Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 05

„Žalgirį“ nuvertę „Zenit“ krepšininkai džiūgauja: „Parodėme charakterį“

Kauno „Žalgiris“ pirmąjį Eurolygos istorijoje mačą Sankt Peterburge pradėjo įspūdingu tempu ir viską šluojančiu žaidimu, tačiau antroje mačo pusėje pelnė mažiau taškų nei per pirmąsias dešimt minučių. Šarūno Jasikevičiaus kariai išvargo pratęsimą, bet jame krito paskutinę akimirką po „Zenit“ įžaidėjo Andrew Albicy taiklių baudų metimų.

„Esu patenkintas, nes laimėjome, – po mačo kalbėjo didvyriu tapęs A.Albicy. – Stengiausi daryti viską, ką galiu. Tai nėra tik mano pasirodymas, man padėjo ir progas kūrę komandos draugai. Parodėme charakterį, nepasidavėme, kovojome ir laimėjome. Su naujuoju treneriu buvome pralaimėję tris mačus iš eilės, bet mes augame. Mums laimėti padėjo energija ir gynyba. Atlikome gerą darbą puolime, bet svarbiausia buvo gynyba.“

16-ąją dvikovos minutę Jockas Landale‘as pelnė savo 16-ąjį tašką. Tris tolimus metimus per pirmą ketvirtį įsūdęs KC Riversas kišenėje turėjo 11 taškų, o „Žalgirio“ pranašumas siekė net 15 taškų.

Vis dėlto tuomet žaliai baltų volas ėmė stoti. Antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo kėlinio pradžioje Šarūno Jasikevičiaus vyrukai beveik 8 minutes nesugebėjo pelnyti taškų, o tuo pasinaudojęs „Zenit“ priartėjo per minimalų skirtumą 40:41.

Taškų tylą nutraukė dvitaškį iš vidutinio nuotolio pataikęs kapitonas Paulius Jankūnas, taip išjudinęs „Žalgirio“ vagoną.

Traukinys trumpai pariedėjęs vėl sustojo – Lietuvos čempionai ketvirtajame kėlinyje taškų sąskaitos nesugebėjo atsidaryti daugiau nei penkias minutes.

„Parodėme charakterį ir žaidėme komandinį krepšinį, – džiaugėsi Sankt Peterburgo ekipos aukštaūgis Coltonas Iversonas. – „Žalgiris“ pradėjo karštai, agresyviai. Tai buvo svarbus mūšis atkrintamųjų varžybų siekiančiam „Žalgiriui“, bet mes buvome pasiruošę. Išlikome kumštyje, parodėme charakterį ir laimėjome. „Žalgiris“ turėjo palaikymą, bet mūsų sirgaliai buvo garsūs, ypač pratęsimo metu. Žaidėme antras rungtynes per tris dienas, jie davė mums energijos, kurios labai reikėjo.“

Krepšinio drama persikėlė iki paskutinės akimirkos, o vėliau – ir į pratęsimą. Tiksint paskutinėms mačo sekundėms kauniečiai turėjo minimalią persvarą, tačiau nesugebėjo užpulti.

Kitoje atakoje Lukas Lekavičius prasižengė prieš A.Albicy, o šio baudų metimai atnešė šeimininkams pergalę.

„Žalgirio“ neišgelbėjo ir rezultatyviausią karjeros pasirodymą su 27 pelnytais taškais fiksavęs australas Jockas Landale'as.

„Pabandžiau nuraminti komandą ir suorganizuoti ataką, – apie lemiamą minutės pertraukėlę kalbėjo „Zenit“ treneriu prieš tris savaites tapęs Xavi Pascualis. – Pratęsimo metu „Žalgiris“ vis žaidė „du prieš du“ su Jocku Landale‘u, turėjome išspręsti šią problemą. Atlikome korekcijas, o tai padėjo mums apsiginti. Rungtynių pabaigoje turėjome galimybę laimėti ir tuo pasinaudojome. A.Albicy šiandien atliko puikų darbą. Tikiuosi, jog ši pergalė pasitarnaus mums ateityje.“

Tai buvo vos ketvirtoji Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių nesėkmė per pastarąsias 13 rungtynių. „Zenit“ laimėjo pirmą kartą po šešių pralaimėjimų iš eilės.

Kitą savaitę „Žalgiris“ vyks į Barseloną, kur penktadienį jų lauks Svetislavo Pešičiaus žvaigždyno egzaminas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant