Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ kelyje – Italijos krepšinio legenda: „L.Banchi sugrąžino man pasitikėjimą“

Po ilgo etapo Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) į Europą sugrįžęs 38-erių snaiperis Marco Belinelli su portalu „Basket Europe“ pasidalijo mintimis apie anksti atrastą gyvenimo kelią, sugrįžusią meilę krepšiniui ir nerimą dėl karjeros pabaigos.

Antradienį Kauno „Žalgirio“ komanda viešės Bolonijoje, kur sieks iškovoti šeštąją pergalę iš eilės tarpusavio mačuose bei antrąją šį sezoną Eurolygoje.

Pastarąjį kartą „Žalgirio“ krepšininkai „Virtus“ klubui pralaimėjo tik 2007 metų spalį.

Andrea Trinchieri vadovaujamos ekipos varžovų gretose – tikra Italijos krepšinio legenda. 14 sezonų NBA lygoje praleidęs Marco Belinelli savo trofėjų kolekciją yra papildęs ir stipriausios pasaulio krepšinio lygos čempiono titulu.

2014 metais atstovaudamas „San Antonio Spurs“ M.Belinelli iškovojo NBA čempiono žiedą, gynėjas taip pat po kartą yra iškovojęs Europos taurę (2022 m.) ir Italijos taurę (2002 m.) bei dukart tapo Italijos čempionu (2005 m. ir 2022 m.).

Marco Belinelli
Marco Belinelli

38-erių 194 cm ūgio Italijos krepšinio legenda praėjusį sezoną Eurolygoje rinko po 14,1 taško bei fiksavo 9,2 naudingumo balo statistiką.

Interviu metu krepšinio saulėlydį pasitinkantis M.Belinelli kalbėjo, jog nežino, kaip atrodys gyvenimas pasitraukus iš sporto ir nerimauja, kad ateitis be krepšinio gali būti sudėtinga.

„Bijau sustoti. Norėčiau, kad tai niekada neįvyktų, nes nežinau, ką darysiu toliau, – apie karjeros pabaigą kalbėjo M.Belinelli.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marco Belinellis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marco Belinellis

38-erių snaiperis atskleidė, kuriomis NBA legendomis žavėjosi ir paminėjo, jog nuo pat mažens buvo tikras, kad jo kelias gyvenime bus susijęs su krepšiniu.

„Net pradinėje mokykloje jau sakiau, kad noriu būti krepšininku ir visada priiminėdavau teisingus sprendimus, kad tai pasiekčiau, – kalbėjo Italijos krepšinio legenda. – Kartu su broliu žiūrėdavome rungtynių vaizdo įrašus, žavėjausi tokiais fenomenais kaip Larry Birdas ir Michaelas Jordanas. Galiausiai pats ten atsidūriau, žaisdamas ant to paties parketo. Dirbau beprotiškai daug kiekvieną savo gyvenimo dieną, kiekvienais metais, kad rasčiau vietą tarp šių monstrų. Jungtinės Amerikos Valstijos man davė daug, ten sutikau daugybę žmonių, išplėčiau savo akiratį. Ten praleidau gerą laiką, nors kiekvieną kartą, kai išvykdavau iš Bolonijos, verkdavau. Iš pradžių buvau tikrai kvailas, jaučiau, kad neturiu teisės kalbėti, kol nieko nelaimėjau. Man buvo sakoma, kad neturiu nei tinkamos fizinės formos, nei charakterio, nesu pakankamai agresyvus. Atsakiau ne žodžiais, bet veiksmais aikštėje. Man patinka pakeisti nuomonę tų, kurie mane žlugdo, tačiau tuo pačiu giliai viduje man tai visai nerūpi.“

Grįžęs į gimtinę, žaidėjas džiaugiasi ir vėl atradęs meilę krepšiniui, to priežastis – praėjusį tarpsezonį Sergio Scariolo vyr. trenerio pozicijoje pakeitęs – Luca Banchi.

Italų strategas gavo galimybę dirbti Eurolygos klube po įspūdingo pasirodymo Pasaulio čempionate, kur su debiutavusia Latvijos rinktine iškovojo penktąją vietą, sutriuškindamas Lietuvos rinktinę 98:63.

„Turite gerbti jo pasirinkimus, tačiau būti atskirtam yra erzinantis jausmas. Anksčiau visą nepasitenkinimą išliedavau namuose, nuolat būdavau piktas, – atviravo krepšininkas. – Tada naujasis treneris, Luca Banchi, sugrąžino man pasitikėjimą, ir aš vėl sugrįžau, kad parodyčiau savo talentą ir meilę šiam sportui. Už viso to slypi daug darbo – gera mityba ir šeimos palaikymas. Anksčiau pralaimėjimai trukdavo dienas, daug ilgiau nei pergalės. Kartais mėnesiais juos apmąstydavau, apsėstas, negalėdamas galvoti apie nieką kitą. Dabar to nebėra, net jei ir norėčiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant