Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 11

„Žalgirio“ pergalės aidai Prancūzijoje: paskutinė ataka turėjo būti kitokia

„Monaco“ krepšininkų padėtis tapo daug keblesnė Eurolygoje po pralaimėjimo namie Kauno „Žalgiriui“, o šeimininkų treneris Saša Obradovičius pažymėjo, kad paskutinė Mike'o Jameso rengta ataka turėjo klostytis kitaip.

Monakas pastaruoju metu įdėmiai seka Pekino žiemos olimpines žaidynes, kur 38 tūkst. gyventojų skaičiuojanti kunigaikštystė yra delegavusi tris atletus: vyrų bobslėjaus dvivietę komandą ir kalnų slidininką.

O tarp Prancūzijos svarbiausių leidinių naujienų – nustebimas dėl krepšinio.

„Monakas krito prieš Kauną“, – skelbė „L'Equipe“ antraštė apie rungtynes ketvirtadienį, kai „Žalgiris“ netikėtai palaužė „Monaco“ krepšininkus 83:82 ir nutraukė devynių pralaimėjimų Eurolygoje seriją.

Ir didžiausias Prancūzijos sporto leidinys, ir vienas populiariausių Prancūzijos dienraščių „Le Figaro“ pabrėžė, kad šis pralaimėjimas labai skausmingas Monako komandai, dalyvaujančiai lenktynėse dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

„Monaco“ (12-13) smuktelėjo į vienuoliktą vietą Eurolygoje, nors galėjo pagal pergalių skaičių užkopti į aštuntąją vietą, kurioje dabar rikiuojasi Stambulo „Fenerbahče“ (12-10).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prancūzijos žiniasklaidoje taip pat daug dėmesio skirta paskutinei „Monaco“ atakai, vykusiai ne pagal trenerio planą.

„Mike'as Jamesas metė paskutinį metimą sulig sirena, atšokęs atgal, iš toli ir skubėdamas, o krepšys išspjovė kamuolį.

„Amerikietis galėjo padėti žmonėms pamiršti jo komandos „nežaidimą“ ir Kauno pakilimą, kai varžovai atsidūrė pirmąsyk priekyje per rungtynes likus žaisti 16 sekundžių iki rungtynių pabaigos, – rašė „L'Equipe“. – Jis galėjo ieškoti pražangos ir tiesiog siekti taško, kuris skyrė Monaką nuo lietuvių, prie baudų metimų linijos, kaip paskui pripažino Saša Obradovičius. Tačiau „Roca Team“ (taip vadinama Monako komanda) gavo, ko nusipelnė – pralaimėjimą 82:83.“

VIDEO: Laimingų žalgiriečių emocijos po pergalingo L.Lekavičiaus metimo

Monako treneris S.Obradovičius po rungtynių nesmerkė savo ekipos lyderio, bet pripažino, jog pats būtų pasirinkęs kitokį atakos kelią.

„Treneris privalo pasitikėti savo žaidėjų instinktais, – „La Figaro“ citavo Monako klubą treniruojantį serbą. – Tačiau, aišku, kad rinkčiausi pabandyti išprovokuoti pražangą. Tokiu atveju būtume turėję du baudos metimus.“

Imago / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas ir Lukas Lekavičius
Imago / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas ir Lukas Lekavičius

„L'Equipe“ savo skaitytojams priminė, kad „Monaco“ buvo pasiekęs šešias pergales per pastarąsias septynerias rungtynes. O „Žalgiris“ buvo laimėjęs vos tris kartus per 22 rungtynes, be to, iš tų trijų pergalių nė viena nepasiekta žaidžiant svečiuose.

„Tačiau ketvirtadienį lietuviai pasiėmė dovaną, kurią „Roca Team“ jiems suteikė dėl savo nekomandinio žaidimo“, – dėstė Prancūzijos sporto milžino žurnalistas.

„Puolime kamuolys nejudėjo dažnai, mes buvome gana statiški, – pripažino „Monaco“ puolėjas Yakuba Quattara. – Varžovai pavertė rungtynes tokiomis, kokių jiems reikėjo. Jie kovojo ir žaidė labai fiziškai.

Tai pralaimėjimas, kuris mus labai žeidžia. Tai buvo mačas, kurio neturėjome pralaimėti. Ar ši nesėkmė gali būti mums lemtinga? Nemanau, nes esame nenuspėjama komanda.“

Aprašydamas rungtynes „L'Equipe“ pažymėjo, kad rungtynių pradžioje gerai atrodė Donatas Motiejūnas – Kaune gimęs ir augęs „Monaco“ vidurio puolėjas iš viso pelnė 12 taškų.

„Pirmajame kėlinyje Donatas Motiejūnas atliko savo darbą, jau per pirmą rungtynių ketvirtį pelnęs 10 taškų. Nors vėliau įsitraukė kiti – M.Jamesas (18), Dwyane'as Baconas (18) ir Alpha Diallo (9), rungtynės pasisuko Joffrey Lauvergne'o komandos naudai“, – rašė „L'Equipe“.

„Žalgirio“ prancūzas pelnė 13 taškų ir rezultatyvumu nugalėtojų gretose nusileido tik netikėtu atakų lyderiu tapusiam Nielsui Giffey (15) ir Artūrui Milakniui (14).

„Šioje padėtyje, kurioje dabar esame, mes neturime daug ką laimėti ar prarasti, – sakė J.Lauvergne'as. – Mūsų tikslas nėra tik laimėti, – svarbu ir palikti gerą įspūdį ir atiduoti visas jėgas.“

Imago / Scanpix nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Imago / Scanpix nuotr./Joffrey Lauvergne'as

„Le Figaro“ pažymėjo, kad būtent su J.Lauvergne'u, kuris sausio pabaigoje grįžo į aikštę po daugiau nei trijų mėnesių nežaidimo dėl dešinio peties operacijos, „Žalgiris“ atsitiesė, laimėjęs trečią kėlinį (25:18).

„L'Equipe“ priminė, jog didžiausias skirtumas rungtynėse buvo 13 taškų trečiajame kėlinyje, kai rungtynės ir pasisuko svečių naudai. Nors S.Obradovičius rėkė ant savo žaidėjų dėl varžovų tritaškio, o paskui ir dėl antrojo iš eilės, tačiau neišgelbėjo ir minutės pertraukėlė.

„Monakas dar laikėsi priekyje iki tada, kai liko 16 sekundžių iki pabaigos. Tada lyderis Lukas Lekavičius suteikė pranašumą savo vyrams, gerai įsiveržęs prie krepšio“, – lemtingą „Žalgirio“ įžaidėjo dvitaškį aprašė „La Figaro“.

VIDEO: „Karštom pėdom“: dramatiškoje pabaigoje „Žalgiris“ nutraukė pralaimėjimų seriją

M.Jamesas anksčiau yra nugvelbęs pergalių iš „Žalgirio“ svarbiais metimais, bet šįkart jis prašovė, o „Monaco“ komandai teko graužtis nagus.

„Mes visas rungtynes buvome tokie, lyg leistume plunksnai lakioti per vėją, – vaizdingai komentavo S.Obradovičius. – Buvome suglebę, be energijos. Nežaidėme kartu. Turint daug individualizmo nelaimėsi rungtynių. Krepšinis – komandinis sportas. Nusipelnėme pralaimėti šias rungtynes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saša Obradovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saša Obradovičius

Man nepatiko, kaip mes rungtyniavome. Žaidėme per lėtai visas rungtynes. Negalime nuvertinti varžovų štai taip. Eurolygoje, šiame lygyje, anksčiau ar vėliau komanda, kaip Kaunas, turi laimėti. Tai turi pasitarnauti mums kaip pamoka suprasti, kaip žaisti krepšinį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas