Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

X.Pascualio žinutė „Barcai“: „Tikiuosi, kad ateis visi sirgaliai, nes mes pasiruošę laimėti“

Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas pasitinka žūtbūtinį ketvirtfinalio serijos mūšį su „Barcelona“, o vyriausiasis komandos strategas Xavi Pascualis sirgaliams žada padovanoti pergalę.
Xavi Pascualis
Xavi Pascualis / Euroleague.net

Rusijos klubas į Eurolygos atkrintamąsias varžybas įšoko iš aštuntosios pozicijos, bet tai jam netrukdo Šarūnui Jasikevičiui bei turnyro favoritei „Barcelonai“ tampyti už ūsų.

Kevingo Pangoso vedama „Zenit“ laimėjo pirmąjį susitikimą svečiuose, antrajame nuo pergalės buvo per plauką bei krito pratęsimo metu, o rungtynės Sankt Peterburge baigėsi svečių iš Katalonijos pergale 78:70.

Šią dvikovą 7 tūkst. vietų „Sibur“ arenoje stebėjo daugiau nei 5 tūkst. sirgalių.

Didžiulio aistruolių palaikymo „Zenit“ treneris Xavi Pascuali laukia ir penktadienio vakarą, žadėdamas sirgaliams pergalę.

„Tikiuosi, kad į rungtynes ateis visi sirgaliai, nes mes esame pasiruošę laimėti“, – sakė 48-erių katalonas, ginklais žvangindamas prieš savo buvusią komandą.

Prieš ketvirtąjį serijos susitikimą X.Pascualis akcentavo kovą dėl atšokusių kamuolių ir gynybą.

Savoje aikštelės pusėje „Zenit“ sunkiai sekasi tvarkytis su „Barcelona“ centru Brandonu Daviesu, kuris serijos metu renka po 20,7 taško, 8,3 atkovoto kamuolio (3,7 puolime) bei 28,7 naudingumo balo.

„Mums nepavyko kontroliuoti žaidimo gynyboje. Negalime pamiršti varžovų lygio, negalime pamiršti prieš ką mes žaidžiame. Tai geriausia komanda Europoje, – sakė X.Pascualis. – Dabar turime pasiilsėti, o penktadienį kausimės iki paskutinės akimirkos.“

Euroleague.net/Austinas Hollinsas prieš Cory Higginsas
Euroleague.net/Austinas Hollinsas prieš Cory Higginsas

Treneriui pritarė ir „Zenit“ legionierius Austinas Hollinsas, šioje serijoje renkantis po 7 taškus.

„Smagu buvo pamatyti sirgalius, – sakė Austinas Hollinsas. – Jie buvo puikūs. Gera jausti sirgalių užnugarį tribūnose, dauguma komandų to neturi. Gaila, kad negalėjome jiems padovanoti pergalės. Pataisysime kelias klaidas ir būsime pasiruošę kovai. Nemanau, kad mūsų klaidos yra susijusios su nervais ir spaudimu. Varžovai išprovokavo daug klaidų. Reikia nukelti kepurę prieš „Barcelona“. Jie prisitaikė prie mūsų žaidimo plano, kurį turėtume išpildyti geriau. Praeitose rungtynėse žaidėme kur kas geriau.“

Dvikovos startas – penktadienį 20 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas