Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 07

„Žalgirio“ lygiu pasidžiaugęs K.Maksvytis: „Aš nesutinku, kad esame duobelėje“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis nesutinka, kad jo diriguojama komanda pastaruoju metu dėl dviejų pralaimėjimų Eurolygoje iš eilės įkrito į „duobelę“. „Man atrodo, kad komanda yra gerame lygyje“, – prieš skrydį į Turkiją ir mūšį su Stambulo „Anadolu Efes“ kalbėjo treneris iš Darbėnų.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Fantastiškos atmosferos fone Vilniaus „Rytą“ pirmajame šio sezono Lietuvos derbyje sekmadienį suvalgęs Kauno „Žalgiris“ kiek atsitiesė po dviejų skaudžių smūgių Eurolygoje prieš „Valencia“ ir Vilerbano ASVEL, o jau šį ketvirtadienį (19.30 val. Lietuvos laiku) svečiuose susikibs su buksuojančiu Turkijos grandu.

Kazio Maksvyčio kelyje – pastaraisiais metais Europoje dominavęs, bet vasarą pertvarkymą po vyriausiojo trenerio Ergino Atamano išvykimo išgyvenęs Stambulo „Anadolu Efes“.

Aštuonis naujokus bei naują vairininką Erdemą Caną įsigijęs Turkijos milžinas Eurolygoje per pirmuosius šešis mačus pergales šventė vos du kartus – 89:84 pranoko ASVEL bei po trijų dienų 77:73 įveikė „Valencia“.

Likę mačai su „Barcelona“, Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Bolonijos „Virtus“ baigėsi nesėkmėmis.

Efektyvumo „Anadolu Efes" ekipoje išsiskiria ilgametis ekipos lyderis Shane'as Larkinas (vid. 13 tšk., 16,5 naud. bal.), vis dėlto kiti du nominalūs vedliai Dariusas Thompsonas (vid. 10,7 tšk., 8,5 naud. bal.) ir Willas Clyburnas (vid. 9,7 tšk., 9,3 naud. bal.) kol kas primena savo pačių šešėlius.

„Išvykoje žaisime prieš varžovą, kuris dar turbūt ieško savo žaidimo, varžovą, kuris talentingesnis yra puolime, o ne gynyboje. „Anadolu Efes“ savo talento puolime dar neatskleidė, nors jis yra begalinis, žinant, kad didžioji dalis čempioniškos komandos liko. Pavojingas varžovas, kuris bet kuriose rungtynėse gali iššauti. Šįkart negalėsime eiti į taškų lenktynes, reikės mažinti atakų skaičių, kad rungtynes pradėtume nuo gynybos“, – prieš išvyką į Turkiją kalbėjo Kazys Maksvytis.

– Eurolygoje buvote įkritę į duobelę, bet savaitgalį sužaidėte gerą ir užtikrintą mačą prieš Vilniaus „Rytą“. Kiek komandai psichologiškai reikėjo tokios pergalės?

– Pabandysiu paprieštarauti dėl „duobelės“. Ką reiškia „duobelė“? Nes pralaimėjome ketvirtą kėlinį prieš ASVEL, tai jau reiškia „duobelę“? Tos „duobelės“... Sezonas yra ilgas. Taip, prieš „Valencia“ buvo duobelė, bet su ASVEL buvo nedidelė rungtynių atkarpa, kainavusi pergalę. Tokių skambių teiginių, kaip „duobelės“, nenorėčiau, kad taip būtų įvardinta. Turėjome bėdų – kažkiek su traumelėmis, kažkiek su viskuo. Man atrodo, kad komanda yra gerame lygyje, gal vienu metu atsipalaidavo, bet to „duobėmis“ ar „duobelėmis“ nevadinčiau. Aš nesutinku su „duobelėmis“.

– Kuriose vietose „Anadolu Efes“ stringa labiausiai, nors prieš sezoną buvo įvardijama kaip viena turnyro favoričių?

– Manau, kad visur. Kaip jau minėjau, puolime „Anadolu Efes“ turi labai didelį potencialą ir savo puolimo skaičių dar nedemonstruoja, kas, mano manymu, yra šios komandos „arkliukas“. Tai yra žvėris, kuris bet kada gali pabusti.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Erdemas Canas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Erdemas Canas

– Kaip pasikeitė Willo Clyburno vaidmuo prie naujo trenerio, kad statistika stipriai smuko žemyn?

– Atrodo, kad niekas per daug nepasikeitė. Willas Clyburnas žaidžia per kelias pozicijas, kažkiek procentai ir žaidimo kokybė nukrito, bet kad daugiau galėtume įvertinti, reikia būti klubo viduje.

– Komandos varikliu tapo Shane‘as Larkinas. Kaip reikės jį stabdyti?

– Shane‘as Larkinas, Rodrigue‘as Beaubois... Tai žaidėjai, kurie bet kada gali pakeisti rungtynių tėkmę ir per vieną ketvirtį primesti tiek taškų, kad to pakanka išsaugoti pranašumą ir laimėti rungtynes. Reikia apsunkinti jų žaidimą, reikia būti susikaupus, reikia sunkiai dirbti 40 minučių. Tuomet gal kažkiek limituosime jų žaidimą.

Imago / Scanpix nuotr./Dariusas Thompsonas
Imago / Scanpix nuotr./Dariusas Thompsonas

– Kaip Dariusui Thompsonui sekasi pakeisti Vasilije Micičių?

– Manau, kad pagal ūgį ir žaidimo stilių jie yra panašūs. Dariuso skaičiai yra neblogi, galbūt ne tokie geri, kokie buvo pernai. Skaičiai neblogi, o savo vaidmenį jis turi pasidalinti ir naujoje komandoje. Sunku juos lyginti, dar sezono pradžia, tad palaukime. Jis nežaidžia neblogai.

– Tai viena retų išvykų, kai į Eurolygos kelionę vyksite ne su užsakomuoju skrydžiu. Ar tai keičia kažkiek jūsų pasiruošimą rungtynėms?

– Kažkiek keičia. Veikiausiai turėsime viena treniruote mažiau. Reikės atlikti juodesnį darbą iki tol ir gerai išdėlioti savo rutiną.

– Ar visi pasiruošę žaisti?

– Naujų traumų ar negalavimų nėra. Grįžta Danielius Lavrinovičius, kažkokių nedidelių traumelių yra, bet tikimės, kad jos ateinančiose rungtynėse mums netrukdys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas