Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 03

„Žalgirio“ plane „C“ – du pagrindiniai kandidatai pakeisti Šarą

Lietuvos čempionų vadovų planas „A“ atsidūrė ne „Žalgirio“, o „Palau Blaugrana“ arenos biuro stalčiuje. Planas „B“ jau įteiktas pagrindiniam pretendentui, bet Pauliui Motiejūnui jau tenka pereiti prie varianto „C“. O jame – dar du kandidatai Kaune pakeisti Šarūną Jasikevičių.

„Strategija nesikeičia. Norime lietuvio ir pradėsime derybas su lietuviais, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje patvirtino P.Motiejūnas. – Jau pradėjome tas kalbas. Nėra taip, kad sėdėjome ir nieko nedarėme. Yra variantai A, B, C, su kuriais bus deramasi intensyviai. Bet prioritetas lietuvis.“

Kol Darius Maskoliūnas svarsto pasiūlymą perimti „Žalgirio“ vairą, Paulius Motiejūnas nesėdi rankų sudėjęs ir ieško kitų alternatyvų. Į klubo vadovo planą „C“ patenka du kiti pagrindiniai kandidatai treniruoti žalgiriečius.

15min žiniomis, jeigu D.Maskoliūnas atmes „Žalgirio“ pasiūlymą ir iškeliaus į Barseloną paskui Šarą, Lietuvos čempionai greičiausiai rinksis iš dviejų strategų – Kazio Maksvyčio arba Kęstučio Kemzūros.

K.Kemzūra šiuo metu ant stalo turi į pirmąją Turkijos lygą patekusios „Petkimspor“ ekipos dvejų metų pasiūlymą.

Tačiau pastarosiomis dienomis P.Motiejūnas vis aktyviau komunikavo su K.Kemzūra, o 50-metis specialistas taip pat labai imponuoja „Žalgirio“ sporto direktoriui Robertui Javtokui. Šis pas K.Kemzūrą yra rungtyniavęs Vilniaus „Ryte“ ir Lietuvos rinktinėje, su kuria 2010-aisiais sensacingai iškovojo pasaulio čempionato bronzą.

K.Maksvytis imponuoja „Žalgirio“ vadovams savo pasiekimais su mažesnio biudžeto komandomis. Tiesa, 43-ejų lietuvis turi garantuotą vienerių metų sutartį su Permės „Parma“ klubu. Ištraukti Rusijos vadovų itin vertinamą specialistą gali būti ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tai gali būti esminė derybų kliūtis, dėl kurios „Žalgiris“ apsistotų ties K.Kemzūros kandidatūra.

15min žiniomis, „Žalgiris“ su dar vienu laisvu Lietuvos treneriu D.Adomaičiu nekontaktavo.

Š.Jasikevičius su „Barcelona“ sudarė trejų metų kontraktą. Prisijungti prie jo naujo formuojamo trenerių štabo Barselonoje lietuvis pakvietė tris „Žalgirio“ specialistus – Darių Maskoliūną, Tomą Masiulį ir Justą Grainį.

15min šaltinių teigimu, D.Maskoliūnas greičiausiai pasirinks Šaro, ne „Žalgirio“ kvietimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas