Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 04

„Žalgirį“ pažadinusią kalbą rėžęs K.Maksvytis: „Blogiausia, kad tai pavyko“

Ko jau ko, bet kovos iš šio sezono Kauno „Žalgirio“ (3-3) neatims niekas. Kazio Maksvyčio auklėtiniai parodė tvirtą charakterį, apvertė istorines rungtynes aukštyn kojomis ir dar sykį apgynė namų tvirtovę sausakimšoje arenoje Nemuno saloje – 88:81 prieš Berlyno ALBA (3-3).
Rungtynių akimirka
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš 20 taškų duobės Eurolygoje „Žalgiris“ iki šiol niekada nebuvo išlipęs.

Prasidėjo viskas ne pagal Kazio Maksvyčio planą. Šeimininkams niekaip nesisekė priversti ALBA žaisti vienas prieš vieną, o ne dalintis kamuoliu. Visoje Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus dominuojantys varžovai (vid. 24,2) suko galvas kauniečių gynėjams ir vien pirmajame kėlinyje tokių išdalino net 10.

Pridėjus dar ir nuostabų pataikymą iš toli – 6/9 arba net 66,7 proc. tritaškių – ALBA atitrūko milžinišku skirtumu (13:32). Vėliau ir 23:43.

Stringant pagrindiniam įžaidėjui Keenanui Evansui (0 taškų per pirmą pusę) „Žalgirį“ išjudino Lukas Lekavičius (32:44), o „swich-all“ gynyba (liet. keičiantis visais ginamaisiais) surakino ALBA puolimą – svečiai per 6 minučių atkarpą sukrapštė vos tašką. „Žalgiris“ grįžo į kovą (37:44).

Ketvirtasis kėlinys jau priklausė K.Evansui. Ne juokais užsikūręs „Žalgirio“ amerikietis pataikė penkis (!) tritaškius iš eilės, vos nenukeldamas arenos stogo. Kauniečiai persvėrė rezultatą (71:70).

Tarsi siurbdamas pulsuojančios arenos energiją puolime pasiuto ir Ignas Brazdeikis, kosminį metimą su pražanga pridėjo kapitonas Edgaras Ulanovas, o „Žalgiris“ beprotiškai išsigelbėjo.

„Jausmas tiesiog vau. Ir atmosfera arenoje, ir sirgaliai, kurie mumis tikrai tikėjo. Eilinį kartą sirgaliai labai mums padėjo. Gal ir nežaidėme paties kokybiškiausio krepšinio, bet žiūrovams ir sirgaliams (tokia pergalė) turėjo labai patikti“, – spaudos konferencijoje džiaugėsi K.Maksvytis.

Per didžiąją pertrauką komandos rūbinėje jis rėžė griežtą kalbą, pažadinusią komandą.

„Bandžiau įlįsti į žaidėjų vidų. Sukelti jų emocijas. Blogiausia, kad tai pavyko. Turbūt reikės tai kartoti dažniau. Bus gaila savo emocijų (šypteli), bet komanda sureagavo. Žaidėjai, kuriems davėme daugiausiai pastabų, jie sužaidė antroje pusėje. Gerai sužaidė.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir I.Gonzalezo mintys po fantastiškos „Žalgirio“ pergalės

Prašėme kovoti. Kovoti protingai. Negrįžome iš karto į rungtynes, bet buvo gerų ženklų jau trečiajame kėlinyje. Geriau gynėmės, brandžiau žaidėme. Laikėmės rungtynėse iki pat galo, o kai kovojome ir stengėmės, tada ir sunkūs metimai sukrito.

Tokį sugrįžimą per savo karjerą, vargu, ar esu matęs“, – tęsė K.Maksvytis.

„Pirmoje pusėje nedarėme to, ką akcentavome. Nestabdėme jų greito puolimo, situacijų be kamuolio, gynybos vienas prieš vieną, pamiršdavome silpnąsias ir stipriąsias puses, leidome geriausiam jų tritaškininkui mesti, lįsdami iš užtvaros per apačią.

Visi kėlėme rankas, tarsi sveikindamiesi su kaimynu, sakydami, kad mano klaida, mano klaida. Po rungtynių ir komandai pasakiau, kad tokia pradžia kitą kartą gali kainuoti pergalę“, – perspėjo „Žalgirio“ treneris.

„Turbūt ir jūs pastebėjote, kad K.Evansas pirmus tris kėlinius nežaidė gerai. Su Luku (Lekavičiumi) komanda atrodė geriau, gyvai. Taip ir bandėme žaisti. Kai K.Evansas galiausiai įsižaidė, pasijuto gerai, tuomet užsikūrė ir kiti“, – teigė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Jie nepasidavė ir sužaidė neįtikėtiną paskutinį kėlinį, pataikydami beveik kiekvieną metimą, kurį metė. Tris kėlinius žaidėme gerai, bet turėsime išsiaiškinti, kas nutiko paskutiniame. Kai varžovas taip sužaidžia ketvirtą kėlinį, negaliu pasakyti nieko daugiau, tik juos pasveikinti. „Žalgiris“ nusipelnė šios pergalės“, – trumpai reziumavo ALBA vairininkas Israelis Gonzalezas.

Kitą savaitę Eurolygoje „Žalgiris“ žais Prancūzijoje su Vilerbano ASVEL (2-3). K.Maksvytis, įskaičiuojant ir sezoną su Klaipėdos „Neptūnu“, Eurolygoje išvykoje kol kas dar niekada nėra laimėjęs.

„Trūksta nedaug. Lygiai taip pat – turime kovoti iki pat rungtynių pabaigos“, – apie pirmosios pergalės Eurolygoje išvykoje medžioklę kalbėjo K.Maksvytis.

Tačiau prieš tai – jau šį sekmadienį – principinės rungtynės „Žalgirio“ laukia ir Lietuvos krepšinio lygoje, išvykoje su Vilniaus „Rytu“.

„Nedaug laiko yra. Turime mažiau nei dvi paras, gal 40 valandų. Pirmiausia turime atsistatyti emociškai, fiziškai. Žaidėjai – gana jauni, tikiuosi, kad pavyks atsistatyti ir sužaisti geras rungtynes“, – vylėsi K.Maksvytis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas