Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 12

„Žalgirį“ sumindę „Maccabi“ didžiuojasi: „Mes žinojome, kaip jie žais“

Tel Avivo „Maccabi“ klubas Izraelyje priėmė Kauno „Žalgirį“ avarinėje situacijoje. Tačiau tai „Žalgiris“ Tel Avive pateko į tikrą krepšinio avariją. „Geltonųjų“ žaidimo cunamis nušlavė žaliai baltus 85:57.

Dar pirmojo kėlinio viduryje pradėję šešių minučių spurtą, po atkarpos 20-0 „Maccabi“ krepšininkai spruko į priekį jau pirmoje rungtynių pusėje.

Po dviejų kėlinių „Maccabi“ smaginosi pirmaudami 30 taškų skirtumu (53:23), o po pertraukos „Žalgiris“ nepateikė jokio atsako.

„Šį kartą gynyboje parodėme intensyvumą ir laikėmės žaidimo plano. Žinojome, kaip jie žais. Žinojome, kad jie demonstruoja geriausią puolimą Eurolygoje. Gerai susigynėme ir tęsėme tą darbą visas rungtynes. Mums tai buvo labai reikalinga pergalė“, – Eurolygos TV sakė 16 taškų įmetęs Tyleris Dorsey.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Po sirenos. Išvados, kritika ir rungtynių apžvalga

Puolimas irgi buvo didžiulė „Maccabi“ pergalės dalis. Tel Avivo krepšininkai pataikė net 22 dvitaškius iš 34 (64,7 proc.) ir 11 tritaškių iš 21 (52,4 proc.). Bet „Maccabi“ akcentavo žaidimą kitoje aikštės pusėje. Žalgiriečiai šį sezoną Eurolygoje mažiausiai buvo surinkę Pirėjuje – 68 taškus, bet ir tiek tada užteko pergalei.

Vos 57 praleisti taškai prieš geriausią puolimo reitingą Eurolygoje demonstravusią komandą. Kaip taip pavyko? – I.Sfairopoulo klausė Eurolygos TV žurnalistas.

VIDEO: Pirmieji taškai: Mareko Blaževičiaus debiutas Eurolygoje

„Žaidėjai tai padarė. Sveikinimai jiems. Jie parodė puikią gynybą. – savo auklėtiniais didžiavosi I.Sfairopoulas. – Pirma pusė buvo tobula. Puikiai susigynėme, žaidėme vieningai, rodėme didžiulę energiją, o puolime gerai užsukome kamuolį, žaidėme geru ritmu ir kantriai išlaukėme gerų momentų. Manau, kontroliavome visas rungtynes ir sveikinu žaidėjus už jų reakciją.“

„Išėjome į aikštę ir žaidėme iš visų jėgų. Pirmiausia, gynyboje. Turime toliau statytis ant tokio žaidimo“, – pridūrė 13 taškų įmetęs Chrisas Jonesas.

„Maccabi“ tai buvo 3 pergalė per 8 rungtynes. „Žalgirio“ sąskaitoje – 5 pergalės ir 3 pralaimėjimai.

VIDEO: Fiasko Tel Avive: „Žalgiriui“ – skaudžios „Maccabi“ pamokos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas