Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 02

„Žalgirio“ naujoko pirmtakai: kaip NBA žaidėjams sekasi Eurolygoje šį sezoną

Kauno „Žalgiris“ šią savaitę sukirto rankomis su Edmondu Sumneriu, iki šiol neragavusiu Europos krepšinio. Eurolygoje yra ir daugiau krepšininkų, šiemet nusileidusių į įvairias komandas iš NBA. Kaip jiems sekasi?
NBA žaidėjams Eurolygoje sekasi skirtingai: Juancho Hernangomezas (pirmas iš kairės) ir Kemba Walkeris (antras iš dešinės) stringa, o Jabari Parkeris ir Serge Ibaka žaidžia solidžiai.
NBA žaidėjams Eurolygoje sekasi skirtingai: Juancho Hernangomezas (pirmas iš kairės) ir Kemba Walkeris (antras iš dešinės) stringa, o Jabari Parkeris ir Serge Ibaka žaidžia solidžiai. / Vida Press nuotr.

Tuzinas krepšininkų šį sezoną iš NBA pasuko į Eurolygą dėl įvairių priežasčių.

Visų jų vaidmuo NBA po truputį traukėsi, bet Europos klubuose jiems sekasi skirtingai.

Vieni yra tarp lyderių komandose, o kitiems, net buvusiai NBA žvaigždei, tenka atsarginių dalia.

Serge Ibaka („Bayern“)

23 min., 12,7 taško, 6,6 atk. kam., 15 naud. balų.

Kongo Respublikoje gimęs, Ispanijoje krepšininko kelią pradėjęs aukštaūgis po 14 metų NBA nusileido atgal į Europą ir būdamas 34-erių rodo, kad Eurolygoje dar yra vietos senukams.

Buvęs NBA čempionas ir tris kartus geriausiai besiginančiu žaidėju rinktas 208 cm aukštaūgis buvo ilgai nežaidęs, bet nuosekliai tampa „Bayern“ lyderiu – į „Žalgirio“ krepšį sumetė 20 taškų, o šią savaitę laimėtose rungtynėse su „Virtus“ pelnė 24 taškus, atkovojo 13 kamuolių, surinko 34 naudingumo balus – šiuos savo rekordus Eurolygoje pasiekė vos per 23 min. aikštėje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Miuncheno „Bayern“

„Manau, kad turime likti kantrūs su Serge'u, – prieš dvi savaites Kaune sakė „Bayern“ treneris Pablo Laso. – Jis padarė gerą darbą, kad sugrįžtų į savo lygį. Buvo ilgai nežaidęs, bet dabar jau geros sportinės formos ir vis labiau jaučia žaidimo ritmą. Kartais to dar trūksta, kartais pavargsta ir negali būti toks atletiškas, koks galėtų būti.“

Willy Hernangomezas („Barcelona“)

17 min. , 11,1 taško, 5 atk. kamuolio, 11,4 naud.

Po aštuonerių metų iš NBA į tėvynę grįžęs 29 metų ispanas gal ir nėra toks dominuojantis kaip 2022 metų Europos čempionate, kai Ispanijos rinktinė laimėjo auksą, o W.Hernangomezas buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju, bet Katalonijos komandoje jo produktyvumas pakankamai aukštas, jis yra trečias pagal rezultatyvumą, o dar svarbiau, kad „Barcelona“ laikosi tarp Eurolygos lyderių.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Willy Hernangomezas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Willy Hernangomezas

Jabari Parkeris („Barcelona“)

19 min., 9,5 taško (58 proc. dvitaškių), 4,5 atk. kam., 9 naud. balo.

Būta abejonių, kaip 2024 metų NBA naujokų biržos 2-asis šaukimu pakviestas puolėjas pritaps Europoje. Kažkada jis NBA buvo pasiekęs ir 20 taškų rezultatyvumo vidurkį, bet po traumų ir mainų neberado savo vaidmens – 2020-2021 ir 2021-22 metų sezonais sužaidė tik po keliolika rungtynių NBA, o praėjusį sezoną nežaidė niekur. Vis dėlto J.Parkeris tapo svarbiu „Barcelona“ žaidėju ir yra viena priežasčių, kodėl katalonai rikiuojasi antri Eurolygoje.

„Sakyčiau, kad NBA ir Eurolyga yra lyg naktis ir diena. Žaidimas Europoje man primena universitetų laikus – kiekvienas mačas svarbus. O tai arba sustiprina jūsų charakterį, arba sulaužo“, – sakė J.Parkeris.

Mike'as Scottas (ASVEL)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas