Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 14

Vos keturi variantai: realiausias „Žalgiriui“ – ketvirtfinalyje susitikti su Šaro „Barcelona“

Kauno „Žalgiris“ (18-15) išgyveno dramatišką ketvirtadienį Eurolygoje ir tapo savo paties likimo kalviu lenktynėse dėl atkrintamųjų.
Kazys Maksvytis ir Šarūnas Jasikevičius
Kazys Maksvytis ir Šarūnas Jasikevičius / 15min ir „Scanpix“ nuotr.

Kazys Maksvytis kartu su visa komanda neramiai stebėjo, kaip Belgrado „Crvena zvezda“, o vėliau – ir Pirėjo „Olympiakos“ – švenčia kauniečiams naudingas pergales.

Po jų paaiškėjo, kad variantų Eurolygos reguliariojo sezono finiše kauniečiams liko tik keturi.

Pats svarbiausias – patiems šįvakar išvykoje nugalėti Miuncheno „Bayern“. Vieta atkrintamosiose tuomet būtų garantuota.

Šeštas „Žalgiris“ finišuoti nebegali, nes Tel Avivo „Maccabi“ namie po pratęsimo vakar palaužė Madrido „Real“. Laimėję Miunchene, kur laukia tūkstantinis savų sirgalių palaikymas, kauniečiai užimtų 7 arba 8 vietą.

Nesėkmės atveju, „Žalgirio“ sezonas būtų baigtas – 9 vieta.

Realiausia, kad trijų pergalių seriją reguliariojo sezono pabaigoje skaičiuojantis „Žalgiris“ finišuos 7-as ir atkrintamųjų serijoje iki 3 pergalių susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Toks variantas išsipildytų, jei „Žalgiris“ šįvakar nugalėtų „Bayern“, Belgrado „Partizan“ pragariškoje savo arenoje įveiktų autsaiderį Atėnų „Panathinaikos“, o „Barcelona“ namie susitvarkytų su „Valencia“.

„Žalgiris“ tuomet būtų 7-as, o „Barcelona“ – antra.

Jei „Žalgiris“ ir „Barcelona“ švęstų pergales, bet „Partizan“ patirtų netikėtą nesėkmę, kauniečiai tuomet kristų į 8 vietą ir ketvirtfinalio serijoje dėl patekimo į finalo ketvertą kovotų su Pirėjo „Olympiakos“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Bučinį K.Maksvyčiui Kaune siuntęs Shaquielle'as McKissicas viešai pareiškė ketvirtfinalyje norinti akistatos su „Žalgiriu“.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Bučinį K.Maksvyčiui Kaune siuntęs Shaquielle'as McKissicas viešai pareiškė ketvirtfinalyje norinti akistatos su „Žalgiriu“.

Jei pralaimėjimą patirtų „Barcelona“ – namie prieš „Valencia“ ekipą, o „Žalgiris“ ir „Partizan“ įsirašytų pergales, tuomet kauniečiai finišuotų septinti, tačiau ketvirtfinalyje susitiktų ne su „Barca“, o antrąją vietą išsaugosiančiu karališkuoju Madrido „Real“ klubu.

Paskutinis variantas – „Žalgiris“ laimi, patenka į atkrintamąsias, bet abu kiti mačai baigiasi sensacingais rezultatais – „Barcelona“ ir „Partizan“ pralaimi namie. Tuomet „Žalgiris“ lieka aštuntas ir ketvirtfinalyje kovoja su reguliariojo sezono nugalėtoju „Olympiakos“ klubu.

Scanpix/IMAGO/Oryk HAIST nuotr./„Bayern“ strategas Andrea Trinchieri
Scanpix/IMAGO/Oryk HAIST nuotr./„Bayern“ strategas Andrea Trinchieri

Patiems kauniečiams pergalė šįvakar Miunchene yra būtina. Nesėkmės atveju, „Žalgiris“ nepatektų į atkrintamąsias – finišuotų 9-as, nors ir turėtų tiek pat pergalių, kiek ir Vitorijos „Baskonia“. Taip yra todėl, kad baskai turi geresnį tarpusavio rungtynių santykį.

Priminsime, kad Eurolygos finalo ketvertas šiemet pirmą sykį istorijoje vyks Kaune, tad K.Maksvyčio auklėtiniai turi papildomą motyvaciją. Tiesa, kaip aprašyta aukščiau, ketvirtfinalyje tektų žaisti su tikru galiūnu – „Barcelona“, Pirėjo „Olympiakos“ arba Madrido „Real“ klubu.

Realiausias variantas, jog kovoje dėl svajonės – finalo ketverto – „Žalgirio“ kelyje atsidurtų Š.Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuri šiame sezone krito Kaune (72:73), bet atsigriebė Barselonoje (93:74).

Šešių pralaimėjimą seriją skaičiuojantis „Bayern“ vilčių pratęsti sezoną Eurolygoje jau seniai nebeturi ir teoriškai dar gali užimti tik 15 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas