleris gavo skaudžiausią Eurolygos pamoką Kauno „Žalgiryje“. Krepšinio šachmatų lentoje Tel Avive Ioannis Sfairopoulas su „Maccabi“ sudėliojo meistrišką matą žalgiriečiams – 85:57.

Geriausią puolimą Eurolygoje demonstravęs „Žalgiris“ pelnė tik 57 taškus. Į „Maccabi“ krepšį krito tik 45,6 proc. dvitaškių (21/46) ir 7,1 proc. tritaškių (1/14).

Bet pirmiausia strategas išskyrė „Žalgirio“ problemas ginantis. „Maccabi“sumetė net 22 dvitaškius iš 34 (64,7 proc.) ir 11 tritaškių iš 21 (52,4 proc.).

„Varžovai nusipelnė pergalės. Pirmos 5 minutės prasidėjo neblogai, visai neblogai gynėmės. Bet po to negalėjome sustabdyti kraujavimo likusias 15 minučių.

Gynyboje niekaip neišlaikėme priešininkų priešais save vienas prieš vieną. Jie per lengvai kūrėsi sau metimus, – rungtynes spaudos konferencijoje Tel Avive analizavo M.Schilleris. – O mums patiems puolime trūko agresijos veržiantis krepšio link. Kai susikurdavome gerus metimus, patys jų nebepataikydavome. Niekaip negalėjome sustabdyti to mūsų kraujavimo.“

M.Schilleris rado tik vienintelį jam pozityvų dalyką – kad „Žalgiris“ laimėjo antrą rungtynių pusę 34:32.

„Tai įrodo, kad vyrukai toliau kovojo. Laimėjome bent du kėlinius, bent antrą rungtynių pusę. Tai rodo, kad komanda kovojo iki galo“, – pridūrė M.Schilleris.

38-erių austras tikino, kad „Žalgirio“ negalėjo išderinti neįprasti „Maccabi“ penketai – vienas su A.Žižičiumi vidurio puolėjo pozicijoje, o kitas jau su D.Benderiu centro padėtyje. Būtent šiam taikliarankiui kroatui išbėgus į aikštę ir „Maccabi“ sustygavus gynybos sistemą, „Žalgiris“ sustojo ir pralaimėjo atkarpą 0-20, po kurios šeimininkai iki pertraukos pabėgo 30 taškų skirtumu (23:53).

„Žinant jų problemas, niekas nenustebino. Žinojome, kad jie nestartuos su Benderiu, nes bandys jį statyti centru. Jie turėjo žaisti žemesniu penketu ir priversti išmesti mobilesnę sudėtį. Tačiau tas jų greitis mums buvo tikras iššūkis, – spaudos konferencijoje pridūrė M.Schilleris. – Mums trūko Roko Jokubaičio, taip pat trūksta Patricio Garino. Ypač tokiuose mačuose būti be jų mums yra iššūkis.“

Nuo koronaviruso išgijęs R.Jokubaitis jau treniruojasi individualiai Kaune ir turėtų būti pasirengęs sugrįžti ant parketo antradienio susitikime su Maskvos CSKA.

Tuo tarpu dėl traumų šį sezoną nė vienerių Eurolygos rungtynių nesužaidusio Patricio Garino gali tekti palaukt iki sausio-vasario mėnesių, o gal net ilgiau.

VIDEO: Pirmieji taškai: Mareko Blaževičiaus debiutas Eurolygoje
VIDEO: Fiasko Tel Avive: „Žalgiriui“ – skaudžios „Maccabi“ pamokos
VIDEO: „urBONUSas“: įdomi „Ryto“ logika, nusivylimas lyderiu ir ne paskutinės permainos Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas