Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 31

„Žalgirio“ gimtadienio berniukas: apie piktą M.Schillerį rūbinėje ir sezono mačo receptą

Žaidžia kaip per gimtadienį. Lukas Lekavičius antradienį įprasmino šį posakį. Per savo 27-ojo gimtadienio šventę „Žalgirio“ nykštukas surengė milžinišką pasirodymą ir nukalė pergalę prieš Berlyno ALBA 96:86.

Penki Berlyno ALBA vyrukai nesugaudė po visą aikštę zvimbusio 180 cm ūgio gynėjo.

Jo tritaškiai tempė komandą už ausų pirmoje rungtynių pusėje, kai taškų lenktynėse reikėjo vytis vokišką puolimo kokybę.

Bet antroje mačo dalyje Luko šūviai po ilgų gaudynių padėjo išvesti „Žalgirį“ į priekį. 221 cm ūgio Christo Koumadje kliūtis po ALBA krepšiu buvo nebebaisi, kai žalgirietis paleido 5 taiklias tritaškes kulkas į Berlyno krepšį.

„Gimtadienio berniukas!“ – klykė Eurolygos TV komentatorius, skaičiuodamas taiklius L.Lekavičiaus metimus.

VIDEO: Lukai, su gimtadieniu: geriausios Lekavičiaus sezono rungtynės

„Jausmas geras, bet paprastai per gimtadienius turėdavau prastas rungtynes, – po pergalės duodamas interviu Eurolygos TV švytėjo L.Lekavičius. – Todėl esu laimingas dėl pergalės. Žaidėme gerai, ypač po pertraukos, kai sutvarkėme gynybą.“

27-asis Luko gimtadienis žymėjo rezultatyviausią jo šio sezono mačą. Gynėjui užteko vos 21 minutės, kad surinktų 21 tašką. Vienintelį kartą jis 5 tritaškius iš 5 pataikė per savo karjeros pasirodymą Bamberge, kai prie pergalės prieš „Brose“ prisidėjo 29 taškais.

„Pradėjome sunkiai. Manau, mus išmušė iš vėžių įdomi varžovų gynyba. Ir gynėmės labai prastai. Bet antroje pusėje pagerinome gynybą ir viskas susitvarkė“, – spaudos konferencijoje sakė L.Lekavičius.

– Ką pasakė treneris per ilgąją pertrauką, kad vaizdas po pertraukos taip pasikeitė?

– Treneris pakėlė balsą šiek tiek. Turbūt to mums ir reikėjo. Taktikoje nepakeitėme nieko – darėme viską tą patį. Gynyboje tiesiog reikėjo spyrio į šikną, agresyvumo, energijos. Ir viskas susitaisė.

VIDEO: Ramusis „Žalgirio“ prancūzas išvestas iš kantrybės: už keiksmus – techninė

– Ar tai buvo trenerio noras pažadinti jus, ar tos gynybinės pastangos nebuvo tokio lygio, kokio turėjo būti, kad taip pagerinote žaidimą savo aikštės pusėje?

– Taip, tikrai taip. Viską darėme taip pat taktiškai. To mums turbūt ir trūko.

Aišku, tos rungtynės vis tiek svarbios. Nežinau, ar dar turime šansų ar ne (žalgiriečiai prarado teorines galimybes patekti į atkrintamąsias – aut. past.), bet pirmoje pusėje atrodėme prastai. Tokie be motyvacijos galbūt. To tikrai trūko. Ir treneris tą davė – davė energijos.

– Įprastai per gimtadienius žaisdavote prasčiau. Kas šiandien buvo kitaip?

– Nieko kitaip nebuvo. Prisimenu keletą blogų rungtynių per savo gimtadienį. Todėl stengiausi mažiau apie tai šiandien galvoti. Mažiau atrašinėti į žinutes ir susikaupti rungtynėms.

VIDEO: K.Lukošiūno karjeros mače – tritaškis aidint kėlinio sirenai

– Daug energijos davė „Žalgirio“ rezerviniai žaidėjai – Martinas Gebenas, Karolis Lukošiūnas. Kokią reikšmę turėjo jų postūmis?

– Lukošiūnas ypač davė labai daug. Svarbiu momentu įmetė tuos tris tritaškius. Ir Martinas – visi kiek nors duoda.

– Kalbant apie jūsų pasirodymą, praėjusį sezoną prie Šarūno Jasikevičiaus atakuodavote krepšį dažniau ir buvote rezultatyvesnis. Kuo jūsų taškų medžioklė skiriasi šį sezoną prie Martino Schillerio?

– Mano užduotys labai panašios. Pas Šarą gal labiau būdavo aiškios taisyklės, kur ką daryti. Žinodavome kiekvienas savo vietą. Dabar viskas yra kitaip. Šiek tiek laisviau, daugiau improvizacijos. Turbūt tokie didžiausi skirtumai. O mano užduotys tos pačios – nelabai kas skiriasi.

– 5 taiklūs jūsų tritaškiai iš 5. Ar atsimenate tokį savo pasirodymą?

– Nežinau, reikėtų pasižiūrėti statistiką (šypsosi.). Turbūt gal kažkada yra buvę.

Jaučiau, kad galiu pataikyti. Kai įkrenta pirmi metimai, rankos visada atsiriša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas