Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 27

„Žalgirio“ naujoką pristatęs Šaras dėl NBA čempiono turi tik vieną klaustuką

Marijonas Mikutavičius trečiadienio vakarą retkarčiais vis šūktelėdavo „Žalgirio“ arenoje, repetuodamas vieninteliam savo koncertui Lietuvoje šiais metais. Netrukus ant šios scenos savo repeticijas pradės ir kita garsenybė. Šarūnas Jasikevičius pristatė naujausią Kauno „Žalgirio“ pirkinį – po 13 metų į Europą grįžtantį dukart NBA čempioną Beno Udrihą.

Šaras pats yra išbandęs jėgas su „Žalgirio“ naujoku iš Slovėnijos.

Prieš trylika metų B.Udrihas žaidė savo paskutinį sezoną Eurolygoje. Š.Jasikevičius įsitikino, kad jis nėra toks prastas gynyboje, kaip apie jį kalbama.

Kai kurie B.Udrihą netgi lygina su Š.Jasikevičiumi ir esą slovėnui tai gali būti gera repeticija prieš naujos trenerio karjeros pradžią.

Pats Šaras juokiasi dėl tokių palyginimų.

Pastatėme save į tokią situaciją, kad turime šansų kabintis į aštuntuką.

„Abu įžaidėjai, balti, nelabai greitai bėgantys, jis dar mažiau šokantis. Jis geriau ginasi, aš geriau puolime“, – po nedidelės pauzės nusijuokė „Žalgirio“ treneris.

Tačiau B.Udrihas į Kauną atvyksta ne juokauti. 9 pergalėmis per 14 turų Eurolygos sezoną įpusėjęs „Žalgiris“ bandys išlaikyti esamas pozicijas, tad komandai dabar buvo labai reikalingas patyręs ginklas.

„Pastatėme save į tokią situaciją, kad turime šansų kabintis į aštuntuką. Galvoju, jo patirtis turėtų mums praversti.

Tai žmogus, kuris matęs ir šilto, ir šalto. Galbūt mums kartais pritrūkdavo tos patirties. Stengiamės orientuotis į ateitį, jaunimą, bet sezono viduryje galbūt norėjosi mažiau rizikuoti ir rinktis patikrintą variantą.

Kita vertus, nelabai buvo iš ko rinktis. Ateina momentas, kai žiūriu į realius variantus ir žaidėjus, kurie pasiruošę važiuoti. Jis vienas iš tų. Man atrodo, kad pagal charakteristikas turėtų mums tikti.“

„Scanpix“ nuotr./„Žalgirio“ naujokas – aštuoniems NBA klubams atstovavęs Beno Udrihas.
„Scanpix“ nuotr./„Žalgirio“ naujokas – aštuoniems NBA klubams atstovavęs Beno Udrihas.

Š.Jasikevičiui dėl B.Udriho neaišku tik viena – naujoko fizinė būklė. 191 cm ūgio gynėjas nežaidė krepšinio nuo balandžio, kai užbaigė sezoną „Detroit Pistons“ klube.

B.Udrihas patikino „Žalgirį“, kad daugiau nei pusmetį intensyviai sportavo individualiai. Iš savų šaltinių informaciją surinkęs Š.Jasikevičius sužinojo, kad slovėnas nemelavo. Beno darbavosi ir su vienu „Golden State Warriors“ treneriu.

Tačiau viena yra sportuoti individualiai, o visai kas kita žaisti intensyvias Eurolygos rungtynes, kuriose sprendžiasi „Žalgirio“ svajonės likimas.

„Viena yra palaikyti formą, ką, žinau, jis tikrai darė. Iš savo šaltinių žinau, kad jis neblogos formos. Bet tai ne tas pats, kas žaisti rungtynėse. Manau, reikės laiko.

Šiai dienai ta forma visai nebloga. Neatvažiuoja kažkoks gelbėtojas, tad bandysime po truputį jį atvesti į tą situaciją“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius pristatė „Žalgirio“ naujoką: „Man yra tik vienas klausimas“

Planuojama, kad B.Udrihas „Žalgiryje“ kils nuo suolo. Apie tokį savo vaidmenį slovėnas žino ir daug nediskutavo.

„Aš jam viską išaiškinau, ką galvoju. Žinote, yra pirminės mintys, o kai žmogus atvažiuoja, pradedi reaguoti, kaip įsipaišo. Nuo to jo vaidmuo didės arba mažės. Mes čia tam, kad laimėtume, tad žaisime su geriausiais.

Galvoju, jis eis nuo suolo. Didžiausias jo pliusas, kad jis gali žaisti su absoliučiai visais mūsų žaidėjais. Jei anksčiau negalėjome žaisti dviem mažiukais įžaidėjais, čia problemos nebus“, – pasidžiaugė „Žalgirio“ treneris.

„Žalgirio“ naujokas dar nestos į kovą su „Olympiakos“, kuri vyks ketvirtadienį Kaune 20 val. 35-erių veteranas „Žalgiriui“ prisistatys penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas