Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 29

„Žalgirio“ laukiantys Eurolygos čempionai: „Išgyvename sunkų laikotarpį“

Rakto į pergales nerandantis Kauno „Žalgiris“ pasitinka dvikovą Turkijoje, kur jų lauks sezono starte pernykštės savo versijos neprimenantys Eurolygos čempionai. Stambulo „Anadolu Efes“ šiuo metu turnyro lentelėje lenkia tik „Žalgirį“, kurią įveikę jie viliasi atsispirti ir šauti į viršų.

Keturiomis nesėkmėmis sezoną pradėję Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai pirmąją pergalę iškovojo penktajame ture, kai „Sinan Erdem“ sporto arenoje 71:68 pranoko Kazanės UNIKS.

Pozityvas Eurolygos čempionų stovykloje ilgai nesilaikė – šeštajame ture Graikijoje Ergino Atamano auklėtiniai prasileido 9 amerikiečio Darylo Macono tritaškius ir net 69:95 krito prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Šioje dvikovoje nežaidė praėjusio sezono ir finalo MVP Vasilije Micičius, o anksčiau laiko mačas baigėsi ir treneriui E.Atamanui, kuris buvo išvarytas į rūbinę.

Kauno „Žalgirį“ pasitinkantys čempionai neslepia, jog sezono startas – itin sudėtingas ir nuviliantis.

„Išgyvename sunkų laikotarpį, prie kurio nesame įpratę. Norime pagerinti savo žaidimą ir su moraliniu sirgalių palaikymu sieksime laimėti namuose prieš Kauno „Žalgirį“. Esame pačioje sezono pradžioje ir žinome, kad kiekvienos rungtynės yra sunkios. Ši komanda tikrai išgyvens šį laikotarpį ir vėl bus atkakli“, – prieš rungtynes sakė „Anadolu Efes“ strategas E.Atamanas.

„Anadolu Efes“ strigo ir praėjusio sezono starte, kai per pirmąsias šešerias rungtynes laimėjo triskart ir tuomet žengė 10-oje pozicijoje.

Šįkart turkams labai trūksta gero Shane'o Larkino žaidimo. Amerikietis Atėnuose vėl svaidė pro šalį (1/6 trit.), o per paskutines penkerias rungtynes Eurolygoje iš toli pataikė vos 15 proc. savo tritaškių (4/26).

„Žaisime svarbias rungtynes prieš „Žalgirį“. Lengvų rungtynių Eurolygoje nebūna. Žinome, kad kol kas nepasiekėme rezultatų, kokių norėtume. Mes norėtume apversti situaciją ir pradėti žaisti taip, kaip galime. Neabejotinai norime laimėti šį mačą, ypač namuose savo sirgalių akivaizdoje“, – sakė „Anadolu Efes“ prancūzas Rodrigue'as Beaubois.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rodrigue Beaubois
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rodrigue Beaubois

Pirmoji dvikova Atėnuose šį sezoną buvo Stambulo ekipos veteranui Krunoslavui Simonui, į „Panathinaikos“ krepšį taškų neįmetusiam, bet per 15 minučių atlikusiam 9 rezultatyvius perdavimus.

Puikiai į komandą įsiliejo naujokas Elijah Bryantas, kuris per pirmąsias dvejas rungtynes „Anadolu Efes“ ekipoje rinko po 14,5 taško.

Prieš mačą su „Žalgiriu“ klaustukas išlieka dėl V.Micičiaus ir Bryanto Dunstono, o susitikimą tikrai praleis Jamesas Andersonas.

„Dabartinis „Anadolu Efes“ rezultatas neparodo nieko. Sezonas yra ilgas, o jie yra Eurolygos čempionai, turintys daugybę patirties. Jų sudėtis stipriai nepasikeitė, naujokų vardai – skambūs, – dėstė M.Kalnietis. – Mes privalome viską pradėti nuo gynybos. Kai atlieki gerą darbą gynyboje, atsiranda progos ir bėgti į greitą ataką.“

Rungtynių startas – 20.30 val. Lietuvos laiku Stambule.

VIDEO: Belaukiant stebuklo Stambule ir kas nutiko E.Ulanovui? | „Eurolygos diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas