Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 27

„Žalgirio“ neatpažinęs Kazys Maksvytis: „Iššvaistėme tašką ir namų pranašumą“

Puikiai sezoną pradėjęs ir daugybės varžovų bei ekspertų pagyrų sulaukęs Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą sugėrė kol kas skaudžiausią šio sezono smūgį. Nuo pirmųjų minučių savo sąlygas „Žalgirio“ arenoje diktavusi „Valencia“ iškovojo pergalę 87:72.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Devynioliktas Kauno „Žalgirio“ mačas iš eilės sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje baigėsi karčiu pralaimėjimu prieš puikų žaidimą šį sezoną demonstruojančią „Valencia“.

Praėjusį sezoną Kazys Maksvytis laimėjo abi tarpusavio dvikovas prieš Alexą Mumbru, vis dėlto penktadienio vakarą Nemuno saloje gyva atrodė tik viena komanda.

„Žalgiris“ į nokdauną buvo pasiųstas dar iki ilgosios pertraukos, neradęs vaistų prieš varžovų pasiūlytą fiziškumą. K.Maksvyčio auklėtiniams puolime stigo kantrybės, jie atakuodavo krepšį iš toli vos prisilietę prie kamuolio, o kitoje aikštelės pusėje – užtikrintas „Valencia“ žaidimas.

Per pirmuosius du kėlinius Kauno komanda realizavo 4 tritaškius iš 14 (28,6 proc.), o ir vėl išryškėjo trūkumai žaidimo kūrybos sektoriuje – 5 rezultatyvūs perdavimai ir 8 klaidos.

Tolimas Stefano Jovičiaus tritaškis sulig antrojo kėlinio pabaigą skelbiančia sirena kilstelėjo Nemuno salos šeimininkų deficitą iki 30:52. Per antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ praleido net 32 „Valencia“ taškus.

Tempo nemažinę svečiai 24-ąją dvikovos minutę savo rankose jau turėjo rekordinę 29 taškų persvarą (61:32). Nors žalgiriečiai laimėjo trečią ir ketvirtą kėlinius, pirmoje mačo pusėje iškasta duobė buvo per gili ir teko pripažinti varžovų pergalę 72:87.

Tai – vos antrasis „Žalgirio“ pralaimėjimas šį sezoną per abu Eurolygos ir „Betsafe-LKL“ turnyrus.

„Žalgirio“ komandoje išsiskyrė 18 taškų ir 27 naudingumo balus surinkęs Keenanas Evansas.

Jau kitą savaitę Nemuno saloje lankysis vienintelė Eurolygoje dar pergalės neiškovojusi Vilerbano ASVEL, kurios vairą iš trenerio TJ Parkerio rankų perėmė karštasis italas Gianmarco Pozzecco.

„Sveikinimai „Valencia“ komandai. Jie šiandien buvo kur kas geresnė komanda ir nusipelnė pergalės. Tikiuosi, kad daugiau tokių mačų nebus ir išmoksime šias pamokas. Šiandien daug ko trūko – ir puolimo, ir gynybos. Kalbant apie atskirus žaidėjus, daug kas prastai įėjo į rungtynes. Manau, kad šiandien pralaimėjome rungtynes kažkur kitur, galbūt ruošdamiesi šioms rungtynėms tiek fiziškai, tiek morališkai“, – po nesėkmės sakė Kazys Maksvytis.

– Kokių pamokų gali duoti toks pralaimėjimas?

– Tikiuosi, kad daugiau tokių atsipalaidavimų nebus. Galbūt pagalvojome, kad viskas bus kaip sviestu patepta ir „Valencia“ atvažiuos pralaimėti. Bet taip nėra. Kiekviena komanda važiuoja kautis dėl pergalės.

– Tomas Dimša kalbėjo apie neišpildytus susitarimus. Kas galėjo numušti komandą nuo fokuso dar dvikovos pradžioje?

– Aiškinsimės. Per daug sudedamųjų – tiek fizika, tiek koncentracija, tiek komunikacija. Tiek atskirų žaidėjų forma, kaip jie atėjo į šitas rungtynes. Rungtynių pradžioje – trys klaidos, kurios buvo neišprovokuotos klaidos, o mūsų. Matau daug nesėkmės priežasčių. Manau, kad šią savaitę prastai padirbėjome ir blogai nuteikėme komandą.

– Ar toks pralaimėjimas neapnuogino problemų? Galbūt tai taps stimulu greičiau surasti papildymą žaidėjų rinkoje?

– Dar kartą pasikartosiu, jog tikiuosi, kad tai yra vienetinis atvejis ir daugiau tokių blogų rungtynių nebus. Jeigu tai kartosis, tai be abejo.

– Kaip bandote komandą užkurti per ilgąją pertrauką, kai po dviejų kėlinių praleista buvo net 52 taškai ir viskas slydo iš rankų?

– Reikėjo kardinalių priemonių. Matėme, kad ir bizūno sausainis nepadeda. Rungtynių pradžia užduoda toną visam mačui. Skamba banaliai, laimėjome trečią ir ketvirtą kėlinius, bet atotrūkis buvo toks didelis ir duobė buvo tokia didžiulė, kad tai nieko nereiškia.

– Bandėte sugrįžti antroje mačo pusėje, bet nepavyko. Kodėl?

– Kartojuosi, bet klaidų buvo per daug. Jeigu reikia keistis, tai nesikeičiame. Nebuvo komunikacijos. Jeigu varžovas buvo ne metikas, mes vis tiek darėme pilną close-outą. Jeigu varžovas gerai veržiasi į dešinę pusę, mes leidome jam tai daryti. Per daug klaidų vienoje vietoje. Galvoju, kad pralaimėjome dar prieš rungtynes paruošdami komandą mačui.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kiek šis smūgis skaudus sezono starte?

– Iššvaistytas taškas ir namų pranašumas. Manau, kad „Valencia“ gali būti mūsų rimtas varžovas kovoje dėl atkrintamųjų. Pralaimėjome per daug dideliu skirtumu. Pralaimėjimo kaina yra nemaža.

– Kiek koją galėjo pakišti pagyros po solidaus sezono starto, kai varžovų treneris jus įvertino kaip TOP 5 komandą Europoje, o Linas Kleiza kalba, jog derėtų „Žalgiriui“ tyliai galvoti apie finalo ketvertą?

– Manau, kad truputį užsiliūliavome. Šiandien komanda nebuvo 100 proc., o kai nesame 100 proc., tuomet nelaimėsime nei prieš vieną komandą. Galvoju, kad tos kalbos irgi kažkiek paveikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas