Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

Vitorijoje patriukšmauti nusiteikęs P.Henry: „Niekada netikėjau, kad pasieksiu tokį lygį“

Pierria Henry yra antras rezultatyviausias bei naudingiausias Vitorijos „Baskonia“ žaidėjas šio sezono Eurolygoje, pagal šiuos rodiklius nusileidžiantis tik lyderiui Tornikei Šengelijai, tačiau jis nesitikėjo, jog kada nors pasieks tokį aukštą klubinio krepšinio lygį.
Pierria Henry
Pierria Henry / Euroleague.net nuotr.

Į Ispaniją iš Rusijos vasarą persikėlęs P.Henry praėjusiame sezone buvo naudingiausias Europos taurės žaidėjas. 26-erių aikštės generolo vedama Kazanės UNIKS pernai antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre savo kelionę link titulo baigė pusfinalyje, kuomet nusileido vėliau čempionei tapusiai „Valencia“.

Nors amerikietis tapo naudingiausiu Europos taurės žaidėju, bet jam tai nerūpi.

„Aš nežinau savo statistikos, neskiriu tam daug dėmesio, – teigė „Baskonia“ atakų organizatorius. – Žinau, kiek laimėjome ar pralaimėjome susitikimų. Nesėkmės mums užkirto kelią iškovoti titulą, nors toks buvo mūsų galutinis tikslas. Mano komandos draugai Kazanėje buvo puikūs, aš vis dar su jais bendrauju. Linkėjimai jiems.“

Debiutiniame sezone Eurolygoje P.Henry žaidžia po 24 minutes, vidutiniškai renka po 10 taškų, atkovoja po 3,9 ir perima po 1,3 kamuolio, atlieka po 3 rezultatyvaus perdavimus, fiksuoja po 12,1 naudingumo balo.

VIDEO: Focus on: Pierria Henry, KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz

Komandos draugai P.Henry žaidimą apibūdina vienu žodžiu – energija.

„Jis gerai atlieka perdavimus, gerai bėga į greitas atakas, jis yra taškų darymo mašina. Jei jis pamatys komandos draugus laisvus, P.Henry atliks perdavimą, kad pelnytume taškus“, – sakė Tornikė Šengelija.

„Tai labai protingas žaidėjas, puikiai suprantantis krepšinį. Jis žino savo stiprybes, žino ir silpnybes“, – teigė Nikas Stauskas.

„Manau, kad jis šį sezoną Eurolygoje bus vienas labiausiai nustebinusių žaidėjų. Jis mums padės labai stipriai“, – prieš sezoną apie P.Henry kalbėjo Jaysonas Grangeris.

„Baskonia“ siekia patekti į Eurolygos atkrintamąsias, o to labai trokšta ir komandos naujokas P.Henry.

„Niekada netikėjau, kad pasieksiu tokį lygį. Noriu įsitvirtinti, noriu tapti nuolatiniu žaidėju Eurolygoje. Noriu dominuoti, kelti triukšmą, sukurti kažkokią istoriją“, – apie tikslus kalbėjo Vitorijos ekipos įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito