Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16

Vokietijos spauda – apie „Žalgirio“ krytį Miunchene ir ypatingus A.Trinchieri sentimentus

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ 58:64 svečiuose pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ ekipai ir praktiškai palaidojo paskutinę viltį kautis dėl patekimo į Eurolygos atkrintamąsias. Aprašydama šią dvikovą, Bavarijos žiniasklaida daugiausiai dėmesio skyrė kauniečius treniruojamam Andrea Trinchieri.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Scanpix/IMAGO nuotr.

„Dovana buvusiam“, – tokia antrašte rungtynes aprašo Miunchene leidžiamas vienas didžiausių Vokietijos dienraščių „Suddeutsche Zeitung“.

Ši antraštė – aiški nuoroda į A.Trinchieri – dabartinį „Žalgirio“ trenerį, kuris 2020–2023 metais dirbo Miunchene ir vadovavo „Bayern“ ekipai.

„Bavarai sugebėjo įveikti savo buvusio trenerio vadovaujamus kauniečius, bet mačo pabaigoje prisidarė bereikalingos įtampos, – pažymi dvikovą nušvietęs šio dienraščio žurnalistas Christophas Leischwitzas.

Anot „Suddeutsche Zeitung“, abi komandos šiuo metu žaidžia novatorišką krepšinį, o prieš dvikovą 55-erių A.Trinchieri Miuncheno arenoje sulaukė gausių aplodismentų iš abiejų komandų sirgalių.

Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Andrea Trinchieri
Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Andrea Trinchieri

„Paskutines rungtynes ​​Miunchene jis žaidė praėjusių metų gegužę, o gruodį perėmė Lietuvos čempionų vairą, tad prieš prasidedant šioms rungtynėms „Bayern“ generalinis direktorius Marko Pesičius Andrea padovanojo įrėmintą nuotrauką iš jų bendrų laikų. Bet tuo bavarų dovanos ir baigėsi“, – vaizdingai rašo vokiečiai.

Ch.Leischwitzas akcentuoja, jog ant kortos šiame mače buvo pastatyta labai daug. Anot žurnalisto, buvo aišku, kad mačą pralaimėjusiai komandai patekti į įkrintamąsias bus labai sunku.

Galiausiai ta komanda tapo „Žalgiris“.

„Trinchieri stovėjo sunėręs rankas ir praktiškai nejudėdamas – lygiai taip pat, kaip tai darydavo praeityje treniruodamas „Bayern“. Ilgą laiką italas stebėjo, kaip jo komanda neturi jokių šansų, bet galiausiai pralaimėjo labai nedideliu skirtumu, – rašo „Suddeutsche Zeitung“. – „Bayern“ laimėjo ir pagal pergales susilygino su Belgrado „Partizan“, kuri užima dešimtą vietą, kuri leistų pratęsti kovą įkrintamosiose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito