Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 05

Ypatingame E.Atamanui mače Stambule – skaudi „Panathinaikos“ nesėkmė

Pirmasis Ergino Atamano sugrįžimas į buvusius ilgamečius namus baigėsi Atėnų „Panathinaikos“ (6-6) nesėkme 68:71 (15:23, 16:14, 21:13, 16:21) prieš Stambulo „Anadolu Efes“ (6-6). Tai buvo jau 400-asis karštojo stratego iš Turkijos mačas Eurolygoje.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Erginas Atamanas sugrįžo į Stambulą ir kovėsi prieš savo buvusią komandą „Anadolu Efes“, su kuria praėjusius šešis sezonus siautėjo Eurolygoje ir iškovojo du titulus (2021 ir 2022 metais).

Atėnų „Panathinaikos“ vairininkas simbolinėje sau „Sinan Erden“ arenoje užfiksavo savo 400-ąsias karjeros rungtynes Eurolygoje. Tai – trečias rezultatas nuo 2000-ųjų metų skaičiuojančioje modernioje turnyro istorijoje, į priekį užleidžiant tik lygos veteranus – Milane šiuo metu plušantį Ettore Messiną (450) ir Belgrado „Partizan“ bosą Željko Obradovičių (504).

Per 400 mačų su „Anadolu Efes“, „Panathinaikos“, Stambulo „Galatasaray“ ir „Ulker“, Sienos „Montepaschi“ bei Bolonijos „Fortitudo“ komandomis E.Atamanas iškovojo 201 pergalę ir patyrė 199 nesėkmes, įskaitant antradienio vakarą Turkijoje – 68:71.

Jau rungtynių starte – šaltas „Anadolu Efes“ dušas 14:4 prieš svečius iš Graikijos, paženklintas Shane'o Larkino taškais bei įspūdingais Tyrique'o Joneso dėjimais. Kelios šeimininkų klaidos antrojo kėlinio pabaigoje leido „Panathinaikos“ deficitą sumažinti iki 31:37.

Po trijų ketvirčių E.Atamano komanda jau buvo priekyje 52:50, o prasidėjus paskutinei rungtynių minutei „Panathinaikos“ pranašumas buvo minimalus 68:67.

Sh.Larkinas kitoje aikštelės pusėje mesdamas iš toli išprovokavo Jeriano Granto pražangą ir realizavo visus tris baudų metimus. Kosto Slouko bandymas išlyginti rezultatą virto Dariuso Thompsono blokuotu metimu.

Pratęsimą išplėšti galėjęs Konstantinos Mitoglou tritaškis „Anadolu Efes“ tinklelio neskrodė.

21 minutę ant parketo praleidęs Marius Grigonis įmetė 4 taškus (2/3 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius, kartą suklydo ir surinko 3 naudingumo balus.

Turnyrinėje lentelėje Stambulo ir Atėnų komandos turi po identišką pergalių ir pralaimėjimų balansą 6-6.

Ketvirtadienį „Panathinaikos“ namuose priims Madrido „Real“, tuo metu „Anadolu Efes“ keliaus į Berlyną.

„Anadolu Efes“: Tyrique'as Jonesas 21 (13 atk. kam., 36 naud. bal.), Shane'as Larkinas 20, Mike'as Daumas 8.

„Panathinaikos“: Kendrickas Nunnas ir Mathiasas Lessortas – po 13, Jerianas Grantas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas