Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 15

„Žalgirio“ iššūkis: labiau bijo Šaras ar pats Vassilis Spanoulis?

Pirėjo „Olympiakos“ vedlys Vassilis Spanoulis atvyksta pasikeitęs. Graikijos vicečempionų lyderis labiausiai iš varžovų grasina Kauno „Žalgiriui“ savo taškais ir rezultatyviais perdavimais. Tačiau kas šios dvikovos laukia su didesne baime: „Žalgirio“ treneriai ar pats Vassilis Spanoulis?
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olympiakos“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

V.Spanoulis yra pagrindinis „Olympiakos“ taškų šaltinis ir žaidimo siela – ne tik Eurolygoje pelno vid. 14,7 taško, bet dar atlieka 6,6 rezultatyvaus perdavimo. 34 metų graikas yra septintas rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas, o pagal perdavimų skirstymą rikiuojasi 2–3 vietoje.

„Žaidžiame prieš vieną geriausių žaidėjų Eurolygoje, – perspėjo Šaras. – Su juo reikia dirbti dar prieš Spanouliui priimant kamuolį ir po to, o tada dar varginti, kad galiausiai mesdamas į krepšį jis būtų pavargęs. Tik daug kas bando stabdyti Spanoulį, bet nelabai kam pavyksta.“

Bet būtent tas pats Šaras nukenksmino V.Spanoulį per 2015–2016 metų sezoną, vos spėjęs debiutuoti „Žalgiryje“.

Kai „Žalgiris“ sausio 22-ąją namuose patiesė „Olympiakos“ 75:55, V.Spanoulis per 28 minutes sukrapštė vos 5 taškus, pramesdamas visus penkis tritaškius, suklysdamas daugiau kartų (4) nei atlikdamas rezultatyvių perdavimų (3) ir surinkdamas 3 naudingumo balus.

Kitoje „Top 16“ etapo tarpusavio dvikovoje Pirėjuje V.Spanoulis per 29 minutes įmetė 8 taškus (4/12 met.) ir pasižymėjo tik 6 naudingumo balais.

Šaro triukai? Galbūt.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Panathinaikos“ triumfas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Panathinaikos“ triumfas

Š.Jasikevičius su V.Spanouliu kartu atstovavo Atėnų „Panathinaikos“, kai 2009-aisiais Graikijos superklubas kėlė į viršų Eurolygos trofėjų.

Po to jie keturiskart žaidė vienas prieš kitą Eurolygoje, kai V.Spanoulis perėjo į kitą barikadų pusę – „Olympiakos“, o Šaras jau atstovavo „Barcelona“ ir Stambulo „Fenerbahče“ komandoms.

Šaras tėra treneris, kuris nurodo žaidėjams, ką daryti aikštėje. Todėl už gynybą prieš V.Spanoulį labiausiai atsakys „Žalgirio“ žaidėjai.

O problema ta, kad V.Spanoulis grįžta į „Žalgirio“ areną pasikeitęs ir jau pateisina jam skirtą pravardę „Kill Bill“. „Billas“ – tai V.Spanoulis, o „kill“ – nes V.Spanoulis savo žaidimu įsigijo licenciją „žudyti“. Kai graikas pradėjo siautėti Atėnų „Maroussi“ klube 2003–2005 metais, tuomet kaip tik pasirodė pirmoji filmo „Kill Bill“ dalis. Taip žymiosios V.Spanoulio pravardės legendą pasakoja graikai.

Bet praėjęs sezonas graikui buvo vienas blogiausių jo karjeroje. V.Spanoulis 2015–2016 m. rinko vid. 11,2 taško, pataikydamas vos 36,8 proc. dvitaškių ir 26 proc. tritaškių. Jis klysdavo net 2,9 karto ir tesurinkdavo 8,6 naudingumo balo.

Statistiškai, tai buvo prasčiausi V.Spanoulio rodikliai nuo 2009–2010 metų sezono, tik skirtumas tas, kad Atėnuose šalia kitų lyderių gynėjo vaidmuo buvo kitoks, o Pirėjuje pagrindinį vaidmenį atlikęs V.Spanoulis tiesiog „buksavo“.

Palyginimui, šį sezoną V.Spanoulis renka vid. 15,4 naudingumo balo, dvitaškius ir tritaškius meta atitinkamai 55,7 proc. ir 35,2 proc. tikslumu. Tik klaidų vidurkis dar bado akis – praranda po 4 kamuolius.

Bet V.Spanoulis aikštėje dabar gerokai šviežesnis. Kolegos žurnalistai iš Graikijos mano, kad tam didžiulę įtaką turėjo laisva vasara. 2015-ųjų vasarą V.Spanoulis dar paskutinį kartą atstovavo Graikijos rinktinei, o iškart po Europos pirmenybių kibo į darbus „Olympiakos“ klube.

Pastarąją vasarą V.Spanoulis turėjo daugiau laiko poilsiui, o laisvą laiką išnaudojo individualioms treniruotėms pagal asmeninę programą, kuri buvo sudaryta gerinant veterano fizinę būklę.

Jo 15,4 naudingumo balų vidurkis – didžiausias nuo 2011–2012 metų sezono Pirėjuje, kai „Olympiakos“ tapo Eurolygos čempionais.

Kaip baigsis dar viena Šaro ir V.Spanoulio akistata?

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Olympiacos“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Olympiacos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas