Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18

„Žalgirio“ konkurentų akistatoje – stebuklingas „Baskonia“ sugrįžimas Rusijoje

Ketvirtadienio vakarą 2,5 tūkstančio žiūrovų akivaizdoje Sankt Peterburge susidūrė trys lietuviai, kurie, kaip ir Kauno „Žalgiris“ (15-14), vis dar tęsia kovą dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Svarbų tašką išvykoje nugvelbė lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ (16-14), kuri neįtikėtino 19:0 spurto dėka parbloškė „Zenit“ (16-13) krepšininkus 75:72 (17:14, 15:31, 13:14, 30:13).
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Euroleague.net nuotr.

Prieš susitikimą „Sibur“ arenoje Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa žygiavo aštuntoje, o Vitorijos „Baskonia“ – devintoje Eurolygos vietoje.

Xavi Pascualio auklėtiniai į priekį išsiveržė 11-ąją mačo minutę ir priekyje buvo didžiąją susitikimo dalį. Keturių buvusio Vilniaus „Ryto“ legionieriaus Billy Barono tritaškių pakylėta „Zenit“ per antrąjį ketvirtį varžovams atseikėjo 31 tašką ir po dviejų kėlinių pirmavo 45:32.

Trečiojo kėlinio pabaigoje „Zenit“ pirmavo 18 taškų persvara, o 35-ąją susitikimo minutę šeimininkai pirmavo 72:58.

Bet tuomet „Baskonia“ spurtavo net 19:0.

Roko Giedraičio tolimas metimas, likus 2 minutėms iki mačo pabaigos, sumažino Duško Ivanovičiaus kariaunos deficitą iki 6 taškų.

Dvitaškį su pražanga pelnė Pierria Henry, o vėliau taip pat sujudėjo ir italas Achille Polonara – rezultatas tapo lygus 72:72.

„Baskonia“ gynėjas Luca Vildoza realizavo sudėtingą tritaškį, kuris ne tik išvedė svečius į priekį, bet ir paliko „Zenit“ komandai vos 20 sekundžių.

Lemiamas Kevino Pangoso išpuolis nebuvo sėkmingas, o pergalę įtvirtino R.Giedraičio baudų metimai.

Pergalingame pasibaigusiame mače Rokas Giedraitis žaidė 21 minutę, pelnė 8 taškus (1/4 dvit., 2/3 trit.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą prarado kamuolį ir užfiksavo 12 efektyvumo balų rodiklį.

Beveik 13 minučių ant parketo praleidęs Tadas Sedekerskis susitikimą baigė be taškų, nes nemetė nė karto į krepšį. Jis atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir surinko 5 naudingumo balus.

„Zenit“ centras iš Lietuvos Artūras Gudaitis per 14 minučių pelnė 4 taškus (2/3 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo metimą, kartą suklydo, 2 kartus prasižengė ir surinko 5 naudingumo balus.

Aikštelės šeimininkai realizavo net 48,3 proc. tritaškių – 14 iš 29, tačiau to pergalei nepakako.

„Zenit“: Mateuzsas Ponitka 15, Billy Baronas 12, KC Riversas 11, Willas Thomasas 9.

„Baskonia“: Alecas Petersas 17, Luca Vildoza 15, Achille Polonara 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas