Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 08

„Žalgirio“ brazilas Augusto Lima – apie Šaro nervus ir lietuvišką sriubą

Augusto Lima yra Kauno „Žalgirio“ žaidėjas, bet kontraktas jį saisto su Madrido „Real“ ekipa. Lietuvos čempionams paskolintas vidurio puolėjas grįžta namo. Tačiau 11-ajame Eurolygos ture rungtynėse su „Real“ Augusto bandys ne pasirodyti karališkojo klubo vadovams, o padėti „Žalgiriui“ išvažiuoti su sensacinga pergale.
Augusto Lima
Augusto Lima / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Eurolyga | „Real“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Madridas

„Taip, grįžtu namo, kur laimėjau daug titulų ir buvau laimingas. Bet tai nebus jau tokios ypatingos rungtynės, kadangi visi mačai Eurolygoje yra labai svarbūs. Turiu žaisti negalvodamas apie Madridą ir įnešti į „Žalgirio“ žaidimą energijos. Man nereikia bandyti sužaisti gyvenimo rungtynių“, – dvikovos prieš savo komandą duodamas interviu „Marca“ nesureikšmino A.Lima.

Kuo Šaras treneris skiriasi nuo Šaro žaidėjo? Viskas tas pats, tik dabar jis dar nervingesnis.

Praėjusį sezoną Madride ant suolo prasėdėjęs ir per 10 minučių vid. 3,4 taško rinkęs A.Lima į Kauną atvyko gauti daugiau žaidimo praktikos. Bet 25 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjui reikėjo laiko, kol jis apsiprato su „Žalgirio“ apranga.

Vis dėlto, sezoną pradėjęs nuviliančiais skaičiais ir sulaukęs griežtų Šaro pastabų, A.Lima gerokai pagerino žaidimą ir pastaruoju metu iš „Žalgirio“ trenerio sulaukia tik gerų žodžių.

„Kuo Šaras treneris skiriasi nuo Šaro žaidėjo? Viskas tas pats, tik dabar jis dar nervingesnis. Todėl per treniruotes jis mėgsta pats žengti į aikštę ir viską parodyti, – pasakojo A.Lima. – Į trenerį Laso jis nepanašus. Pablo Laso suteikia daugiau erdvės improvizacijai, o Šaras turi savo stiliuką.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Žaisime prieš vieną stipriausių komandų“

Laiko adaptacijai reikėjo ir už aikštės ribų. Brazilas pripažino, kad prisitaikyti prie gyvenimo Kaune nebuvo lengva.

„Prireikė laiko, bet po truputį prisitaikau, – „Marca“ sakė A.Lima. – Žinojau, kad tai bus iššūkis. Bet man įdomu ir viskas gerai. Čia labai šalta, mažai saulės, žmonės ramesni. Kai Ispanijoje buvo žuvis, paelja, kumpis... Buvau prie to įpratęs jau 10 metų. Tačiau dievinu lietuviškas sriubas.“

„Centras“ prisipažino, kad „Žalgiryje“ jis daugiausiai bendrauja su legionieriais Brocku Motumu ir Kevinu Pangosu.

„Jie – bendraamžiai, daug laiko leidžiame drauge“, – pridūrė A.Lima.

Iš „Real“ komandos jis dar palaiko glaudesnį ryšį su Jeffery Tayloru, Sergio Llullu, Luka Dončičiumi. Bet bendraklubius jis nori nustebinti pergale.

„Madridas turi vieną geriausių komandų Europoje, todėl turime būti susikaupę visas 40 minučių. Jei reikės, ir 45-ias. Privalome gintis idealiai“, – trumpai sensacijos receptą papasakojo A.Lima.

Kalbos kalbomis, bet ar A.Limai pavyks neperdegti komandos draugų Madride, bičiulių ir „Real“ vadovų akivaizdoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas